Pääkalloennakko Classic-Erä – ”Saattaa tulla lyöntivuoropeliä”

Erän puolustukselle tulee vaikeaa pysyä 30 maalia runkosarjassa mättäneen Sami Johanssonin ja muiden Classic-hyökkääjien perässä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Erän puolustukselle tulee vaikeaa pysyä 30 maalia runkosarjassa mättäneen Sami Johanssonin ja muiden Classic-hyökkääjien perässä. Kuva: Mikko Hyvärinen
Erän puolustukselle tulee vaikeaa pysyä 30 maalia runkosarjassa mättäneen Sami Johanssonin ja muiden Classic-hyökkääjien perässä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Classic ja Tapanilan Erä kohtaavat toisensa Salibandyliigan pudotuspeleissä 2000-luvulla jo neljättä kertaa. Classic oli runkosarjan kolmas, kun todella ailahtelevan runkosarjan pelannut Erä varmisti pudotuspelipaikkansa vasta runkosarjan viimeisessä ottelussa. Classic on voittanut taisteluparin kaikki aiemmat pudotuspelisarjat ja lähtee tänäkin keväänä sarjaan suosikkina.

Lähtökohdat:
Classicin ennakkosuosikin asemaa puoltaa myös parempi sijoitus runkosarjassa sekä vahvempi materiaali. Toisaalta joukkueella on ollut vaikeuksia nimenomaan pudotuspeleissä. Runkosarjan loppu meni joukkueelta hieman penkin alle, joten parannusta kaivataan, jos Classic mielii mitalipeleihin asti. Maalintekoa enemmän ongelmia on ollut viisikkopuolustuksessa. Erällä on ollut todellisia vaikeuksia pysyä positiivisessa kurssissa. Joukkue saattaa pelata esimerkiksi kolme hyvää peliä putkeen ja sitten romahtaa lukemin 0-9. Toisaalta hyvät otteet osoittavat, että potentiaalia on. Sen potentiaalin kaivamiseen ei vain ole liiaksi aikaa enää tässä vaiheessa kautta.

Knopit:
Classic taisteli pitkään runkosarjan voitosta, mutta taipui lopulta varsin yllättävästä syystä. Joukkue oli tammikuun loppuun asti Salibandyliigan vahvin kotijoukkue, eikä ollut menettänyt pistettäkään kotonaan. Viimeiset kolme kovaa kotivastusta SPV, Oilers ja SSV tuottivat Classicille kuitenkin vain yhden pisteen. Viimeisin 4-12-tappio SSV:lle oli sen kauden runsasmaalisin häviö. Erä pääsi seitsemäntenä pudotuspeleihin, mutta mistään nappikaudesta ei voida puhua. Karuinta kieltä tästä kertoo maaliero, joka oli lopulta peräti 29 maalia pakkasella. Classicin tulivoiman tuntien oman pään lepsuiluun ei ole enää varaa.

Kommentit:
– Kärsivällisyys on iso teema. Joukkueemme on välillä liian kärsimätön. Joka vaihdossa ei tarvitse tehdä maalia, Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala näkee ennakkoasetelmat Salibandyliigan sivuilla.
– Aika fifty-fifty-asetelmasta lähdetään ja ensimmäinen peli antaa sarjalle suuntaa. Saattaa tulla sellaista lyöntivuoropeliä, jossa vuorollaan toinen syöttää ja toinen ottaa vastaan. Meidän pitää varoa ylivalmentamista ja antaa pelaajien pelata omilla hyvillä eväillään. Tehdään laadukkaasti yksinkertaisia asioita, Erän valmentaja Teemu Kalinainen ennakoi seuransa nettisivuilla.

Seuraa heitä:
Classic: Lassi Vänttinen ja Vesa-Matti Virtanen ovat takoneet kovien runkosarjatehojen lisäksi pudotuspeleissä 107 tehopistettä mieheen. He ovat tehokkaimmat pudotuspeleissä esiintyneet pelaajat, jotka eivät ole vielä voittaneet SM-kultaa. Jussi Pihan mestaroima kakkosvitja on kuitenkin ollut joukkueen paras ketju. Asser Jääskeläinen lähtee ensi kertaa pudotuspeleihin ykköspakin paikalta ja sytyttäjältä voidaan odottaa räiskyviä otteita alusta asti.
Erä: Helsinkiläisten yksi tärkeimmistä lenkeistä on vauhtikone Mika Moilanen. MM-näyttämöllä kovissa liemissä keitetty Moilanen on isossa vastuussa varsinkin maalinteon suhteen. Konkari Tom Strömsten on tärkeä mies joukkueensa sytyttämisessä. Hän on tässä sarjassa harvinaislaatuinen pelaaja, koska on voittanut SM-kultaa kertaalleen.

Taistelupari:
Classicin vasta 19-vuotias Sami Johansson oli joukkueensa paras maalintekijä, kun taas Erän 20-vuotias Tuomas Iiskola voitti runkosarjassa joukkueensa sisäisen pistepörssin. Siinä missä joukkeiden konkarien pitää nousta esiin, on vastuuta tiedossa myös näille nuorille herroille. Runkosarjassa molemmat ovat jo lyöneet läpi, mutta kuinka käy kun pelit kovenevat?

Kauden aiemmat kohtaamiset:
10.10.2012 Erä-Classic 5-4 ja. sekä 16.1.2013 Classic-Erä 9-6

Näin pelataan:
8.3. klo 18.30 Classic – Erä Tampere Areena
10.3. klo 15.00 Erä – Classic Mosahalli, Helsinki
13.3. klo 18.30 Classic – Erä Tampere Areena
15.3. klo 18.30 Erä – Classic Pasilan UH, Helsinki (tarvittaessa)
18.3. klo 18.30 Classic – Erä Tampere Areena (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Classic jatkoon voitoin 3-1.

Linkit:
Erän nettisivujen ennakko: ”Classic juuri sopiva haaste”
Alakerran liideri Nico Salo Classicin nettisivujen haastattelussa
Pudotuspeleissä neljännen kerran Classic-Erä
Salibandyliiga: Classic tarvitsee kärsivällisyyttä, Tapanilan Erä tunnetta