Näillä panoksilla pelataan päätöskierroksella – herkkuina Ilves–KrP ja Erä–Koovee

Miesten salibandyliigan runkosarjan päätöskierros pelataan perjantaina. Otteluiden alla kaksi asiaa on täysin varmaa: Happee on jo varmistanut historiansa ensimmäisen runkosarjavoiton ja Loviisan Tor pelaa merkityksettömän ottelun vailla mahdollisuutta pudotuspeleihin tai vaaraa joutua karsintoihin. Muiden joukkueiden osalta palapeli ei ole vielä valmis.

Erä–Koovee

Päätöskierroksen jokaisessa ottelussa on panosta, mutta mielenkiintoisin ottelu pelataan Mosahallissa, missä Tapanilan Erä ja Koovee ratkaisevat viimeisen playoff- paikan kohtalon. Pelin henki on selvä: Erän kausi jatkuu voitolla tai tasapelillä, Koovee tarvitsee pudotuspelipaikkaan voiton.

Kotijoukkue Erällä on ottelussa kasvojenpesun paikka, sillä sen kausi on ollut pelaajamateriaaliin nähden luvattoman ailahtelevainen. Päävalmentaja Teemu Kalinaisella on nyt viimeinen mahdollisuus puhaltaa joukkoihinsa sellaista henkeä, että pudotuspelipaikka irtoaa.

– Tosipelit alkavat perjantaina, ja ensimmäinen kierros paras yhdestä- periaatteella, muotoilee Kalinainen Erän otteluennakossa.

Koovee oli periaatteessa jo ulkona playoffeista, mutta muiden pelatessa sopivasti ristiin ja oman peli-ilmeen löydyttyä joukkue taistelee kuin taisteleekin vielä paikasta auringossa.

– Viime viikolla pelattiin 120 minuuttia ehjää peliä. Jos vaan saadaan samat ukot jalkeille, kun noihin peleihin, niin vire tuskin katoaa mihinkään, ennakoi Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki seuran nettisivuilla.

Ilves–KrP

Kierroksen toinen erittäin mielenkiintoinen ottelu on Tampereen Ilveksen ja Nokian KrP:n paikalliskohtaaminen Tampereella. Ilves pitää sarjan perää, mutta sillä on voitolla mahdollisuus nousta pois suoran putoajan paikalta. Täysin omissa käsissä kohtalo ei tosin ole, sillä OLS:n pitäisi hävitä oma ottelunsa Loviisan vieraana. Tappio tietäisi Ilvekselle varmaa lähtöä Salibandyliigasta.

Jos KrP onnistuu nappaamaan ottelusta voiton, ja katkaisemaan yhdeksän ottelun mittaisen tappioputkensa, niin se pitää itsensä karsintaviivan yläpuolella ja välttää näin karsinnat.

KrP vapautti viikolla Jani Bladin valmennusvastuusta ja joukkueen ohjaksia pitelee ensimmäistä kertaa Sveitsin Wiler-Ersigenistä kesken pudotuspelien kenkää saanut Heikki Luukkonen apunaan Mika Myllyniemi. Duolla on hyvin vähän aikaa vaikuttaa joukkueensa peliin, joten onkin mielenkiintoista nähdä mitä valmentajan vaihdolla on saatu aikaan.

Loviisa–OLS

Loviisalle ottelu on merkityksetön, mutta OLS voi nousta voitolla karsintaviivan päälle, jos KrP ja Josba häviävät omat ottelunsa. Tappiolla OLS on vaarassa valahtaa suoran putoajan paikalle.

TPS–Classic

Turkulaiset ovat jo varmistaneet paikkansa pudotuspeleissä, joten heillä ei ole ottelussa panosta. Vierailija Classic voi sen sijaan voitolla varmistaa kolmannen sijansa, ja SPV:n hävitessä tai pelatessa tasan nousta sarjan kakkoseksi.

Oilers–Happee

Oilers omaa vielä mahdollisuuden sarjan neljänteen sijaan ja kotietuun, jos se kaataa kotonaan runkosarjan voittajan Happeen ja SSV kompuroi Josban kanssa kotonaan. Nelonen Pro televisioi ja Jani Alkio selostaa ottelun suorana klo 18.30.

SPV–NST

Jos SPV voittaa, niin se varmistaa sarjan kakkospaikan ja hyvät asetelmat playoff- vastustajien valinnassa. NST on jo varmasti mukana pudotuspeleissä.

SSV–Josba

Voitolla SSV varmistaa sarjan nelospaikan, ja jos Classic häviää Turussa, se voi maalieron turvin nousta jopa kolmanneksi.

Josba taistelee karsintaviivan tuntumassa ja voitolla sillä on mahdollisuus nostaa itsensä pois karsijan paikalta. Josba tarvitsee tosin apuja tampereelta, sillä KrP:n pitää hävitä oma ottelunsa Ilvestä vastaan. Jos Josba häviää ja OLS sekä Ilves voittavat, niin joukkueella on vaarana pudota suoraan Divariin.