Kuuden vuoden taika murtui – OLS ryösti välierävoiton A-nuorissa

A-poikien välieräsarja Happeen ja OLS:n välillä käynnistyi perjantaina Jyväskylässä. Runkosarjan voittanut Happee sai otteluun mukaan liigatähtensä, mutta OLS oli parempi lukemin 5-8(3-2,1-3,1-3). Välieräsarja jatkuu heti lauantaina Oulussa, ja finaalipaikka heltiää kolmella voitolla.

Mihin ottelu ratkesi?
– Avauserässä OLS:n ongelman nimi oli Happeen superjuniori Peter Kotilainen, joka paukutti heti kärkeen kolme maalia. Ottelun edetessä OLS sai itseluottamusta lisää, ja raikkaalla liikkeellään sekä tiiviillä puolustuksellaan se ajoi Happeen selvittämättömään umpisolmuun. Molempien ykköskentällisten pelattua oma osuutensa hyvin ratkaisuksi muodostui muiden viisikoiden onnistuminen. Siinä OLS voitti Happeen selvästi, ja se ansaitsi ehdottomasti voittonsa.

Ottelun hahmo?
– Miesten Salibandyliigassa tällä kaudella 27 kertaa osunut 18-vuotias Valtteri Parviainen oli runsaslukuisen OLS-faniryhmän iloksi pelipäällä, ja hän rokotti Happeeta neljästi. Tutkapari Petro Raution kanssa yhteistyö toimii saumattomasti, ja tilanteita syntyy jatkuvasti. Happeen liigakaksikko Kotilainen-Lassi Kotovaara teki kaikki joukkueensa maalit. Näistä nuorista tulee olemaan suomalaiselle salibandylle paljon iloa pitkäksi aikaa.

Ottelun puheenaihe?
– Jyväskylän Monitoimitalo oli ollut valloittamaton linnake vierasjoukkueille A-nuorten pudotuspeleissä jo kuuden vuoden ajan, mutta pitkäperjantaina taika vihdoin murtui. Aiempina keväinä on puhuttu Monnarin pomppuisen parketin Happeelle tuomasta edusta, mutta nyt matolla pelatessa olosuhteet ovat tasoittuneet kaikilla paikkakunnilla samanlaisiksi.

Kommentit:
– OLS oli tänään parempi jalalla, ja se halusi voittoa paljon enemmän. Meidän pitää saada töppönen liikkeelle huomenna, ja pitää pystyä pelaamaan rohkeampaa ja yksinkertaisempaa peliä hyökkäyspäässä, Happee-valmentaja Joonas Kaasalainen tuumi pelin jälkeen.
– Ensimmäisessä erässä jännitettiin turhaan, kun vastassa oli viisinkertainen mestari. Toisessa ja kolmannessa saatiin sitten oma peli kulkemaan. Kyllähän näissä A-nuorten peleissä on liigapeleihin verrattuna paljon enemmän aikaa, OLS:n sankari Valtteri Parviainen myhäili.

Tilastohuomiot:
Happee: Peter Kotilainen 4+1 ja Lassi Kotovaara 1+3 (joukkueen ainoat pistemiehet)
OLS: Valtteri Parviainen 4+0, Veli-Pekka Turula 0+3, Otso Tornberg 2+0 ja Petro Rautio 0+2

Perjantain toinen välieräottelu:
Erä-NST 7-5

Linkit:
Ottelun tilastot

2 comments

  1. Tulis nyt se toukokuu, nyt on semmonen nippu U19 kisoissa, että tättärää! Sairastuvaltakin tullut porukkaa pihalle, näyttäs noi 94 syntyneet riehuvan aika hyvin:)