Säilynoja salibandy-Jokereista Veikkaajassa: ”Yhteistyön pelisäännöistä ei vielä sovittu”

Suomessa yhden finaalin pelipaikkana voisi toimia esimerkiksi jo MM-kisojen ja muutamien SM-finaalien näyttämönä toiminut Hartwall Areena. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Jokerit on liittynyt salibandyyn aiemmin vain sen verran, että SM-finaaleja ja kahdet MM-kisat on pelattu jääkiekko-Jokereiden kotihallissa Hartwall Areenassa. Kuva SM-finaaleista 2011. Kuva: Mikko Hyvärinen
Jokerit on liittynyt salibandyyn aiemmin vain sen verran, että SM-finaaleja ja kahdet MM-kisat on pelattu jääkiekko-Jokereiden kotihallissa Hartwall Areenassa. Kuva SM-finaaleista 2011. Kuva: Mikko Hyvärinen

Jokereiden lähteminen salibandyyn on Pääkallo.fi:n maanantaisen uutisen jälkeen ollut esillä monessa isossa mediassa. Helsinki Halli Oy:n toimitusjohtaja Keijo Säilynoja ottaa aiheeseen kantaa tämän viikon Veikkaajassa.

– Yhteistyön pelisäännöistä ei ole vielä sovittu. Uskon, että ainakin fanimme ja heidän Eteläpääty ry:nsä voisi olla mukana salibandypuolella. Muusta yhteistyöstä en pysty vielä sanomaan varmuutta, Säilynoja sanoo Veikkaajassa.

Lehden mukaan seuran nimeksi on tulossa Salibandyseura Jokerit. Se ei toimi jääkiekko-Jokereiden toimintaa pyörittävän Helsinki Halli Oy:n alaisuudessa, vaan yhteistyössä.

Pääkallo.fi:n ensimmäisen uutisen kommenttiosastolla on keskusteltu ahkerasti, minkä joukkueen sarjapaikan tuleva Jokereiden miesten joukkue voisi saada.

Kakkosdivarin Tiikerit Unitedin tehopelaaja ja yksi projektin puuhamiehistä, Mikael Toivonen, pyörittelee aihetta Veikkaajassa.

– Edustusjoukkueen ehtiminen ensi kaudeksi on epävarmaa, mutta A-, B-, ja C-juniorijoukkueet, pari tyttöjuniorijoukkuetta ja kerhotoiminta aloittavat jo syksyllä, Toivonen visioi lehdessä.

Joni Toivolan mukaan Jokerit tulisi ottamaan kolmosdivarin Myllypuron Pauhun paikan.

13 comments

  1. Onko pääkallo nykyään Vantaan Jokereiden tiedotus kanava? Voisko kirjoittaa myös alkavista säbä playoffeista mieluummin kuin EHKÄ jokruista. Liitto ei ole hyväksynyt vielä yhtään joukkue eikä pelaaja siirtoa Jokereihin. Kirjoitelmaa sitten kun on faktaa pöydässä. Kommentoikaa asiantuntijat jos olen väärässä. Joukkue ja pelaajasiirrot hyväksytään ainoastaan liiton toimesta. Ei keskenään halleilla ja täällä sopien.

  2. Ootkohan sä Joni Toivola valinnut nyt ihan oikean strategian tähän hommaan? Huutelet täällä käsittämättömiä juttuja aivan naurettavalla pohjalla. Miten voit huudella jo avoimista treeneistä jossei mikään ole viellä edes valmista/varmaa?

  3. Aika hätäinen aikataulu, kun vielä ei ole mitään varmaa. Mutta onnea kuitenkin yritykselle. Sinällään ihan oikein että Pääkallo uutisoi asiasta, mutta että läpi päästetään joukkueen rekry-ilmoitus on mielestäni hiemam niin ja näin. Kohta täällä alkaa kommenteissa kaikki huutelemaan omien joukkueiden try-outeista… On todella mielenkiintoista keskustelua sen jälkeen.

  4. Ketä se haittaa, että valtakunnan suurimalla ja varmasti suosituimmalla SALIBANDYsivustolla ilmoittaa, että joukkue etsii erittäin paljon erilaista osaamista rakentamaan toimivan salibandyseuran? Etenkin kun tämä tapahtuu toimittjien tekemän OMAN SEURAN uutisen alla..?

    En nyt äkkisältään keksi yhtäkään HYVÄÄ syytä siihen, miksi ei voisi tätä kanavaa pitkin rekrytoida osaamista? Voitko kertoa minulle keneltä se on pois?

    Salibandy-yhteisölle ei ole minkäänlaista suosittua keskustelu/rekrytointi/jne sivustoa (vrt. futisfoorumi, jossa hirveä määrä jalkapallo aiheista keskustelua), joten mielestäni tämä on erittäin otollinen sivusto kyseisiin toimintoihin.

    Tällä tavalla hyvin suurella todennäköisyydellä, kartoitat tilannetta sille, minkälainen on vastaanotto uudelle seuralle ja onko halukkaita tulemaan rakentamaan uutta seuraa yms yms. Toki voisihan Toivolan Joni laittaa yleisenilmoituksen vaikkapa kaupunkilehti Varttiin ja katsoa paljon herättäisi kiinnostusta uusi Jokerit-henkinen salibandyseura…

    Mutta ei muuta kun juko, anna mennä, kokeile sinä Varttia ja anna Toivolan Jonin kokeilla pääkalloa.

  5. Ettei olis Toivolan Joni tai joku hänen tuttavapiiristään tuo edellinen… Niin no eihän se keneltäkään ole mitään pois. Sitten vaan kaikki joukkueet täyttämään kommenttiosio omien joukkueiden uutisten alle omien joukkueiden treeniaikatauluista. Siinähän sitten kuolee muu keskustelu kun jengi kyllästyy selailemaan sitä että milloin NST tai TPS tai Happee tai joku muu treenaa tai pitää try-outteja.

    Ja voithan ottaa lusikan kauniiseen käteen ja luoda keskustelufoorumin Salibandystä kiinnostuneille. Ota vaikka täältä mallia http://www.kiistapallo.net/index.php

  6. Aivan varmasti Hjallista kiinnostaa jos joku muu rupeaa Jokerit-nimeä käyttämään. Säilynojakin sanoo tuossa haastattelussa ettei yhteistyön pelisäännöistä ole sovittu.

  7. Uskallan väittää että Hjallis ei omista Jokerit nimeä eikä päätä sen käytöstä. Saattaa olla että kukaan ei nimeä ”omista”. Jokerit löytyy aika monesta korttipakasta, Veikkauksen tuote, RAY:n pelikoneista, Tikkurilan maalipurkista…

    Silti nimen käytöstä pitää varmasti sopia jonkun kanssa…

  8. Sinänsä ihmetyttää miten jengi ottaa herneet nenään kaikista jutuista. Mikael Toivosen tuntien niin varmasti kyseinen jengi raivaa tiensä helposti 2divariin ja eiköhän joukkue pohjaudu hyvin pitkälti hänen luottomiehiin(villi veikkaus siis). MT on tälläkin kaudella heittänyt aika jäätävät tehot 2divarissa, tuomitsee pelejä ja valmentaa junnuja–> just tommosia jätkiä tää laji kaipaa(en ole kaveri). Eikä huuteluja että ”miksi teette sitä ja tätä” ”ja miksi mainostatte täällä”.

  9. Toivonen voi olla pelimies kentällä, mutta pysykööt sitten siellä. Ja Toivolan Jonin asennetta ei salibandy kylläkään kaipaa. Antaisi ammattilaisten hoitaa hallinnolliset tehtävät ja keskittyisi hänkin enemmän pelaamiseen, jos siitä kerran niin pitää. Tai miksei pitäisi jos kaveri on aina nähty aina ykkösketjussa, ykkös-YV:ssä… 😉