Salibandyliigan finaalijoukkueet selvillä trillerien jälkeen: SPV ja SSV!

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Tässä uppoaa Classic. Janne Hulmi viimeistelee jatkoaikamaalin reboundista Petri Hakosen komean nousun jälkeen. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
Tässä uppoaa Classic. Janne Hulmi viimeistelee jatkoaikamaalin reboundista Petri Hakosen komean nousun jälkeen. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

SPV ja SSV etenivät viime kevään tapaan miesten Salibandyliigan finaaleihin.

SPV voitti omassa välierässään Classicin jatkoajan jälkeen lukemin 6–5. Ratkaisun iski Janne Hulmi. SSV puolestaan voitti kolmannessa välieräkohtaamisessa Happeen rankkarien jälkeen lukemin 8–7.

SPV ja SSV etenivät finaaleihin voitoin 3–0.

Tämän juttu alla olevista linkeistä voi lukea Pääkallo.fi:n toimittajien tarkemmat jutut molemmista välieristä.

Salibandyliigan pudotuspelien tilastot.

61 comments

  1. Montako kertaa valmentajaa Classicissa pitää vaihtaa, jotta tuo peli nopeutuu ja alkaa tuottaa ratkaisupeleissäkin voittoja?

    Tympii jo katsella kaiken maailman runkosarjan Classic-Josba -pelejä ja odottaa menestystä runkosarjan sijoituksen perusteella, kun aina, – aina, saa pettyä.

  2. Ei ole valmentajasta kiinni Classicin pelit. Pelaajamateriaali ei riitä finaalipaikkaan. Ja tänä vuonna taitaa SSV palata mestariksi.

  3. Classic pitää näennäisesti palloa, sitten ratkaisuhetkillä paletti leviää, ja SPV iski lähes yksilösuorituksilla, Kohonen, tarvittavan.
    Missä olivat Classicin nopeat hyökkäykset? Se muuten oli Nupi, joka piti luvut edes noissa.

  4. Kasan kanssa samaa mieltä. Eipä taida valmentajat yhtän syöttöä tai juoksuaskelta kentällä ottaa.

  5. Uusi Dynastiakin meni nyt sitten pronssipeliin tylysti 3-0, kuka olisi uskonut. Tiukkaa tekee herätellä Lassi ja Mika pelaamaan himmeämmästä mitalista. Lassikeilla edelleen yhteensä 3 (!) voittoa viimeisen neljän kauden aikana SPVstä.

  6. Joo, kyllä voi ottaa pelaajaluettelot kouraan ja vertailla. Hyvä suoritus tolla porukalla. Jalkoja sinne tarvittas nyt ainakin ensimmäisenä.

  7. Eipä tuo yllätä yhtään, että mansen pojat ei TAASKAAN ole finaalissa. Taas alkoi r*****a valumaan pöksyihin, kun Spv tuli maalin päähän 3. erässä, tuttu sulaminen tapahtui taas. Vanha paappa Savolainen etunenässä oli pujottelukeppinä, taisi olla viimeisen 3 maalin aikana kentällä. No ei onhan se pronssikin mitali, kun ei niitäkään taida Classicin kaapissa liikaa olla! 😉

  8. Onkin mielenkiintoista kattella kuinka peter kotilainen pelaa viimesen pelin happee paidassa ennen siirtymistä vastustaja glässikkiin.

  9. Peter on Nokian miehiä ensikaudella. Jos Rahan perässä niin Classic, siellä maksetaan rivimiehillekin 10 000e kausi

  10. Kuullut kans juttuja et pistetään porukkaa elääkkeelle ja terävämpää ukkoo lootaan
    kun on seurajoukkueitten hässäkät tampereella syksyllä.

  11. Jep, sama juttu vuosikaudet. Ei vaan tajuta et parilla pelaajalla ei pärjätä. Savo sössi jo viime vuonna ratkaisupelissa, kohosen kavennuksessa ja hulmin voittomaalis aivan alokasmaista sijoittunista. Muutama peluri muistuttaa enemmän rakkaani olet lihonut ohjelman tähtee ku peluria. Vaikka periaattees on vaikee tota niin ylimielistä vänää kehua mut sen ansiosta klasu räpisteli mitä räpisteli. Mutta kuten sanottu kevät tulee ja klasu sulaa. Näin se vaan menee.

  12. Ei kyllä ollut jatkoonmenijöistä mitään epäselvyyksiä kun parit olivat selvillä. Arvelin kyllä, että Happee olisi ottanut yhden voiton, mutta ei siellä osattu tosipaikassa oikein pelata.

    Tilastohuomiona M. Järvi on saanut kunnian tehdä tän kevään molemmissa pelaamissaan ottelusarjoissa ratkaisevat maalit. Hatunnosto myös Laasoselle, kovassa paikassa kävi upottamassa tasoittavan rankkarin.

    Veikkaan nyt tässä, että jos Kekkonen ja Lehti ovat vielä pelikunnossa tänä keväänä, niin 3-1 SSV vie mestaruuden. Jos molemmat sivussa ni ratkee viidennessä.

  13. Kukahan muuten noita Happeen otteluennakkoja kirjoittaa. Uusi ja vanha dynastia kohtaavat? Hheeelllouuu. Eiks ensin pidä olla dynastia ennen kun se voi kohdata mitään? Kannattas äkkiä pistää sivuja uuteen uskoon.

  14. Uusi ja vanha dynastia kohtaavat jälleen finaaleissa. SSV:llä on kaksi todella kovaa kentällistä, joita vastaan SPV:n ykkönenkin voi olla pulassa. SPV:n pitää löytää Kuuselan ja Kivirannan ympärille sellaiset kentälliset, että voi huoletta peluuttaa kolmea kenttää ja pitää tempoa ylhäällä.

  15. SSV:llä on huonovireinen veskari, mestaruus ratkennee maalivahtien väliseen mittelöön.

  16. Nyt on ymmärretty jyväskylässä ja seinäjoella vähän väärin. Kyllä siihen nyt tarvitaan se 2-3 kannua putkeen, ennen kun ruvetaan puhuun edes uudesta dynastiasta!

  17. Seinäjoella on pidetty kyllä jalat maassa, ihan mestaruudet ja hyvä meininki riittää… dynastioista vouhotetaan toisissa osoitteissa.

  18. Helppo yhtyä aikaisempiin kommentteihin. Todella ponnettomia pelejä classicilta pelit spv:tä vastaan. Tänään nyt ehken näennäisesti olivat mukana, kun spv nukkui, mutta kolmannessa eivät kyllä mitään saaneet aikaan! Onhan siellä nuoria lupauksia ringissä, että ehkä ensi vuonna sitten finaaliin. Veikkaan että Happee kampeaa pronssiset mitallit. Toivottavasti poika palaa stadiin!

  19. No joo, lähinnä korjasinkin tuota uuden dynastian osoitetta – ei se ainakaan Jyväskylässä ole, Seinäjoella se saattaa jo ensi kevään jälkeen olla. Mutta pelataan nyt ensin tämän kevään finaalit.

  20. Eiköhän toi uusi dynastia tarkoita sitä että Happeen runko on harjannut A:n kannun melko monta kertaa kotiin. Ja Kotilainen on classicin äijä ens kaudella. Kuten myös KooVee:sta siirtyvä velipoika kuin myös Lax.

  21. Aika laimea oli Jkylän peli vaikka vl menikin. Kyllä ssv vei taktisesti ja kokemuksella sarjaa, ei siitä pääse mihinkään. Happee ei osannut jäädyttää johtoasemassa peliä, kahdesta hieman epävarmasta MV:sta Toivoniemi vei voiton, Happeen pelaajille sattui läpi sarjan, tänäänkin, pahoja virheitä pallollisena ja maalinedustan merkkauspeli oli kehnoa (monta maalia samalta ruudulta). Noilla tehdyillä maalimäärillä pelit yleensä voitetaan, jos puolustuspeli on kuosissa. Tulosta voi siis helposti kunnioittaa, kypsempi voitti.Toivon Happeen pokkaavan kuitenkin pronssit, se olisi ihan hyvä palkinto kaudesta. Sitten on aika vetää kausi pakettiin. Mielestäni jo tähän mennessä paras koskaan, vaikka seuralla hopeinen metallikin löytyy.Eteenpäin on menty ja ensi kaudella taas kokeneempana kauteen.

  22. Onko totta että SPV:n sähköjänis Urmas miehekkäällä laukaukseellaan siirtyy Mafian paitaan täyspäiväisesti ensikaudella? Huhut liikkuu jo 82:lla paikkakunnalla.

  23. Jos totta että Kotilainen ja kumppanit siirtyy Classiciin, ei paljo paskemmin vois joukkuetta valita.

  24. Ihan oikeasti niin happeen tippuminen finaaleista oli tämän kauden kohokohtia. Sarha TPS:ää vasaan oli kentän ulkopuolella itkua ja kentällä pikku sikaa koko ajan. happee on tehnyt itsestään jengin jota on helppo vihata. Käsittämätöntä itkua ja valitusta. Oksettavaa porukkaa.

  25. No nyt on mennyt katsomovalmentajalla ihan vähän väärinpäin, tai siis jos kahdesta toisen valitsee, niin ihan täysin p*****lleen.

    Jos katsomovalmentaja ei tiedä, niin: Kytöhonka ja Valis kuuluu TPS:n joukkoihin, joten kyllä itkijät löytyy Turusta.

  26. Nää on miesten pelejä ja vaikka kuinka monta junnumestaruutta olisi voitettu niin ne ei automaattisesti auta. Muutama kokeneempi puolustaja olisi ollut paikallaan happeessa.

  27. On toi SSV vaan kova. Niin henkisesti kuin fyysisesti. Kyllä esim. Kotilainen oli eilen aika voimaton kaksinkamppailuissa, sama vähän koko muulla Happeen nipulla. Nuorille jätkille hyvää kokemusta. Kosonen ei oo kyllä vakuuttanut ratkaisupaikoissa, loistava runkosarjaveskari, mutta luvattoman paljon helppoja menee. Mutta saapahan Happee taas aika vahvan ryhmän A:n loppupeleihin, kun Liikanen, Kotovaara, Kotilainen ja Hoikkanen hyppäävät lootaan. Mutta hatunnosto SSV:lle, 10 peräkkäistä finaalipaikkaa ei oo ihan sattumaa.

    Ja onhan toi kiva, jos Happeen putoaminen on parasta kaudessa. Elämä hymyilee varmaan muutenkin.

  28. SP, jos näet Liikasen hyppäävän askiin A-junnuissa, niin korkeintaan mestaruusjuhlissa. Kaverihan on tosiaan -91 syntynyt, virtoja päälle!

  29. Onnittelut SSV:lle ja SPV:lle finaalipaikasta!
    Olisin toivonut että olsi tullutjo muutos liigan kärkitaisteluun mutta vielä ei ollut sen aika.
    Happee on tulevaisuuden joukkue jos voivat pitää lajakkaat pelaajat Jyväskylässä.
    Classic taas hyvin johdettuna seurana tarvitsee uutta verta valmennukseen ja myös vahvistusta pelaajarosteriin että voivat vaikkka jo ensi kautena taistella mestaruudesta. Tampereella on paljon lajiosaamista mutta onko se jakautunut liikaa kolmeen seuraan? Classikilla kuitenkin selvästi parhaat taustat rakentaa tulevaisuutta.
    Toivotaan että finaalisarjasta tulee tiukka taistelu ja saadaan näin lajille lisää näkyvyyttä ja arvostusta.
    Tällä kertaa taitaa olla SSV:n vuoro voittaa mestaruus?

  30. Muisti ei ole näemmä pitkä. Itse pidän lajille hyvänä, että mestaruus menisi toistamiseen johonkin muuhun osoitteeseen, ettei salibandya muisteta vain lajina jonka SSV voittaa aina.

    Arvostan silti kyseistä joukkuetta. Kehittää omaa toimintaansa hienosti, mutta ei koko lajia siten miten noilla mestaruus- ja näkyvyysmäärillä pitäisi.

  31. Uutta verta valmennukseen, kuten Espoolainen sanoi? Itseäni kyllä hiukan ihmetyttä, mitä sillä tarkoitat. Rantala on tainnut vasta tämä vuoden valmentaa C:eetä, joten on aika kova vaatia heti tulosta. Matilainen mukana vasta toista vuotta ja taitaa vastata enemmän fysiikasta, kai?

    Itse näen joukkueen lähinnä Peltolan näköiseksi, en Rantalan ja uskon että tässä suurin syy tähän tulokseen. Pelaajat ovat profiileiltaan melko samanlaisia, paria poikkeusta lukuunottamatta. Kun pelejä katsoi niin tuntui, että peliä ei todella pelattu valmennuksen ”pelikirjan” mukaan vaan jonkun ihan toisen.

  32. Samaa mieltä. Lassikki on niin Peltolan näköinen joukkue ja kukahan muu mahtaa puhua Rantalan headsettiin kuin passo? Joukkueessa on tatuoituja ns. kovia jätkiä, joilla alkaa kädet tärisemään kun pelimiehen kymppi alkaa. SPV sai pelata lähes tulkoon puolilla valoilla tässä sarjassa ja on silti finaalissa. Eilenkin todelliset maalintekopaikat meni selvästi SPV:lle vaikka peli muistutti lähinnä käsipalloa 50 min.

  33. Koko kautena Classic ei löytänyt vakiokoostuuksia. Kun joku toimi, se rikottiin. Pölvästiä.

    Rantalalla oli kuulokkeet päässä. Johda siinä peliä, jos ohjeita satelee koko ajan korvaan…

    Missä näkyi kuntovalmentaja-Matilaisen kuntovalmennustyö? Pihan vyötäröllä?

    Urheilullisuutta, ja sitä kautta positiivisuutta ja pelinopeutta lisää, markkina-familyä vähemmän.

  34. Riviera

    Sulta on näköjään jäänyt huomaamatta mitä Matilaisen reenit on vuodessa saanut aikaan Pihassa?

    Aika se ottaa mutta onhan kehitys jo nyt huimaa.

    Valot päälle ja vähän paneutumista asioihin ennen kommentointia.

  35. Parhaat joukkeet pelaavat finaalissa. Onnittelut SPV:lle ja SSV:lle. Veikkaan, että SSV ei tule pärjäämään, jos muutamat pelaajat eivät pääse eroon ylimielisestä asenteesta. Helsinkiläisten mestaruus ei tietääkseni ole vielä kuitenkaan varmistunut…

  36. Eipä kannata huolestua, kyllä se SSV:kin vielä joku vuosi lakkaa voittamasta. Viimeistään silloin, kun Järvet, Forstenit ja kumppanit lopettavat. Toki lajin kannalta tämä on vähän pelottavaa, että nuorisosta nousee äärimmäisen vähän kavereita, jotka pystyvät urheilullisuudessa voittamaan näitä kohta lähempänä neljääkymppiä kirmaavia sotaratsuja. Sen takia näkisin kovin mieluusti, että kunnon haaste olisi tullut jo aiemmin ja laajemmalta rintamalta.

    Mutta eipä tuollaisia pelaajia voi kuin arvostaa. Tason jatkuessa pappavuosinakin kovana, alleviivaa se vain entisestään pelaajan taitoja ja etenkin sitä, kuinka paljon on aikanaan töitä tehty.

  37. Jari,tunnetko ihan henkilökohtaisesti vai mistä revit väitteesi? SSVhän on tunnettu enemmänkin pelaajista jotka hoitaa asiat matalalla profiililla. Taitaa olla katketuutta tai ihan puhdasta helsinkiläisvihaa.

  38. Alakatsomo, Popeda ja muut positiiviset:

    Hienoja ihmisiä kun tullaan tänne haukkumaan. Olisiko syytä keskittyä etsimään niitä hyviäkin asioita tästä mahtavasta lajistamme. Onneksi joukkueet osaavat arvostaa sentään toisiaan!
    Vaihtakaa lajia!!!

  39. JZ:n kanssa samaa mieltä. Yllättävää, ettei vieläkään ole näköpiirissä uutta sukupolvea, joka kykenisi Järven ja kumppanit haastamaan. Äijä täyttää tänä vuonna 36 vuotta ja on edelleen kentän ylivoimainen kuningas. Voisi kuvitella, että salibandy nopeutta vaativana lajina olisi haastava peli vanhoille herroille. Suomen salibandynuorista ei ilmeisesti löydy lähellekkään saman tason lahjakkuutta näihin herroihin verrattuna. Taitaa dynastia murentua vasta Mikke Järven lopettamispäätökseen. Uskomaton peluri, mutta surkea on myös Suomen salibandyn tulevaisuus ”kultaisen sukupolven” lopettamispäätöksen jälkeen.

  40. Kasa, oma käsitykseni on, että lahjakkuuksia kyllä löytyy. Jopa taidollisesti paljon esimerkiksi Mikael Järveä kovempiakin. Mutta asenteessa ja sen kautta syntyvässä urheilullisuudessa, rutiinissa ja itsevarmuudessa jäädään ratkaisevimmin jälkeen. Kevään tosipeleissä tämä on aika usein ratkaisevaa.

    Toki, myös halu tehdä työtä on lahjakkuutta sekin. Jopa lahjakkuuden lajeista tärkeimpiä.

  41. Jari se taitaa olla aika uusi tuttavuuus lajin piirissä. Kannattanee katsoa hiukan menneitä tilastoja. Olisikohan nyt 10. kerta peräkkäin kun SSV pelaa finaaleissa, joista 7 kultaa (mahdollisesti 8). Tuskin ylimielisellä asenteella vastaavanlaiseen menestykseen päästään. Taitaa nuo ylimieliset pelaajat löytyvän jostain ihan muista joukkueista ja menestyskin sen kertoo.

    Nuoria, taitavia ja lahjakkaita pelaajia löytyy monestakin joukkueesta ja ovat varmasti tekniseltä taidoiltaan aivan kärkimiehiä liigassa. Ongelmat vaan syntyvät kun joutuvat pallottmiksi pelaajaksi. Toiminta näyttää silloin lähinnä peuralta ajovaloissa, eli ei tietoa/ymmärrystä mitä tehdä.

  42. Nuori poikahan Järvi on jos vertaa Temeen, 7vuotta tehokasta vuotta vielä edessä:-D. Eri mieltä kuitenkin tulevaisuudesta, ei Järvien ja kumppaneidenkaan kokemus ilmaiseksi ole tullut! Oilers jos saa ryhmänsä pidettyä kasassa ja muutaman hyvän hankinnan, niin voi kääntyä voima suhteet ens kaudella, aika pienillä marginaaleilla pelattiin tossa sarjassa…

  43. ”Karski” : ”Itse näen joukkueen lähinnä Peltolan näköiseksi, en Rantalan ja uskon että tässä suurin syy tähän tulokseen.” Samaa mietinyt ! Jos katsoo mikä on yhdistävä tekijä viime vuosien Classicin ”menestyksen” takana, niin yksi nimi nousee esiin, niin hyvässä kuin huonossakin ? Hyvä äijä silti. Ja spekulointiahan tämä kuitenkin vaan…

  44. Salibandy on hukkaamassa mahdollisuutensa Helsingissä kun SSV pelaa finaaliottelunsa nuhruisessa Pasilan hallissa ja vielä erikoisempaa on että toisessa finaalimatsissa pelataan VANTAALLA vaikka areena onkin hyvä salibandylle niin ei sinne lähde suuret massat.
    Helsingissä ei pelata jääkiekkoa kun molemmat liigaseurat ovat jo kesälomalla joten Hartwall Areena tai Jäähalli olisivat olleeet vapaita?
    Koriksen karsintamatsit Topon ja Hongan välillä ovat kisahallissa ja saavat varmasti hallin täyteen, tässä ainoa kipailija salibandylle, ovatko korismiehet jo varanneet jäähallin?
    Helsingissä on suurin potentiaali penkkiurheilijoita ja onhan aikaisempina vuosina saatu yleisöä useampi tuhat finaalimatseihin, miksi ei siis tänä vuonna?
    Salibandyn näkyvyyden kannalta olisi ollut tärkeää saada nostetta myös tänne pääkaupunkiseudullle.
    Samaan aikaan on Yle nostanut keskusteluun liigan yhteistyön Ruotsin kanssa mikä olisi huikea mahdollisuus mutta sekin vaatisi myös osaamista markkinoinnissa mikä nyt valitettavasti näyttää olevan suurin este lajin kehitykselle.

  45. Mikähän lienee Hjalliksen sanelema vuokra Hartwall Areenasta monen tunnin salibandykäyttöön? Pientä realismia porukoille. Ei sinne nyt kuitenkaan 3 000 enempää tulisi yleisöä. Voisi jäädä seuralle tappioksi kaikki kulut laskien.

  46. ” Karski ” kirjoittaa asiaa, ja vastaavasti moni muu taas ei. Mitä ihmeen tekoa on ylimielisyydellä/voittamisella.

    Kun teet hommat hyvin, organisaatio kunnossa ja saat vuosien saatossa rutiinin, niin tulos voi olla SSV:n mukainen. Ei siihen ylimielisyydellä ole päästy. Päinvastoin!

  47. Arvelijalla on asenne kunnossa, ei kannata- ei sinne kuitenkaan kukaan tule, näin se varmaan menee myös SSV/liigan päättäjillä. Tosin Hartwall Areenalla ja Jäähallissa on pelattu salibandyn finaaleja ennenkin..

  48. Aika suolaiset lippujen hinnat jonnekin Pasilan urheilulatoon. Ja tosiaan tuonne Vantaalle ei jaksa vaivautua. Taitaa jäädä vinaalit väliin tänä vuonna, kun ei tuo pelin tasokaan mikään huikein ole tänä vuonna.

  49. Aika mielenkiintoista arvostella Vantaata ettei sinne lähde ihmismassat. Onko pasilassakaan massoja. Taitaa taas olla enemmän punaisia kuin muita paikalla. Seinäjoelle tulee bussilasteja pietarsaaresta asti. Eli Vantaa on kohtuu lähellä jos SSV vain kiinostaisi. Ja mitä siihen tulee että vaisuja sarjoja. SSV joutui koville joka sarjassa. Kaikki voittivat kuitenkin 3-2 eli ei niin vakuuttavasti. SPV hoiti hommansa kuitenkin 3-0. Ja myös pronssijoukkueen. Että taitaa mestaruusvaltikka jäädä pitemmäksikin aikaa lakeuksille.