Pääkalloennakko SPV–Classic – ”Haaste on kova, muttei ylivoimainen”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan toisessa välieräparissa kohtaavat runkosarjan kakkonen Seinäjoen Peliveljet ja kolmonen SC Classic. SPV lähtee sarjaan hoidettuaan Lappeenrannan NST:n kesälomille voitoin 3-0. Classicilla oli astetta työläämpi sarja Tapanilan Erää vastaan, mutta välieräpaikka irtosi lopulta voitoin 3-2.

Lähtökohdat:
Runkosarjakohtaamiset eivät paljoa näissä peleissä enää paina, mutta ne mairittelevat tuloksellisesti SPV-leiriä. Kumpikin on nimittäin päättynyt Peliveljien maalin voittoon. TEHO Cupin välierässä sen sijaan Classic oli etevämpi Seinäjoella lukemin 8-9. Joukkueiden aiempi play-off-historia on SPV:lle mieluisaa luettavaa, sillä Classic on tavannut sulaa keväisin viimeistään tässä vaiheessa. Ennakkoon sarjasta voi povata etenkin tämän kauden peleihin nojaten tasaista, joskin SPV on hallitsevana Suomen mestarina ennakkosuosikki.

Knopit:
SPV lähtee sarjaan levänneenä ja kenties paremmin valmistautuneena, sillä se oli puolivälierissä ainoa joukkue, joka hoiti itsensä jatkoon puhtaalla pelillä. Toisaalta Classicin pelituntuman luulisi olevan parempi ja se sai tiukasta Erä-sarjasta varmasti uutta potkua tätä välieräsarjaa varten.

Kommentit:
– On mukavaa lähteä kaatamaan hallitsevaa Suomen mestaria. Haaste on kova, muttei ylivoimainen. Rantalan mukaan SPV on kurinalainen, hyvin liikkuva sekä isokokoinen joukkue. Lisäksi he ovat erittäin rutinoituneita ja kokeneita, Classic-käskyttäjä Jarkko Rantala kommentoi.

Seuraa heitä:
SPV: Seinäjokelaisten puolustuksesta kannattaa seurata herraa nimeltä Henri Urmas. Mies ei itsestään pahemmin meteliä pidä, mutta kaikesta tekemisestä näkee, että taistelutahto on tämän SPV-kasvatin kohdalla hurjalla tasolla, niin kuin sen näissä peleissä tulee ollakin. Ei ole taikuri, joka erottuu taidoillaan, mutta vastapainona ei tee juurikaan virheitä kentällä. Play-offit ovat alkaneet nuoren miehen osalta mallikkaasti, sillä teholukemien 1+1 -lisäksi plusmiinussaldo näyttää lukemaa +5.

Classic: Esille on nostettava upeaa kautta pelaavat puolustajat Janne Lamminen ja Asser Jääskeläinen. Kummankin pelaajan edesottamuksia kentällä on ilo seurata, sillä herrat ovat hyviä kumpaankin suuntaan. Yli piste per peli tahdilla pudotuspelit startannut puolustuspään kaksikko kuuluukin taatusti Classicin tärkeimpiin pelaajiin, meni syteen tai saveen.

Taistelupari:
Paljon on kiinni myös siitä, miten joukkueiden kokeneet kehäketut onnistuvat. Tässä vaiheessa Classicin puolelta katseet kohdistuvat Lassi Vänttiseen ja SPV-leirissä Mikko Kohoseen. Vänttinen sai paljon risuja huonosti sujuneesta runkosarjan lopusta, mutta puolivälierissä mies alkoi taas nostaa hieman päätään. Kohonen sen sijaan toipuu polvivammastaan ja liikkuminen ainakin NST-sarjassa oli vielä hieman vaivalloisen näköistä. Tästä huolimatta lähetti NST:n ratkaisevalla jatkoaikamaalilla kesälomille ja alkoi muutenkin löytää maalijyväänsä. Kumpi pystyy parantaa otteitaan totutulle tasolle ja olemaan joukkueelleen tärkeä ratkaisija?

Kauden aiemmat kohtaamiset:
19.10. SPV – Classic 9-8, 28.1. Classic – SPV 6-7 JA, TEHO-Cupin välierä 30.12. SPV – Classic 8-9

Näin pelataan:
Pe 22.3. klo 18.30 SPV – Classic Seinäjoen UT
Su 24.3. klo 18.00 Classic – SPV Tampere Areena
Ke 27.3. klo 18.30 SPV – Classic Seinäjoen UT
Pe 29.3. klo 18.00 Classic – SPV Tampere Areena (tarvittaessa)
Su 31.3. klo 17.00 SPV – Classic Seinäjoki Areena (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
SPV Salibandyliigan finaaleihin voitoin 3-1.

Linkit:
Salibandyliigan uutinen: Levännyt SPV kohtaa urakoineen Classicin
SPV:n nettisivujen ennakko
Classicin nettisivujen ennakko

5 comments

  1. Alkais jo! Classic sulaa, kuten jäätelö-kaima konsanaan. Hieno taas seurata Kiviranta – Savolainen pariskuntaa. Palaako Nieminen maalille? Mikä on Kohosen polven tilanne? Vieläkö Kuusela iskee maaleja? Pelaako C yhtä hitaasti kuin Erä-sarjassa. Onko SPV:n tuntuma kateissa, vai hyötyykö SPV ylimääräisestä ”lomasta”.

    Paljon avoimia kysymyksiä. Jos päättyy tämän ennustuksen mukaan 3-1 SPV:lle, niin voivat olla tyytyväisiä.

  2. Alkaa mennä jo naurettavaksi tuo Rantalan ”piilo”-kettuilu.. Se ny ei oo tosin ennenkään pahemmin kantanu.

  3. Normaalia Lappeenranta-meininkiä. Täällä kommunikointi tapahtuu pienillä verbaalisilla pilkkakirveillä..

  4. Hienosti koski taas pyöri tatamissa lähes kuolleena ja katteli et tulisko, ei tullu vaihtoon:D