Nuorten SM-sarjan pudotuspelit käyntiin – Pääkallo.fi arvioi parit

Liigajoukkueen ollessa jo kesälomilla NST saa varmuudella täyden kokoonpanon heti ensimmäiseen puolivälierään. Pääkallo.fi ennakoi, että Classic kaatuu. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

NST saa varmuudella täyden kokoonpanon heti ensimmäiseen puolivälierään liigajoukkueen ollessa jo kesälomilla. Pääkallo.fi ennakoi, että Classic kaatuu. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
NST saa varmuudella täyden kokoonpanon heti ensimmäiseen puolivälierään liigajoukkueen ollessa jo kesälomilla. Pääkallo.fi ennakoi, että Classic kaatuu. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Salibandyn A-nuorten SM-sarjan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Hallitseva ja viisinkertainen Suomen mestari Happee lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Myös muut viime kevään mitalistit ovat jälleen pudotuspeleissä mukana, kun hopeajoukkue TPS kohtaa OLS:n ja pronssia voittanut Classic saa vastaansa NST:n. Pääkallo.fi arvioi puolivälieräparit.

Huomionarvoista on, että monen joukkueen kohdalla materiaali saattaa muuttua radikaalisti miesten liigan pudotuspelien edetessä. Suluissa on joukkueen sijoitus runkosarjassa.

Happee (1) – Oilers (8)

Happee lähtee puolivälierään ennakkosuosikkina. Tällä kaudella muut tiukat ottelut kääntyivät runkosarjassa jyväskyläläisten eduksi, sillä peräti viisi kertaa kuudesta Happee onnistui tekemään ratkaisun jatkoajalla. Runkosarjassa kaikki kotiottelunsa Tapiolan urheilutalolla pelannut Oilers joutuu puolivälierissä evakkoon THT-Centeriin, mikä vaikuttanee joukkueen tekemiseen.

Seuraa heitä:
Happee-puolustaja Niko Ilmonen on esittänyt vahvoja otteita ja kerännyt pisteitä myös ylivoimalla. Oilers-maalivahti Joonas Kaltiainen on pelannut lähes kaikki joukkueensa ottelut ja on kapteeni Joni Luomalan kanssa joukkueensa avainpelaajia. Myös miesten liigajoukkueista voi vapautua peleihin huima määrä lahjakkuuksia.

Runkosarjan kohtaamiset:
Oilers – Happee 6-12
Happee – Oilers 1-8

Arvio: Happee jatkoon otteluvoiton 3-2.

Erä (2) – Indians (6)

Kahden vuoden takainen nuorten SM-hopeamitalisti Tapanilan Erä lähtee Petteri Bergmanin luotsaamana hakemaan vuoden tauon jälkeen paikkaa välieriin. Otteluparissa iskevät yhteen Mahlbergin veljekset, kun Erässä pelaava Waltter (syntynyt 1995) kohtaa isoveljensä Alvarin (1992) edustaman Indiansin. Kauden aiemmissa kohtaamisissa kumpikin on tehnyt neljä pistettä toisiaan vastaan. Pääkaupunkiseudun paikallistaistossa pelataan todennäköisesti täysille katsomoille lauantain ensimmäisestä ottelusta lähtien.

Seuraa heitä:
Erän 1995-syntyneistä Antti Aarnio on sähäkkänä rightin hyökkääjänä taitava pelimies ja nuorten maajoukkueessakin esiintynyt puolustaja Aaro Koski niin ikään huomionarvoinen kaveri. Indiansin Eino Pesu on ollut koko sarjan vaarallisin pelaaja ylivoimalla ja saa sopivasti apuja Valtteri Kainulaiselta. Joukkueet väänsivät tasaisesti jo runkosarjassa.

Runkosarjan kohtaamiset:
Erä – Indians 3-4
Indians – Erä 10-11 ja.

Arvio: Indians jatkoon otteluvoiton 3-1.

NST (3) – Classic (7)

Runkosarjan voitossakin kiinni ollut NST taipui lopulta kolmannelle sijalle. Koko sarjan pistepörssin voiton vei 18-vuotias lappeenrantalainen Waltteri Vuorimies tehoin 35+21. Laittakaa viimeistään nyt nimi muistiin. Lisäksi NST:n joukkue iski ylivoimaisesti eniten maaleja sarjassa. NST:n miesten pelien päätyttyä jo keskiviikkona, saa joukkue täyden kokoonpanon heti ensimmäiseen puolivälierään. Viime kevään pronssimitalisti Classicin johtohahmona on runkosarjassa ollut nuorten maajoukkuevahti Lassi Toriseva.

Seuraa heitä:
NST:n kapteeni Samuli Hulkkonen on esiintynyt edukseen tällä kaudella myös Salibandyliigassa. Classic-puolustaja Vertti Wigren on tamperelaisten luottokalustoa. Classicin miesten liigajoukkueen jatkopelit näyttelevät myös isoa roolia tässä sarjassa.

Runkosarjan kohtaamiset:
Classic – NST 12-5
NST – Classic 9-7

Arvio: NST jatkoon voitoin 3-1.

OLS (4) – TPS (5)

Runkosarjan Fair Play -joukkue OLS sai viimeisenä kotiedun puolivälieriin. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset menivät runkosarjassa yhden maalin erolla oululaisille, joten varsinaista yliotetta ei OLS noista otteluista puolivälieriin saa. OLS:n miesten kauden päättyessä tulevaan viikonloppuun, on joukkueen käytettävissä myös liigamiehet ja sarjan alussa voimasuhde-etu on oululaisilla. Viime kevään hopeamitalisti TPS on kuitenkin materiaaliltaan tässä parissa kovempi.

Seuraa heitä:
Mikäli OLS-maalivahti Hannu Koivisto on pelipäällä, kannattelee hän joukkuettaan pitkälle. Koivisto kuuluu yhdessä kapteeni Ville Liimatan kanssa joukkueen tärkeisiin pelaajiin. TPS-puolustaja Samuli Marjamäki on kirjauttanut ensimmäiset liigapelit tällä kaudella, mutta antanee parhaimmat näytöt A-nuorten pudotuspeleissä.

Runkosarjan kohtaamiset:
TPS – OLS 4-5
OLS – TPS 8-7ja.

Arvio: TPS jatkoon 3-2.

A-nuorten puolivälierät käynnistyvät lauantaina 16.3. Katso otteluohjelma kokonaisuudessaan Salibandyliiton sivuilta.

Nuorten SM-sarjan avausviikonlopun ottelut:

Lauantai 16.3.
12.00 Happee – Oilers, Jyväskylän Monitoimitalo
13.30 OLS – TPS, Linnanmaan Liikuntahalli, Oulu
14.00 Erä – Indians, Mosahalli, Helsinki
18.00 NST – Classic, Etelä-Karjalan Liikuntakeskus

Sunnuntai 17.3.
18.30 Oilers – Happee, Kauklahti 1
18.30 Classic – NST, Tenniskeskus, Tampere
19.00 Indians – Erä, AC Ruskeasuo 4, Helsinki
19.00 TPS – OLS, Caribia, Turku

15 comments

  1. Liimatta ja Ilmonenko tässä on johdattamassa joukkueitaan mestaruuteen? Antakaa mun kaikki kestää. A:n pleijarit on täyttä tusinakamaa niin kauan kunnes puolet joukkueista saa kaks ketjua miehistä.

  2. Kaikki ratkeaa siihen miten A-junnut saavat liigamiehiä mukaan. Indiansilla ja NST:llä parhaat voimat heti alussa. Monet kokoonpanot yllättävän heikkoja ilman liigapelaajia, ja toisaalta tosikovia saatuaan kaikki parhaat mukaan. Jos esimerkiksi Classic putoaa perjantaina liigan jatkosta niin se on A-junnuissa selkeä ehdokas finaaliin.

  3. Tilanne tällä hetkellä tässä sarjassa verattavissa mikä on ero lätkän mm kisoissa ja olympialaisissa;)

  4. Atte Eronen -94, Classic. Voitti puolustajien pistepörssin. Huikea pelimies. Tärkeämpi palanen C:n pelissä kuin Toriseva tai Wigren.

  5. meikän mielestä classic ei tuu koskaan voittamaan mitään… niillä oli jo uskomaton miehistö 5 vuotta sitten, eikä koskaan tällä välillä ole kovin paljoo heikompi ollut….

  6. no asserin aikaa oli kova. mut katellaa miten käy. jos tps yllättää Happeen miehis, mitäs sit?

  7. Tossa 5 vuoden aikana on ollut muuan happee se pieni este vähän yhdelle sun toiselle;) Niin ja jos toi tps putoo niin ei kyllä hyvä heilu sittenkään!

  8. Happee on vahvoilla tänäkin vuonna finaaliin. Runkosarjan voitto. Hyvää tekemistä. Ei ehkä paras joukkue fyysisesti mutta henkinen puoli kunnossa. Eikä turhaan Ilmosen nimeä mainita, hyvä pelinrakentaja, erittäin hyvä kulmatilanteissa, vaarallinen nousija.

  9. Markus Kaivanto -94, Classic. Vertynyt parhaimpaansa kauden kuluessa. Lämpenee tosipeleihin. Pystyy ratkaisemaan yksin sarjan, toisaalta mielialapelaajanakin tunnettu Kaivanto saattaa hajota tiukassa paikassa täysin. Kannattaa seurata, tulevaisuuden pelimies.

  10. Tolppavirtanen tulee ratkomaan pojan happeelle loppupeleissä.

  11. Eliitti tulee olemaan vahvoilla pleijareissa. Osoittanut vahvaa osaamista koko kauden..
    Kapteeni Puupan ja ykkössentteri miken #64 johdolla 3 parhaan joukkoon..

  12. Joo tosiaa itekkin oon kuullu tästä pahamaineisesta eliitistä. Pojat kyllä pyörittää pleijareita oman mielensä mukaan ja tarjoilevat muille huopaista arkiviittaa, elleivät sitten jää sen kuuluisan toimesta pieneen. Ja puhun nyt siitä parhaasta , eli mintusta .. Huhut kertoo myös eliitin testejen olevan lähellä , johon ajattelin itsekin osallistua .. Ihmisiä on kuulemma tulossa ympäri suomea. 🙂