Oilersin tähtipelaajalla käsivamma – SSV:n otteluvideosta puuttuu loukkaantumiseen johtanut tilanne

Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen
Kuva: Olli Laukkanen

SSV:n ja Oilersin välinen puolivälieräsarja miesten Salibandyliigassa kiehuu jo nyt yli äyräiden, vaikka on pelattu vasta ensimmäinen osaottelu. Perjantain SSV–Oilers-kamppailun puhutuin tilanne oli ja on edelleen Oilers-hyökkääjä Casper Pfitznerin loukkaantuminen.

Asia nousi esille Pääkallo.fi:n ottelujutussa, jossa kerrottiin seuraavasti:

”Casper Pfitzner loukkaantui kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Hyökkääjä jäi kulmaväännössä pahannäköisesti SSV:n Timo Toivosen alle ja näytti loukanneen olkapäänsä. Tuomari tulkitsi tilanteen kuitenkin rehdiksi kaksinkamppailuksi, eikä siitä tuomittu jäähyä. Pfitzner ei kyennyt jatkamaan ottelua, ja on vielä täysi arvoitus, pystyykö hän pelaamaan sunnuntaina Tapiolassa.”

Pääkallo.fi:n matsijutun perään on tullut runsaasti lukijoiden kommentteja, joista suurin osa on koskenut juuri Pfitznerin loukkaantumista.

Nyt on varmistunut, että Pfitzner on kivuliaan käsivamman takia todennäköisesti koko loppukauden sivussa. Asian varmisti Pääkallo.fi:lle Oilersin johtoporras. Loukkaantuminen on Oilersille paha menetys, sillä Pfitzner on joukkueen tärkeimpiä ja tehokkaimpia pelaajia.

Tässä on kuitenkin vasta tapauksen alkutahdit.

Oilers halusi ottelun jälkeen katsoa tilanteen videolta läpi tietääkseen kannattaako asiaa viedä eteenpäin. Oilers perehtyi SSV:n kuvaamaan otteluvideoon Salibandyliigan videopalvelussa, johon kaikilla pääsarjajoukkueilla on pääsy. Liigan päätöksen mukaan kaikki liigaottelut on kuvattava ja laitettava videopalveluun muiden seurojen nähtäväksi.

Perjantain SSV-Oilers-ottelun videotallenteesta puuttui kuitenkin jotain olennaista: Pfitznerin loukkaantumiseen johtanut tilanne. Pääkallonkin näkemällä videolla viimeisessä erässä tulee kohta, josta puuttuu lyhyt pätkä pelistä. Näin ollen Oilers, eikä kukaan muukaan pysty selvittämään videopalvelun tallenteeesta oliko Timo Toivosen kontakti Pfitzneriin kurinpitotoimien arvoinen.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Oilers on tehnyt videon epäselvyyksistä selvityspyynnön Salibandyliigalle. Vastaavaa ennakkotapausta ottelutallenteista löytyy naisten puolelta Erä III–Koovee-ottelun tapahtumista.

SSV:n manageri Kurt Westerlund oli asiasta tietämätön Pääkallo.fi:n soittaessa hänelle.

– Ei varmasti kyllä tehtäisi näin. En kyllä tiedä asiasta mitään. En usko, että pitää paikkansa, Westerlund kommentoi lyhyesti.

Asiaa kommentoi Pääkallo.fi:lle myös SSV:n joukkueenjohtaja Sanna Siltanen.

– Siinä on tapahtunut jotain omituista lataamisessa. Me laitoimme videon ihan normaalisti latautumaan yöllä. Ottelu on kokonaisena ladattu sinne. En tiedä miksi kyseinen kohta puuttuu siellä (videojärjestelmässä) olevasta videosta. Mielestäni videosta puuttuu jotain muutakin kuten esimerkiksi pätkä jatkoajan alusta. Aamulla kyllä katsoin meidän versiota videosta ja siinä kyseinen kohta oli, Siltanen selittää.

SSV voitti ensimmäisen puolivälieräkohtaamisen Harri Forstenin jatkoaikamaalilla lukemin 6–5. Sarjan toinen ottelu pelataan sunnuntaina Espoossa klo 18.30 alkaen.

66 comments

  1. Mitä tossa miettimään, ei ne itsestään katoo sieltä. Eikä varsinkaan muistikortilta, nauhalta tai levyltä. Ei muuta ku pelaaja loppukaudeksi pois ja seuralle sakkoja niin ei toistu tällanen paska. Mikä tässä on niin vaikeeta? Ladatkaa se videon puuttuva osa uudelleen.

  2. Kas kummaa! Jännä juttu, että ssv:n omalla videolla tilanne näkyy ja jostain kumman syystä se on lataus vaiheessa jäänyt johonkin internetin syövereihin. Mutta mitä sitä tutkimaan eihän se nyt voinu tahallinen olla. Kuka tänään viettää yönsä Jorvissa?

  3. Erän naiset sai samantyyppisestä jutusta 750€ sakot.Miehissä summa on varmaan kaksinkertainen! Varsinkin jos tietty kohta on poistettu.Erällä oli vahingossa muisti täynnä ja mitään ei ollut nauhalla?

  4. Ssv käyttää nyt tuota videojärjestelmän huonoutta hyväkseen. Siellähän menee joissain tapauksissa erätkin väärään järjestykseen….

  5. Pitäisiko jonkun liiton henkilön sitten käydä kipaisemassa se muistikortti sieltä SSV:n toimistolta?

  6. Mj: no ei kai nyt sentään joku liitosta, herrajumala nehän joutuis tekee sen ylitöinä ja jotain tarvitsisi vielä selvittää. Parempi näin. Se vaan hävisi ja pallo keskelle.

  7. Mutta eihän tämä näin voi mennä, että vastustajan mahdollisesti tärkein pelaaja telotaan, ja sitten ihmetellään, että miksi ei näy netissä. Juuri tällaisia tilanteita vartenhan tuo videointipakko juurikin on? Mutta toisaalta eihän tämä yhtään yllätä, että kun jotain videota tarvittaisiin tarkasteltavaksi, niin se onkin kadonnut kuin tuhka tuuleen.

  8. Hassu yhteensattuma, että just se kohta puuttuu. Mutta eipä kai sitä kannata artistin ja muiden sössösveen taustajanttereiden rehellisyyttä epäilemään. Voivoi-tyyppinen tilanne ja kyynel myöskin.

  9. tuo kuva joka on pääkallo sivulla näyttää että Toivonen teki sen ihan tahallaan. Toivonen pois loppukauden ja heti

  10. Täytyy ottaa omat kamerat pasilaan niin saadaan dokumentit talteen. Hankalaa on, kurinpitäjän kommentteja odotellessa…

  11. Asiallista keskustelua on tässä seurassa vaikea saada joten olen luovuttanut sen suhteen.:) kun ei ole peruskäytöksen osalta tilanne ns hallussa niin minkäs sille tekee. P.s SSV oli huonompi tänään, Oilersille ansaittu voitto. Voishan sitä samaan tyyliin haukkua dumarit ja koko Oilersin organisaatio mutta kun ei ole samanlaista junttiutta tänne päähän suotu. Pelit jatkuu!

  12. No asia pitääkin näin räikeän puutteen vuoksi todellakin tutkia loppuun saakka on aivan käsittmätöntä että oikeusturvaa rikotaan. Jos olkapää menee sijoiltaan ja lekuriykin myös sitä mieltä että ollut kova isku niin ei sellaista ihan kaatumisesta seuraa vaan kovasta ja tahalliaesta tuottamukaesta. Menee kyllä rehellisyyden nimissä huippu urheilusta usko jos ssv temput vielä videonkin hävittämisestä menevät läpi sen lisäksi että teloivat nuoren pelaajan. tämä asia on todella nyt selvitettävä loppuun asti

  13. Ei kai se, että video on hukassa tarkoita sitä että teko oli tahallinen? Lähinnä se kertoo siitä kuinka menestyvä liikemies vie liiton puuhastelijoita ns. 12-0.

  14. Niin piti vielä sanoa että oli aika kovaa peliä tänäänkin puolin ja toisin, toivotaan ettei tule loukkaantumisia lisää. Kyyti oli niin kovaa että ihme oikeastaan ettei mitään sattunut. Eikä tämä ollut syyttelyä puoleen tai toiseen.

  15. No tätä on epäilty perjantai matsin nähneenä, ja kommentteja asiasta on runsaastiPääkallon sivuilla. SSV:n kannajien kommentit olivat luokkaa että älkää espoolaiset itkekö vaan tälläistä vaan sattuu.
    Todellakin erikoista kun Toivonen Pfitznerin ”telottajana” saa jatkaa kun mitään ei olisi tapahtunut.
    Vaatimus liigan päättäjillä: Toivonen ulos lopukauden peleistä, päätöksen tueksi voitte katsoa vaikka tällä sivulla olevan kuvan.
    Kun nyt on todistettu että SSV on tahallisesti hävittänyt videomateriaalin siitä reilu sakko heille. Sakko voidaan tilittää vaikka Oilerssin juniori joukkueille.
    Pelotti vähän ennen illan matsia että Oilers kostaa Tovoselle, no näin kävikin, mutta tyylikkäästi hienolla voitolla jatkoajalla, siinä oli ensimmäinen rangaistus telojalla.

  16. Kuka tahansa osaa laskea yksi plus yksi miksi juuri tämä osa videosta on hävitetty. Toivottavasti liitto tutkii asian eikä hyväksy näin räikeää toimintaa. Sellainen joukkue sietää liigasta pois kokonaan. Tässä on kyse tahallisuusesta kaksinverroin ja tätä toimitaan ei pidä mitenkään hyväksyä vaan rangaistukset on annettava vielä kovempina.

  17. Liitto hoi – on aika puuttua asiaan ja nopeasti. Lähellä asiaa ymmärtää nuoren pelaajan pettymyksen
    – kaikkensa antaneena, huippuun treenattuna – nyt rikottuna – vailla oikeusturvaa! Tulkaa ja telokaa lisää niinkö?!! Silläkö kannustamme? Jos liitto antaa ssv nyt toimia tässä asiassa näin niin ihmettelen nuorten lupausten kykyä niellä asiaa

  18. Törkeää huolimattomuutta ja laiskuutta että asiaan ei ole puututtu heti vaam esim tämään ssv sai pelata kuin ei mitään- nyt asia aelvitykseen ennekuin se leviää valtakunnallisesti kaikkiin medioihin ja vie salibandyltä lajina uskottavuuden

  19. Liigan päätöstä odotellessa täytyy vielä todeta että Pfitzner siis loukkautuneena ja ainakin loppukauden pelit pelattu.

  20. Aivan uskomatonta pelleilyä SSV:ltä. En voi muuta sanoa. Mikä on liigan määräämä deadline, milloin videon pitää olla palvelimella? Sitä ei nimittäin palvelimella ollut vielä lauantaina joten Siltasen kommentista voi olettaa että lataus on tehty lauantai-sunnuntai välisenä yönä. Silleen sopivasti ettei uutta versiota ehdi ladata ennen sunnuntain peliä eikä liiga ehdi pyytää lisäselvitystä asiasta.

    Haiskahtaa kyllä pahasti peittelyltä SSV:n osalta.

  21. Onpa sattumaa, että juuri se kohta puuuttuu videosta jonka kaikki haluaisivat nähdä. Tai siis melkein kaikki, paitsi videon toimittaja.

    Meni pelitilanne niin tai näin, niin videon toimittaminen on epäonnistunut ja sääntöjä rikottu. Siitä pitää tulla sanktio. Pakkovideointi säädettiin juuri näitä tilanteita varten, joten oltiinko silloin pakkovideoinnin kanssa tosissaan vai ei?

  22. Olisko näin käyntyt jos esim. Forsten olisi loukkaantunut? Tuskinpa eli käärikää nyt ligan ja liiton pomot hihat ja alkaa töihin.

  23. Melkoinen sattuma kyllä.. vaikia uskoa, että olisi vain kadonnut. Respectit laskee koko seuralta tommoisella ketkuttelulla. Vastuu teoista.

    PS. Miksi SSV:n pässit ei tee maalikoosteita, kun pelit kuitenkin kuvataan? Ärsyttävää ja laiskaa hommaa.

  24. Todella epäilyttävä tilanne (myös näin vahvojen SSV-lasien läpi katsottuna). Herää vahva tunne että tässä pelataan tahallisesti aikaa jotta tärkeä pelaaja (Toivonen) ei saisi pelikieltoa ainakaan ennen huomista peliä, jonka voittaja luonnollisesti on vahvoilla jatkamaan välieriin. Monessa yhteydessä on sekä SSV:n että lajia seuraavan median puolelta korostettu miten ammattimaisesti siellä asiat hoidetaan; tämä tapaus ei kyllä ole sitä.

  25. Toivonen ei missään nimessä saa pelata keskiviikkona, tämä asia on nyt ratkottava ennenkuin menee ihan överiksi. Tunteet ovat näemmä monella nyt kuumina ja kärkipelaaja makaa rikottuna. Ei tässä ole enää mitään valtakunnan järkeä.

  26. Pankaa Toivonen pelikieltoon kunnes täydellinen video toimitetaan, niin eiköhän saada vähän vauhtia sinne SSV-kabinettiosastoon.

    Edelleen en tiedä oliko rike rangaistava kun en ole sitä nähnyt mutta käry on kyllä vahva.

  27. niin, mutta sitten ssv voisi tekaista samanlaisen itkunsekaisen valituskirjelmän kuin nst:kin ja toivonen olisi pakko vapauttaa -> ei mitään hyötyä

  28. Nyt faktat pöytään kun liiga ei vieläkään ole tullut ulos asiassa:

    1. Pfitzner loukkaantui kun Toivonen tahallisesti(siltä ainakin näytti) runnoi numeron 50 lattiaan
    3. Tuomarit ei tuomitse edes jäähyä
    4. Pfitzner ei pysty loukkaantumisesta johtuen pelaamaan loppu- kautta
    5. Toivonen pelasi sunnuntaina ilman rangaistusta
    6. SSV on rikkonut sääntöjä kun ovat tahallisesti hävittäneet todistusaineiston

    Johtopäätökset ja tuomiot:
    1. Perjantain tuomarit eivät tuomitse loppukauden otteluita salibandyliigassa
    2. Toivonen ei pelaa loppukauden otteluita salibandyliigassa
    3. SSV maksaa 5000 euron sakon salibandyliigalle tahallisesta todistusaineiston hävittämisestä

    Vielä jää selvitettävää koska vaikuttaa että asiassa on paljon muutakin hämärää..

  29. Sakko rahat pitäs tilittää kärsineelle seuralle eikä liiton loputtomaan taskuun?

  30. uskookaa vaan niin ssv:lle ei mitään rangaistuksia koska kurrenporukka on yhtä kuin liitto.liitonmiehet nuoloo.

  31. Oli miten oli niin mitä ite kattelin, niin Cappe haasto ja tökki aika useassa tilanteessa pikkasen jäljessä ja hakemalla haki vääntöjä. Tota ”painia” ei mun osaan katsomoa näkynyt joten en voi sanoa mitään tahallisuudesta…

  32. Tuomiot:
    SSV ei saa tuomioita koska ne on kivoja tyyppejä ja liiton suojeluksessa, Oilersille tuomiot ja loppukaudeksi koko joukkue suljetaan sarjasta. SSV:lle annetaan suoraan kultamitalit ja muut joukkueet voi pelata minisarjan hopeasta ja pronssista.

  33. nyt kaikki porukat saksia ostamaan ja leikkaamaan filmit oikeisiin kuoseihin.liittoa on turha pelätä.

  34. Sipelle: vai niin, siis olet sitä mieltä että Casper haastoi ja tökki, jep, jep. Siis SSV:n logiikalla ansaitsi teloituksen. Minun mielestä olette erikoista ja vanhaa salibändyä väkeä jotka ei toimi sääntöjen puitteissa missään kohtaa.
    Reiluinta olisi vaan myöntää virheensä ja ottaa Toivonen pois kokoonpanosta, sitten voisi jatkaa sarjaa.

  35. Joo ja sit SSV pitisi sulkea salibandyliigasta tai ei, SSV pitisi sulkea koko salibandytoiminnasta. Kaltalle kenkää kun näköjään Kurren kaveri. Liigan ja liiton toiminta tulisi lopettaa kun suojelevat SSV:tä ja kansainvälinen salibandyliitto tulisi erottaa KV olympiakomiteasta kun hyväksyvät tämmöistä ja mitä muuta sitä vielä keksisi. Joo, lopetetaan kokonaan urheileminen. Vai alotettaisko homma alusta ja liiton uusi hallitus kasattais pääkallon kommentoijista.

  36. Katsoja myös jäitä vaan hattuun ja äläpä nyt vetele hatusta johtopäätöksiä! Kukaan ei ansaitse telomista ja tottakait pelikieltoa päälle jos on telottu tahallaan ja jos on peitelty. Minä en ota kantaa, kaun en tilannetta nähnyt. Kyllä noita poikapaineja pelikentillä näkee, ainakin silloin kuin eräs spv:n 84 on kentällä
    :-). Mä en ite vedä mitään lopullisia johtopäätöksiä kerta mitään selvityksiä ei ole vielä tehty…

  37. J.Kannusen kanssa samoilla linjoilla, näköjään pätee se nettilaki, jos jonkun voi ymmärtää väärin se ymmärretään väärin. Eiköhän tää ollut mun osalta tässä, siis kommentointi, jutut asiallisia kyllä!!

  38. Kuinkakohan moni näistä kommentoijista on edes nähnyt kyseistä tilannetta ja mitä siinä todellisuudessa tapahtu. Itse olin peliä kattomassa mutta kyseistä tilannetta mistä tuo loukkaantuminen tuli niin en nähnyt, joten en pysty myöskään siihen kommentoimaan.

    Itseäni hiukan jälleen kerran ihmetyttää tämä pääkallon tapa kertoa asioista, ” Näin ollen Oilers, eikä kukaan muukaan pysty selvittämään videopalvelun tallenteeesta oliko Timo Toivosen kontakti Pfitzneriin kurinpitotoimien arvoinen” Kuitenkin muutama kappale eteen päin SSV:n Siltanen kertoo sen näkyvän SSV:n versiossa. Eiköhän asianosasilla ole mahdollista/oikeus saada se, jos haluavat ja pääkallo ei taida tähän ryhmään kuulua ja sekö niitä harmittaa.

    Kannattaisikohan pelaajalta itseltään kysyä mitä ko. tilanteessa tapahtu. Luulisi hänen tietävän asian parhaiten ja suurella todennäköisyydellä vastauksena olisi ”normaali kaksinkamppailu”, josta valitettava loukkaantuminen.

    Ja kuulopuheiden mukaan tuo liiton videopalvelu on lähinnä vitsi, toimii yhtä hyvin kuin VR ja liigan tulospalvelu, eli satunaisesti.

  39. Miksi SSV:n jojo sanoisi, että tilanne näkyy alkuperäisessä tallenteessa, jos haluaisivat pimittää sen? Käyttäkää nyt vähän järkeä ja malttia ennenkuin teilaatte koko SSV:n ja vielä liiton siinä samalla. Ja tuon kuvan perusteella ei kyllä voi tehdä mitään päätelmiä. Itse olen Oilersin kannattaja, mutta en ollut paikalla, joten en kommentoi itse tilannetta mitenkään.

  40. Mikään ei ole muuttunut. Dynastia murtuu, maalaiset vastaan, lajimedia yksi ”osasto” ja Espoo vastaan. Siinä se. Bamboun pointti kertoo kaiken. SSV:llä on se nauha ” tilanteen ” kera.

    Pelkkä kevään merkki. Samat huutaa joukkueen vanhuutta, ja kun lopettavat – ylistävät kilpaa Järveä ja kumppaneita..

  41. Jou! No kommentoin vielä sittenkin:-). Varmasti Oilers leiristä löytyy noita, jotka ei tuomitse ilman todisteita, ja sen takia itse en lähde tohon yleistävään loanheittoon. Etenkin johtoportaan Jouni Vehkaoja on hienomies ja erittäin kova kiinnitys. Ja mitä olin katsomossa Espoossa, niin kyllä siellä osattiin arvostaa SSV:n ykkösnyrkkiä, eikä Toivosta teilaavia huutoja kuulunut mun korviin. Toistekin aion sinne mennä pelejä kattomaan, ihan sama mitä täällä jengi huuteleekin ja haukkuu.

    Mitä tälläisen tavallisen pulliaisen silmiin tulee(en ole siis missään tekemisissä ssv:n kanssa, paitsi katsojana), niin aika kovaa noi pojat tuolla liigassa pelaa, varsinkin kulmiin mennään niin että raikaa, ei sinänsä ihme jos joskus joku loukkaantuukin. P.Wardi veti espoossa aika tylyn pommin, mikä näytti kotiyleisölle maistuvan:-)

  42. Kummallisen paljon tuntuu näitä videoiden ”katoamisia” tulla. Pitäisi olla ilmeisesti kovemmat rangaistukset video tai sen osan puuttumisesta. Lisäksi kurinpito on pelkkä vitsi, kun ensin lätkäistään pelikieltoa, sitten se perutaan toistaiseksi ja lopuks peruutaan kokonaan. Uskottavuus kärsii ja mennään kohti tilannetta että kaukalossa saa tehdä melkein mitä vaan kunhan osaa homman myös kabineteissa.

  43. Kuten sipsi jo mainitsikin, niin eipä taida tuo videoplvelu kovin hyvin toimia teknisesti. Siinä taitaa olla syy, että niistä ei rangaistuksia anneta tai voida antaa.

  44. Vieläkin on siis selvittämättä oheinen lainaus, onko asia vaan lakaistu maton alle?
    Liigalta ei siis mitään tiedotettavaa asian suhteen?

    ”Oilers halusi ottelun jälkeen katsoa tilanteen videolta läpi tietääkseen kannattaako asiaa viedä eteenpäin. Oilers perehtyi SSV:n kuvaamaan otteluvideoon Salibandyliigan videopalvelussa, johon kaikilla pääsarjajoukkueilla on pääsy. Liigan päätöksen mukaan kaikki liigaottelut on kuvattava ja laitettava videopalveluun muiden seurojen nähtäväksi.
    Perjantain SSV-Oilers-ottelun videotallenteesta puuttui kuitenkin jotain olennaista: Pfitznerin loukkaantumiseen johtanut tilanne. Pääkallonkin näkemällä videolla viimeisessä erässä tulee kohta, josta puuttuu lyhyt pätkä pelistä. Näin ollen Oilers, eikä kukaan muukaan pysty selvittämään videopalvelun tallenteeesta oliko Timo Toivosen kontakti Pfitzneriin kurinpitotoimien arvoinen”.

  45. Jos tallenteelta puuttuu vain kyseinen kohta, todennäköisyys että se on vahingossa siitä jäänyt pois, on häviävän pieni. Tämän pitäisi olla itsestään selvää kaikille riippumatta onko SSV:n vai Oilersin kannattaja.

    Mielenkiintoista olisi kuulla miten tämä ”gate” saa päätöksensä.

  46. Jos nauhaa ei löydy niin ainut vaihtoehto lienee siviilikanne. Veikkaan että kohtaa löytyy mutta haluavat varmistaa että Toivonen pelaa tänään. Eli pelaavat aikaa.

  47. No nyt on tullut selvyyttä. No mutta tuskinpa toikaan epäilijöille riittää ja sen media osaa että huudellaan kovaa ja tuomitaan etukäteen ilman kunnon perusteita, mutta korjaus omiin mokiin sitten huomattavasti pienempään ääneen…

  48. Olishan se silti ollut kiva nähdä se tilanne kuitenkin. Eli ei nyt sinänsä kaikki selvinnyt, mutta asialle ei taida tämän enempää voida. Lisäksi eipä oo tainnut yksikään edes täällä Pääkallossa nimettömänä kertoa, että näki tilanteessa Toivosen toimineen jotenkin erityisen törkeästi… Eli ehkä se tilanne ei sit ollut ihan niin kauhea teloitus? Maalikoosteet ois kiva nähdä silti myös 😉

  49. Video tullaan julkaisemaan pian ja siinä on muutakin kohumateriaalia, Johan Af Gran puhuu ufojen kieltä sekä Loch Nessin hirviön pesästä lyhyt pätkä. Olkaa hereillä, varman tietolähteen mukaan videon ensiilta on Rovaniemen markkinoilla!