Pääkalloennakko SSV-Oilers: ”Joukkueiden välillä nähty huikeita otteluita”

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Torjuuko SSV:n Henri Toivoniemi Oilersin rynnistyksen? Odotettavissa on korkeatasoista maalivahtipeliä, kun toiseen päähän astelee Tomi Ikonen. Kuva: Mikko Hyvärinen
Torjuuko SSV:n Henri Toivoniemi Oilersin rynnistyksen? Odotettavissa on korkeatasoista maalivahtipeliä, kun toiseen päähän astelee Tomi Ikonen. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan perjantaina alkavien pudotuspelien ennakkoon mielenkiintoisin pari on pääkaupunkiseudun taisteluparin SSV-Oilers kohtaaminen. Joukkueet kohtasivat SM-finaaleissa edellisen kerran kaudella 2005-06. Pääkallo.fi ennakoi ja listaa jatkoonmenijät kaikista puolivälieräsarjoista, joista tämä pari on ennakkoon tasaisin.

Lähtökohdat:
SSV on kokemuksensa turvin tämän parin suosikki. Alkukausi oli odotettua vaisumpi etenkin SSV:n kokeneen ykköskentän osalta, jonka pelaajia oli tammikuussa plusmiinus-tilastossa harvinaisesti jopa pakkasella. MM-kisojen jälkeinen ryhdistäytyminen toi puolivälieriin tärkeän kotiedun ja SSV hakee jo kymmenettä peräkkäistä finaalipaikkaa. Oilersia ei halunnut vastaan kukaan kärkijoukkueista ja se on sijojen 5-8 joukkueista ainoa joka pystyy kovassa iskussa olevan SSV:n haastamaan.

Knopit:
SSV koki edellisen tappionsa lähes kaksi kuukautta sitten (Happee 13.1). Sitä seuranneesta Oilers-ottelusta alkoi SSV:n huima putki ja se lähtee pudotuspeleihin peräti yhdeksän ottelun tappiottomassa putkessa. Kotiedusta taistellut Oilers ei jäänyt paljon huonommaksi. Tammikuun SSV-tappion jälkeen pelaamistaan kymmenestä runkosarjaottelusta se hävisi vain yhden (6.2. TPS:lle). Takana on kuusi tappiotonta ottelua, joten jomman kumman komea putki katkeaa heti perjantaina.

Kommentit:
– Näiden joukkueiden välillä on nähty historian aikana huikeita otteluita sekä ottelusarjoja. Ei varmasti tarvitse sytytellä kumpaakaan joukkuetta, Oilers-kapteeni Oliver Wardi ennakoi seuransa nettisivuilla.
– Lataus on korkealla, maukkaat pelit edessä. Meillä on ollut vaikea sarja. Monissa seuroissa on tehty hyvää työtä, mutta me jäimme siinä vähän jalustalle. Kaikki on kuitenkin avoinna, näistä tulee mielenkiintoisimmat play off -pelit pitkään aikaan, Mikael Järvi ennakoi Ilta-Sanomissa.

Seuraa heitä:
SSV: Mikael Järvi pitää hallussaan lähes kaikkia mahdollisia pudotuspeliennätyksiä. Hänellä on kaikkien aikojen eniten otteluita (150), maaleja (124), syöttöjä (100) ja tehopisteitä (224). Hänen johtamaltaan SSV:n ykköseltä odotetaan paljon. Ykköskentän takaa etenkin Kimmo Kinnusella on ollut tapana nostaa profiilia pudotuspeleissä.

Oilers: Ykköskentän tutkapari Perttu Pajukoski – Casper Pfitzner on tässä sarjassa avainroolissa. Maajoukkueen tulevaisuuden toivot olivat hirmuiskussa runkosarjassa kirjauttaen yhteistehot 71+45. Kaksikko saa tässä sarjassa Mika Ahosen joukoilta varmasti erityishuomion, joka heidän pitää kestää.

Taistelupari:
SSV:n Henri Toivoniemi päätti runkosarjan harvinaiseen koko sarjakauden toiseen nollapeliin, vaikka Josba ei häntä kunnolla (10 torjuntaa) pommittanutkaan. Oilersia vastaan hän joutuu kovaan testiin. Mikäli Oilers mielii jatkoon, niin Tomi Ikosen pitäisi olla Toivoniemeä etevämpi – ja todennäköisesti vielä sitäkin enemmän.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
28.9.2012 SSV-Oilers 9-3 ja 16.1.2013 Oilers-SSV 4-10

Näin pelataan:
8.3. klo 18.30 SSV – Oilers Pasilan UH
10.3. klo 18.30 Oilers – SSV Tapiolan UH
13.3. klo 18.30 SSV – Oilers Pasilan UH
15.3. klo 18.30 Oilers – SSV Tapiolan UH (tarvittaessa)
17.3. klo 17.00 SSV – Oilers Pasilan UH (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
SSV välieriin voitoin 3-1.

Linkit:
SSV:n nettisivut ja erikoinen kuva: Tule katsomaan riittääkö meillä munaa?
Oilersin nettisivut: Haastattelussa kapteeni Oliver Wardi
Ilta-Sanomat: Pääkaupunkiseudun derby: ”Herkullisin mahdollinen asetelma”

3 comments

  1. Jänniittävä sarja tulee olemaan myös katomossa. Erikoisen huonosti ennakoitu valtamediassa varsinkin täällä pääkaupunkiseudulla. Hyvä että on Pääkallo josta saadaan infoa lajiin sisäpiirille mutta… Miten yleisö löytää Pasilaan? Ainoastaan seurojen kannatajat paikalla vai saadaanko uteliaita ja uusia katsojia, no illala nähdään.