Pääkalloennakko Happee-TPS – ”Lähdetään altavastaajana kampittamaan ennakkosuosikkia”

Miko Kailiala vaihtaa ensi kaudeksi SSV:n riveihin. Kuva: Mikko Hyvärinen

37 maalia runkosarjassa - ja nyt tarvitaan lisää. Pystyykö TPS-kapteeni Kailiala johdattamaan nuoren joukkueensa yllätykseen? Kuva: Mikko Hyvärinen
37 maalia runkosarjassa – ja nyt tarvitaan lisää. Pystyykö TPS-kapteeni Kailiala johdattamaan nuoren joukkueensa yllätykseen? Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan runkosarjan ensimmäistä kertaa voittanut Happee valitsi puolivälieriin tanssiparikseen runkosarjassa kuudenneksi sijoittuneen TPS:n. Molemmat joukkueet ovat kehuneet toisiaan kilpaa koko alkuviikon, ja odotettavissa onkin erittäin vauhdikasta, viihdyttävää ja yleisöönmenevää salibandya tarjoava ottelusarja.

Lähtökohdat:
Happee lähtee runkosarjan voittajana itseoikeutetusti suursuosikkina ottelupariin. Suomen cupin jo voittanut hirvilauma hakee nappikaudelleen täydellistä kruunua mestaruuden muodossa, ja viime kauden finalistit SPV ja SSV ovatkin mielellään siirtäneet ennakkosuosikin viittaa Jyväskylän Monitoimitalon uumeniin. TPS aloitti kauden loistavasti, mutta pudotuspelipaikan varmistuttua ja joukkueen sairasteltua loppukausi on ollut tulosten valossa nihkeämpi. Teemu Variksen suojatit lähtevät sarjaan haastajana vailla paineita.

Knopit:
TPS on voittanut Happeen vieraissa viimeksi 21.12.2008. Nyt se pitäisi taas tehdä, mikäli joukkue mielii välieriin. Tällä kaudella Happee on taipunut Hirviteatterissa vain kerran, lokakuussa NST:lle 7-9. Seurat kohtasivat viime keväänä A-junioreiden finaaleissa, joissa Happee oli Kotilaisten veljesten johdolla parempi voitoin 3-1.

Kommentit:
– Valinta tehtiin pelillisistä syistä. TPS pelaa meidän tavoin aktiivista salibandya, ja tämä sopii meidän lisäksi myös maksavalle yleisölle. TPS:llä on kolme vahvaa kenttää ja hyvä maalivahtipeli, joten tarkkana tulee olla koko ajan, kertoo Happee-puolustaja Janne Kainulainen seuransa nettisivuilla.
-Totta kai fakta on se, että Happee on varsinkin yleisen mielipiteen valossa ylivoimainen ennakkosuosikki. Parempaa paikkaa ei kuitenkaan urheilussa ole, kuin lähteä altavastaajana kampittamaan ennakkosuosikkia, miettii puolestaan TPS-valmentaja Teemu Varis sarjan alla seuransa nettisivuilla.

Seuraa heitä:
Happee: Joukkueella on sarjan levein materiaali, ja seurattavaa riittää joka kentällisessä. Taistelijat Joonas Kaasalainen, Jaska Kunelius ja Janne Hoikkanen jättävät joka kerta irti päästessään kentälle aivan kaikkensa, ja siitä hengestä on hyvä joukkueen pistenikkareidenkin ammentaa. Monien mielestä valtakunnan tämän hetken ykköskassari Eero Kosonen antaa joukkueelleen joka ilta mahdollisuuden voittaa.

TPS: Täksi kaudeksi Turkuun siirtynyt Teemu Aaltonen otti heti paikkansa joukkueen ykköspelinrakentajana, ja yhteistyö 37 maalia runkosarjassa iskeneen kapteeni Miko Kailialan kanssa on sujunut erinomaisesti. Eniten ylivoimamaaleja koko liigassa (11) puolestaan iski alivoimaneliön keskeltä puolustaja Janne Nurminen, jonka kokonaismaalisaldo 18 oikeutti puolustajien maalipörssin neljänteen sijaan.

Taistelupari:
Katseet kiinnittyvät maajoukkueen tuleviin runkopelaajiin, Happeen Peter Kotilaiseen ja TPS:n Miko Kailialaan. Vielä A-juniori-ikäiset pisterohmut tehtailivat runkosarjassa 50 ja 52 tehopistettä, ja etenkin TPS:n menestys vaatii Kailialalta reilusti onnistumisia.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
16.11.2012 Happee-TPS 8-6 ja 26.2.2013 TPS-Happee 3-11

Näin pelataan:
8.3. klo 18.30 Happee – TPS Jyväskylän Monitoimitalo
10.3. klo 18.30 TPS – Happee Caribia, Turku
13.3. klo 18.30 Happee – TPS Jyväskylän Monitoimitalo
14.3. klo 18.30 TPS – Happee Caribia, Turku (tarvittaessa)
17.3. klo 17.00 Happee – TPS Jyväskylän Monitoimitalo (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Happee välieriin voitoin 3-0.

Linkit:
Kotilainen ja Kailiala Happeen nettisivujen haastattelussa
Teemu Varis TPS:n nettisivuilla: Happee täydellinen vastustaja meille
Pulkkinen Salibandyliigan sivuilla: Runkosarjan voitto välietappi, matka jatkuu