Runkosarjan voittaja kiipelissä – TPS murskasi Happeen

Kuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

Turun Palloseura ei jättänyt torstai-iltana selittelyille mitään sijaa neljännessä puolivälierässä Happeeta vastaan Turun Caribiassa. Todella kovalla sykkeellä pelannut kotijoukkue hallitsi runkosarjan voittajaa koko ottelun ja päätöslukemat kirjattiin lopulta 11-4 (3-2, 2-1, 6-1).

Happeen voitettua kaksi ensimmäistä ja TPS:n kaksi seuraavaa, ratkeaa välieräpaikka viidennessä ja ratkaisevassa puolivälieräottelussa Jyväskylän monitoimitalolla tulevana sunnuntaina (17.3.) kello 17.00 alkaen.

Mihin ottelu ratkesi?
– Ensimmäinen erä oli ottelun selkeästi tasaisin. Happee pystyi parhaiten vastaamaan TPS:n peliin ja sai rakennettua laukaisupaikkoja, jotka TPS kuitenkin peitti todella kovalla prosentilla. TPS pelasi koko ottelun todella kovalla sykkeellä ja todellisella pudotuspelien tiukalla otteella johon Happee ei pystynyt vastaamaan. TPS ei kuitenkaan pelkästään hallinnut peliä kovalla työnteolla, vaan pallollinen peli oli rohkeinta ja taidokkainta mitä tämän kauden kotipeleissä on turkulaisyleisö saanut nähdä. TPS johti ottelua seitsemänneltä peliminuutilta asti ja latoi viimeisessä erässä vielä kuusi maalia ja tylyt loppulukemat taululle, jotka eivät tässä ottelussa valehtele pelitapahtumiin nähden.

Ottelun hahmo?
– TPS:n joukkueesta täytyy nostaa esiin kaikkiaan viisi pelaajaa, jotka myös tekivät jokainen vähintään kaksi tehopistettä. Miko Kailiala iski neljästi, Teemu Aaltonen hallitsi palloa tehden neljä pistettä ja loukkaantumisista kärsinyt Jens Riska jakeli loistopasseja iskien maalin ja syöttäen kolme. Lauri Stenfors oli todella varma puolustuksessa iskien myös kaksi maalia. Lisäksi Joonas Koskinen jakeli loistavasti palloa joukkuekavereilleen ollen näkyvässä roolissa neljässä maalissa.

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

Ottelun puheenaihe?
– Ennen ottelua TPS:n päävalmentaja Teemu Varis syytti paria Happeen pelaajaa sukeltelemisesta edellisessä ottelussa, ja Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen TPS:aa jälkipelistä. Tunteet olivat pinnassa jo toisessa puolivälierässä Turussa ja torstaina tunnelma oli vieläkin latautuneempi. Ensimmäisen erän lopussa TPS ja kotiyleisö protestoivat Janne Nurmisen saamaa jäähyä. Kapteeni Kailiala näytteli tuomareille ja Happeen kapteenille Petri Kaukolle kuinka Happee-pelaaja näytteli tilanteessa. Muuten aiheesta ei nähty eikä kuultu vaan peli pysyi tuomariparin Petri Heikkilä ja Manu Marttinen hallinnassa.

Kommentit:
– Ei jäänyt paremmasta tänään epäselvyyttä, tulosta pitää kunnioittaa. Pari ensimmäistä erää oltiin pelissä mukana. Tepsi pelasi paljon puhtaammin kuin eilen, kommentoi lehditötilaisuudessa Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen.
– Kyllä me kaikissa peleissä ollaan mun mielestä puhtaasti pelattu, playoffseissa pelataan eri peliä kuin runkosarjassa. Tänään oltiin toisen erän puolesta välistä eteenpäin jalalla paljon parempia. Tällaista tiivistä ja yhtenäistä joukkuetta on upea valmentaa. Upea tilanne kun viidenteen peliin päästiin, veisteli TPS:n päävalmentaja Teemu Varis.

Tilastohuomiot:
TPS: Miko Kailiala 4+0, Teemu Aaltonen 2+2, Jens Riska 1+3, Lauri Stenfors 2+0, Joonas Koskinen 0+2.
Happee: Lassi Kotovaara 1+2.

Linkit:
Ottelupöytäkirja ja Anssi Koskisen kuvat

Teksti: Tomi Heini, Turku

15 comments

  1. Eikös se provoominen lähtenyt tepsiläisiltä, johon Happee vastasi. Eihän se video liittynyt maalin tekemisiin mitenkään? Vaan tarkoitus oli näyttää, että ei kaatuilla itekseen..?

  2. videon tekemisessä kyllä epäonnistuttiin pahasti. Video oikein korostaa kuinka kaatuillaan itsekseen.
    vähän tuli omille nilkoille

  3. ”playoffseissa pelataan eri peliä kuin runkosarjassa”

    mun mielestä sama peli ja samat säännöt!

  4. Vaarallisen lähellä monnarilla nuo päätyseinät. Onko siellä edes turvallista pelata? Happeen pelaajat näyttävät tosin juoksevan seiniä päin harjoitellun oloisesti muutamassa kohdin.

  5. Pitäisi antaa 5+20min automaattisesti kaikista laidan yli lentävistä taklauksista, tuskin kukaan sinne ilman kontaktia hyppää. Ihme ajelua koko sähly nykysin.

  6. Jos Joonas Pylsy haluaa kasvaa arvostetuksi pelaajaksi, niin kannattaa pysyä pystyssä niin pitkään kuin suinkin. Jarkkoruutuja ei tänne kaivata.

  7. Ok, nyt voi unohtaa videot ja kaatuilut ja keskittyä peliin. Täytyy myöntää näin Happeen kannattajana, että Tepsi vei eilen puhtaasti pelillisin avuin, josta propsit koko joukkueelle. Sekä fyysisestä että henkisestä vaihdeboxista on löydetty extravaihde ja lisäksi kiristetty turboruuvia. Tepsi on ilkeä ja ikävä vastustaja nykyisellään, kun taas Happee on se sama ”nättiä peliä pelaava runkosarjamenestyjä”. Tilannekovuus ja oikea jätkämeninki puuttuu. Tämä menee kyllä valmennuksen piikkiin, sillä valmennuksen tehtävä on psyykata ja valmistaa joukkue vaatimustasoltaan kovempiin peleihin. Muutama havainto sallittaneen. Avauspeli on ollut aivan lukossa (erit. 1-kenttä), hidasta pallottelua ja puskemista pallon kaa, jostä seuraa jatkuvia pallon menetyksiä. Kun paketti ei ole ollut oikein kasassa, syötöt menee minne sattuu ja lopulta vedotkin. Kesäloma voi kutsua joka tapauksessa, mutta aivan varmasti jos jatketaan samaan malliin. Avauspelin on nopeuduttava, tilannekovuutta ja -nopeutta on löydyttävä lisää, vastuunpakoilun ratkaisuissa pitää loppua ja Tepsin pelin lukemisen ja ennakoinnin on parannuttava. Samat avauskuviot, sama pelisysteemi. Ei sen sotkemisen luulisi olevan mitään rakettitiedettä näin videoiden aikakaudella. Kentällisten suurempi sotkeminen lienee tässä vaiheessa riskialtista, mutta jos viimeinen peli meinaa karata, siihenkin pitänee olla valmis. Samoin tiivistämiseen hyvissä ajoin. Ja YV kuntoon! Näin katsomovalmentaja sen tekisi 🙂 Mutta paras viidestä kertoo lopulta paremmuuden ja lopputulosta pitää kunnioittaa, kävi kuinka vaan.

  8. Miten se oli toisen pelin jälkeen kun lähes yhdessä tuumin valmennus ja pelaajat sano että kyllä helpolla lähtee, no lähteekö helpolla? Sitten tämä video ja eilinen totaalisesti kadotettu hermokontrolli, taisi turkulais yleisö päästä ihon alle kun ei lähtenytkään helpolla.

  9. Jupe77.. No siinähän vasta idea. Paas oikeen alkaen vetää tommosta läpitte. Siinä vasta hyppytalkoot alkaa jos tollasen tietää että aina lentäs pihalle. Kyllä jotku on sitten kahveella näistä asioita voi kiesus!

  10. Otti niin koville se eilinen, että ei edes raporttia kotisivuilla. Jos osaa voittaa, pitää myös osata hävitä.

  11. Pelle kanssa samoilla linjoilla. Aivan käsittämättömän säälittävää touhua jyväskyläläisiltä, etteivät ole kirjoittaneet sivuilleen raporttia neljännestä ottelusta.

    Kovaa on hehkutus omasta tekemisestä, mutta ei kai taustatoimien pitäisi hajota käsiin samaan tahtiin edustusjoukkueen pelin kanssa? Nyt Pistooli-Lasse ja kumppanit vähän rotia.

  12. Happeen väelle terkkuja,missä on raportti viime pelistä??
    Sivut upeet,mutta tarinaa mukaan,ei tarvii vain voitoista kirjoittaa….teitä seuraa moni,ja hyviin tapoihin kuuluu pitää lukioista huolta.
    Ja huomenna teillä alkaa kesäloma,mutta hieno kausi teillä alla.Pää pystyyn….

  13. ”….sitä saa, mitä tilaa…”
    Aurinkoista kesää Turkuun!
    Kesälukemisiksi esittäisin Käytöksen kultaista kirjaa – sen verran ala-arvoista on tepsiläisten käytös ollut niin katsomossa kuin myös täällä mediassakin.