Pääkalloennakko SPV–NST – ”Hyvillä mielin haastamaan mestaria”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Syttyykö oikealla juhliva viime kevään pörssikunkku Tuukka Kiviranta jälleen pudotuspeleihin? Kuva: Mikko Hyvärinen
Syttyykö oikealla juhliva viime kevään pörssikunkku Tuukka Kiviranta jälleen pudotuspeleihin? Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan pudotuspelien neljäs ja viimeinen Pääkalloennakko käsittelee puolivälieräparia Seinäjoen Peliveljet – Lappeenrannan NST. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut SPV valitsi kahdeksanneksi jääneen NST:n, joten asetelmat ovat selvät. SPV:llä on kova halu uusia viime kaudella voitettu mestaruus. NST:n on todella hankala päättää jo valmiiksi varsin positiivinen kautensa siihen, että se kampeaisi Peliveljet ulos mitalipeleistä.

Lähtökohdat:
Viime kauden päätteeksi Suomen mestaruutta juhlinut SPV on sarjan ylivoimainen ennakkosuosikki. SPV:n runkosarja ei ollut täysin ruusuilla tanssimista, mutta viime aikojen otteet ennen pudotuspelikarkeloiden alkua ovat olleet vakuuttavia. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset tällä kaudella ovat menneet seinäjokelaisten nimiin maalierolla 14-7. Ennakkoon ajateltuna siis viimeisenä pudotuspeleihin päässeellä NST:llä ei pitäisi siis olla kovinkaan mairittelevia mahdollisuuksia toiselle kierrokselle.

Knopit:
SPV on hävinnyt viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden ja senkin sarjan voittaneelle Happeelle jatkoajalla. Etenkin Seinäjoella Peliveljien kaataminen tulee olemaan NST:lle varmasti vaikeaa, sillä uudistuneella Urheilutalollaan SPV ei ole hävinnyt vielä kertaakaan. Kotonaan lappeenrantalaisilla on paremmat mahdollisuudet, sillä tämän vuoden puolella NST on hävinnyt kotisalissaan vain tamperelaisille Kooveelle ja Classicille. Juuri SPV oli myös tiukoilla Lappeenrannan urheilutalolla runkosarjassa voittaen vain maalilla numeroin 5-4.

Kommentit:
– Valinta ei suinkaan ollut helppo. Mietittiin tätä paljon pidempään kuin vuosi sitten ja tarjolla oli vain huonoja vaihtoehtoja, SPV-luotsi Tommy Koponen jutteli pudotuspelien valintatilaisuuden jälkeen vastustajastaan.
– Hyvillä mielin lähdetään haastamaan mestaria ja paineetta päästään pelaamaan. Kausi on ollut meiltä hyvä jo tähän mennessä. Pudotuspelit olivat tavoitteena, mutta se ei vielä riitä, NST:n päävalmentaja Simo Ruuskanen puolestaan kertoo Salibandyliigan nettisivuilla.

Seuraa heitä:
SPV: Peliveljien kakkoskentästä on nostettava esille pudotuspeleihin vuosi toisensa jälkeen kuin uudesti syntyvä Tuukka Kiviranta ja joukkueen kippari Ville Kuusela. Kiviranta on ollut ilmiliekeissä kaksissa edellisissä pudotuspeleissä ja uran 55 pudotuspeliottelussa on syntynyt kunnioitettavat tehot 57+23=80. Kuusela sen sijaan johti viime kaudella SPV:n kolmoskenttää ja oli puolustussuuntaan erinomainen. Tällä kaudella otteet ovat olleet hyökkäyssuuntaankin kunnossa. Etenkin loppukaudesta on alkanut pinnoja napsua siihen malliin, että odotettavissa on tuhoisaa jälkeä.

NST: Maajoukkuedebyyttinsäkin Ruotsin Boråsissa helmikuussa tehnyt Risto Töllikkö on seuraamisen arvoinen kaveri NST:n joukkueesta. Pakin tontilta tehot 20+8=28 tehnyt Töllikkö oli joukkueensa toiseksi paras pistemies runkosarjassa ja voitti myös NST:n sisäisen plusmiinus-tilaston. Nuori puolustaja on nousemassa kovaa vauhtia liigaeliittiin ja tämä tulee varmasti näkymään myös kaverin otteissa pudotuspeleissä.

Taistelupari:
Kovin taistelu tullaan näkemään tolppien välissä. Loistavan loppukauden pelannut Jarno Ihme on keikkunut torjuntatilastojen kärkipäässä lähes koko kauden ja on varmasti jälleen pudotuspeleissä mies paikallaan. Huono ei ole kuitenkaan Lappeenrannasta tuleva haastajansa, sillä Jarkko Monthan sai kunnioituksena hienoista otteistaan viimeisen Kuukauden pelaaja –tittelin ennen runkosarjan päätöstä. Paljon on kiinni siis Monthanin otteista, mikäli NST mielii tosissaan SPV:n haastaa.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
15.12.2012 NST – SPV 4-5, 1.3. SPV – NST 9-3

Näin pelataan:
8.3. klo 18.30 SPV – NST Seinäjoen UT
10.3. klo 17.00 NST – SPV Lappeenrannan UT
13.3. klo 18.30 SPV – NST Seinäjoen UT
15.3. klo 18.30 NST – SPV Lappeenrannan UT (tarvittaessa)
17.3. klo 17.00 SPV – NST Seinäjoen UT (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
SPV välieriin puhtaasti voitoin 3-0.

Linkit:
SPV:n nettisivujen ennakko
NST:n nettisivujen ennakossa mestarin kokoinen haaste
Salibandyliigan ennakko parista

11 comments

  1. ”Pudotuspelit tavoitteena, mutta ei se vielä riitä”..

    2009-2012
    SPV: pronssi/hopea/kulta yht 32 pudotuspeliä
    NST: 14./1. div voitto/12. yht 0 pudotuspeliä

  2. Viimeksi liigataipaleen SPV:n pelatessa Lappeenrannassa tulos tai ulos pelejä, Ponovo laittoi Seinäjoen kaverit lomille Cupista.

    Toivottavasti Koponen on saanut lentäviin enkeleihinsä sen verran ryhtiä, että nähdään rehti sarja ilman kaatuilemisia ja filmaamisia.

  3. Takavuosien tilastot saa sulloa ahteriinsa, kun pelit alkaa tässä ja nyt.

    Mutta onhan se realismia, että SPV taitaa kävellä aika helposti jatkoon. Valitettavasti, sillä mielelläni näkisin NST:ltä kovan haaston.

  4. Jos seuralla on perättäisiltä vuosilta pronssi, hopea ja kulta niin ei sitä kokemusta oo taidettu ahteriin aina työntää.

  5. Hienosti nuo nakkisormet vetää. Luulisi, että yrittäisivät voittaa, mutta ovat näköjään tyytyväisiä jo play-off paikkaan.

  6. Se nyt on pleijaripelis ihan yks lysti miten paljo häviää. Parempi oikeestaan ottaa tukkaan kunnolla että herää ja vastustaja tulee takki auki seuraavaan matsiin.

  7. Noup, olin koulussa jossa opetellaan kirjoittamaan oikein (isot alkukirjaimet lauseen alussa, seuran nimi oikein). Kysymysmerkki meni oikein. Siitä papukaijamerkki.