Pääkallo.fi arvioi poikien SM-sarjan välieräparit – Näin näet pelejä netistä

Pudotuspelien pistepörssi näyttää tältä.

Salibandyliiton nettilähetykset alkavat tiukaksi ennakoimastamme välieräparista Erä-NST. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
Salibandyliiton nettilähetykset alkavat perjantaina tiukaksi ennakoimastamme välieräparista Erä-NST. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Nuorten SM-sarjan välierät käynnistyvät pitkäperjantaina Jyväskylässä Happeen ja OLS:n sekä Helsingissä Erän ja NST:n kohtaamisella. Poikien vanhimman ikäluokan otteluita on nähtävillä ilmaiseksi netissä heti perjantaista alkaen, jolloin on mahdollista seurata samaan aikaan molempia välieriä suorana ensimmäistä kertaa koskaan. Pääkallo.fi arvioi välieräparit.

Viime kauden mitalisteista vähintään kaksi tulee vaihtumaan, sillä mukana neljän parhaan joukossa on heistä vain hallitseva mestari Happee. Jyväskyläläisten ohella mitaleista taistelevat OLS, Erä ja NST. Salibandyliiton Bambuser-kanavalla on nähtävillä perjantaina klo 17 alkava ottelu Erä – NST ja maanantaina 1.4. kolmas välierä Happee – OLS klo 17. Näiden lisäksi Happee lähettää HirviTV Live -kanavalla perjantain avausottelun Happee-OLS niin ikään kello 17 alkaen.

Happee – OLS

Runkosarjan voittanut hallitseva ja viisinkertainen Suomen mestari Happee selvitti tiensä välieriin kukistamalla Oilersin vasta viidennessä ottelussa rangaistuslaukauskilpailussa. Miesten liigajoukkueen putoaminen finaaleista nostaa Happeen tämän välieräparin ennakkosuosikiksi, kunhan joukkue saa Peter Kotilaisen, Lassi Kotovaaran ja kumppanit riveihinsä. Miesten pronssiottelu pelataan sunnuntaina.

Nuorten SM-sarjaan viime keväänä noussut OLS pelasi vakuuttavan puolivälieräsarjan TPS:aa vastaan ja otti välieräpaikan puhtaasti otteluvoitoin 3-0. OLS:n Valtteri Parviainen ja Petro Rautio pelasivat ykköskentässä miesten Salibandyliigaa ja tulevat olemaan nuorten välierissä joukkueensa avainpelaajia. Konsta Kivioja oli puolivälierissä joukkueen tehokkain. Oululaisten etuna ottelusarjaan lähdettäessä on aavistuksen pidempi valmistautumisaika. Happeen pelatessa sunnuntaina vielä miesten pronssista, on OLS vahvoilla sarjan ensimmäisissä otteluissa. Niistä se voittanee todennäköisesti kotiottelunsa.

Arvio: Happee finaaliin otteluvoitoin 3-1.

Ottelut:
Pe 29.3. 17:00 Happee – OLS – Happeen HirviTV Live -nettilähetykseen
La 30.3. 14:30 OLS – Happee
Ma 1.4. 17:00 Happee – OLS – Salibandyliiton nettilähetykseen
La 6.4. 15:00 OLS – Happee (tarvittaessa)
Su 7.4. 17:00 Happee – OLS (tarvittaessa)

Pudotuspelien pistepörssi näyttää tältä.

Tapanilan Erä – NST

Runkosarjan toiseksi sijoittunut Tapanilan Erä pudotti espoolaisjoukkue Westend Indiansin puolivälierissä otteluvoitoin 3-1. Erän joukkueesta tämän sarjan ratkaisupelaajia on miesten maajoukkueeseenkin valittu Tuomas Iiskola, joka pelasi puolivälieräsarjan neljännessä ottelussa kauden toisen nuorten pelinsä ja iski hattutempulla espoolaiset lauluun. Liigaringistä myös hyökkääjä Tuukka Vettenrantaa ja puolustaja Teemu Taskulaa kannattaa seurata. Tiivisti ja kurinalaisesti puolustava Erä on kotiedun myötä välieräsarjan hienoinen suosikki.

NST:n välieräpaikka irtosi Happeen tavoin vasta viidennessä ottelussa, kun viime kauden pronssimitalisti Classic pisti kunnolla kampoihin lappeenrantalaisille. NST teki pieniä kokoonpanomuutoksia viidenteen peliin ja sai homman kulkemaan. Ensimmäistä kertaa sitten kevään 2006 mitalipeleissä pelaava NST on pitkälti Petteri Puustisen, Kaapo Savinaisen ja Samuli Hulkkosen onnistumisten varassa.

Arvio: Erä finaaliin otteluvoitoin 3-2.

Ottelut:
Pe 29.3. kello 17:00 Erä – NST – Salibandyliiton nettilähetykseen
La 30.3. kello 17:00 NST – Erä
Ma 1.4. kello 18:30 Erä – NST
La 6.4. kello 17:00 NST – Erä (tarvittaessa)
Su 7.4. kello 17:00 Erä – NST (tarvittaessa)

Linkit:
Uutinen Salibandyliiton nettilähetyksistä
Nuorten SM-sarjan pudotuspelitilastot Salibandyliiton sivuilla

22 comments

  1. Huhujen mukaan Happeella ei olis liigamiehet mukana 3. ensimmäisessä välierässä, jos niistä Happee onnistuu yhden voittamaa nii sitten on kuulemma jo kaikki.

  2. Jos NST pystyy pitämään Iiskolan kurissa, niin sillä on mahdollisuudet. Mutta todennäköisesti ei pysty.

  3. Tulit lombardo kuitenkin pelin jälkeen kuittailemaan. Ilm. ei luottoa kuitenkaan ennen matsia ollut?

  4. Myönnän, katselen kelta-sinist3n lasien läpi, mutta OLS … Kova esitys tänään Happeen liiga-ykkösiä (Kotilainen, Kotovaara & co.) vastaan. Vake, Petro, Vellu, Hannu. Huomenna jatkoo, kotona kova vastus kelle vaan, OLS A.

    Together we stand against them all (The Casualists).

  5. Olipa hyvä tunnelma hallissa, etupäässä Olssin kannustajajoukko siellä riehui, hyvässä mielessä :)! Happee oli lähinnä yhden kentän varassa (kaikki munat samassa korissa Kotilainen-Kotovaara-Hoikkanen), kun taas Olssilla tuntu olevan kolme tasavahvaa kenttää, jotka loivat paikkoja. Happeen kaks muuta kenttää ei pahemmin mitään kyllä aikaan saaneet. Kyllähän parempi voitti tänään, huomenna sitten seuraava matsi.

  6. Onhan happeella yksilötaitoa joo mut ei niiden ”psyyke” kestä isompia pelejä, kuten on nähty. Kotilainen – Kotovaara – Hoikkanen, ne ei tuu sitä peliä ratkaisemaan. Maalivahti peli on toinen mikä ratkaisee nämä pelit, Koivistollekin meni tänää helppoja muutama, onneksi. Mut btw finaaliin Ols – Erä ja Ols voittaa! täts it

  7. Kyllä riemu repeää, jos finaaliennakossa Luistinseuraa pidetään jällein altavastaajana tuli vastaan sitten kumpi tahansa toisesta välieräparista.. Uskokaa nyt jo, että Oulussa osataan pelata sähälyä!

  8. Sensei puhuu asiaa, loistavaa junnutyötä. Odotellaan 2-3 vuotta niin rupee näkyyn äijissäkin. Niin ja b junnutkin tänään voitti kooveen:)

  9. Kyllä se niin tais olla, että sinikeltasten apinalauma yleisössä pääs pahemman kerran porautumaan Behmin poikaan, puolet vedoista sisään niin ei se taida kovin hyvin olla. Tulee huomenna Oulussa kylmää kyytiä hirvimiehillä, jos ei kasetti kestä Happeen maalilla.

  10. Niin ja kun liiga”tähdet” ei tule välttämättä lauantain peliin koska pronssiottelu sunnuntaina! Behmillä kova paikka 😀

  11. Millä perusteella esim. Kotilaisen kasetti ei kestä? Vaikka SSV:tä kannatan, niin olihan Peter ihan hyvässä iskussa tossa sarjassa ja tehojakin tuli. No ehkäpä jotkut ei osaa arvostaa vastustajan pelaajia ja heidän taitoa. Ei kuitenkaan kande vielä henkseleitä paukutella, vasta yksi voitto taskussa ja ei vahingossa ole Happee noita pokaaleita nostellut…

  12. Jukka, ei ole mukana..

    2-0 OLSille… (ottelut)

    Saa loput ottelut olla aika liekeissä koko Happee että sarjan vie..
    samalla OLSin pitää ihan jäätyä.

  13. Aika mielenkiintoista kun täällä puhutaan kuinka esim Kotilaisen kasetti ei kestä kovissa paikoissa. Onko Suomen Cupin finaali unohtunut molarilta vai onko kyse jostain henkilökohtaisesta kaunasta?

  14. Tuskin kannattaa Kotilaista alkaa sormella osottelemaan. Kotilainen & Kotovaara 1peli 4+1 & 1+3, muu Happee 2peliä 1+0. Fakta vaan on se että Happee häviää OLSsille joka osa-alueella. Esim. tänään kaksinkamppailut lähes poikkeuksetta keltaselle. Yleensä ottaen materiaaliero on huomattava. Maalivahtipelissä todella todella suuri ero keltasten Hannu Koiviston eduksi.

    Joten jos tilastoja vilkaisee, herrojen Kotilainen & Kotovaara pitäisi pystyä tekemään yhteensä 9maalia joka peliin mikäli finaaliin meinaavat vielä yltää. On toki ennenkin nähty kys. herroilta. Mutta kolmessa pelissä putkeen tulikuumaa ja tappiotonta OLSsia vastaan. Tuskin. Joko pääkallokin heräisi tähän OLSsin hurmokseen?