SSV taipui Oilersille huikeassa trillerissä – Raikamo astui sankarin saappaisiin

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan pudotuspelit saivat jatkoa sunnuntaina, kun vuorossa olivat puolivälierien toiset ottelut. Tapiolan Urheiluhallissa Oilers ja SSV jatkoivat siitä mihin perjantaina Pasilassa jäivät, ja tarjosivat lähes 900-päiselle yleisölle hienon trillerin. Voiton vei lopulta jatkoajan jälkeen Oilers numeroin 8-7.

Voiton myötä Oilers tasoitti ottelusarjan 1-1:een, ja joukkueet tulevat kohtaamaan vielä ainakin kahdesti. Puolivälierät jatkuvat tulevana keskiviikkona Pasilassa.

Mihin ottelu ratkesi?
– Vaikean alun jälkeen vierasjoukkue SSV pääsi otteluun paremmin mukaan toisessa erässä saatujen ylivoimamaalien ansiosta. Kolmannessa erässä SSV teki espoolaisten tilanteen yhä vaikeammaksi, ja kaksi minuuttia ennen loppua syntynyt Juho Järvisen maali vei Viikingit jo kahden maalin johtoon. Oilers ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan. Aikalisän ja kuudennen kenttäpelaajan myötä joukkue sai paineen SSV:n päähän ja Sylvester Raikamo iski kavennuksen 36 sekuntia ennen loppua. Kirin huipensi Raikamon pienestä kulmasta lähtenyt laukaus, joka upposi Toivoniemen taakse vain kuusi sekuntia ennen päätössummeria. Oilers sai tasoituksen myötä niin kova hengen päälle, että kertoimet SSV:n voitolle alkoivat olla suuret. Jatkoajan ensimmäisellä minuutilla Oliver Wardi iski sinetin ottelulle komealla kiertorannarilla.

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Ottelun hahmo?
– Sunnuntai-illan ehdoton hahmo oli tehot 3+2 iskenyt Sylvester Raikamo. Oilers-valmennus joutui pohtimaan ennen ottelua ketjuja uusiksi Casper Pfitznerin loukkaantumisen myötä, ja istutti lopulta Raikamon ykkösvitjaan Perttu Pajukosken ja Niko Raunion vierelle. Päätös oli erittäin onnistunut ja kovana maalintekijänä tunnettu Raikamo vastasi huutoon. Hyvin taistelleen hyökkääjän illan huipensivat viimeisellä minuutilla syntyneet kaksi maalia.

Ottelun puheenaihe?
– Jokaisen Tapiolassa paikalla olleen mieleen jäi varmasti Oilersin viime hetkien nousu kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon. Lähes samanlainen nähtiin myös ensimmäisessä puolivälierässä SSV:n voittaessa kotonaan jatkoajalla. Tällaiset viimeisten sekuntien elokuvamaiset nousut ovat hienoa mainosta koko lajille, ja Oilersin voitto teki ottelusarjasta kerta heitolla tasaisemman. Pääkaupunkiseudun paikallisvääntö on herännyt toden teolla henkiin.

Kommentit:
– Eiköhän Viikingit olleet jo henkisesti valmiina lähtemään kohti Pasilaa 2-0-tilanteessa, mutta sitten ”öljyvahinko” päätti toisin, Oilersin päävalmentaja Mika Heinonen kuvailee kolmannen erän lopun tapahtumia.
– Tänään oli ottelussa paljon vaiheita, niin kuin oli myös perjantaina. Nämä pelit ratkeavat pieniin juttuihin ja yhtäkkiset hetket voivat kääntää ottelut täysin, SSV-luotsi Mika Ahonen analysoi taiston tauottua.

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Tilastohuomiot:
– Oilers: Sylvester Raikamo 3+2, Perttu Pajukoski 3+0, Lauri Huusko 1+1, Matias Kaartinen 0+2,
– SSV: Harri Forsten 2+2, Juho Järvinen 2+0, Riku Kekkonen 1+1, Saku Lehti 1+1, Mikael Järvi 0+2

Sunnuntain pudotuspelikierroksen muut tulokset:
Erä-Classic 5-3, NST-SPV 3-4, TPS-Happee 4-7

Linkit:
Ottelun tilastot, Mikko Hyvärisen ottelukuvat

Teksti: Anssi Karjalainen, Espoo

17 comments

  1. Tais mennä Toivoniemelle kolme yläpesää putkeen. Eli vähän oli tuurit kyllä lopussa Oilersin puolella.

    Tuomareilta kova veto antaa kolme ekaa jäähyä oilersille, niistä ssv pääsi mukavasti mukaan. Meinasin jo huutaa ” ei kai taas Alakare”, mutta onneksi maltoin mieleni. Sen jälkeen tuomiot meni aika oikein, paitsi ehkä siinä forsten-raikamo jäähyssä oilers hyötyi, kova peli meni läpi.

    Pahalta näytti 5-5 tilanteessa, ote siirtyi SSV:lle, jotenkin tuntui että ollaan Pfiztnerin verran huonompia tänään.

    Hieno peli, hieno elämys. Kiitos.

  2. Paras matsi mitä kattonut paikanpäällä. Katsojaystävällisin ja vielä huikea spektaakkeli varmasti kentältäkin seurattuna.

  3. Oli kyllä mahtavaa mainosta salibandylle, vaimoni kanssa käytiin ensimmäistä kertaa katsomassa liigapeliä. Istuttiin toimitsijapöydän takana ja oli mielenkiintoista nähdä heidänkin toimintaansa, kysyin mm. nettipäivityksistä, kun liiton sivuille ei ilmestynyt mitään ja kuittasin muistaakseni Oilersin 6-7 kavennuksen jälkeen, että taululta puuttuu yksi SSV:n maali, jonka toki sinne heti sitten lisäsivätkin.

    Ottelu oli todella tasainen, kumpikaan ei johtanut yli kahdella missään vaiheessa ja ennustan, että tämä sarja menee viiteen peliin ja että jatkoaikakin tullaan vielä näkemään.

    Vähän ihmetytti Oilers-kannattajien hiljaisuus. Huutosakin keski-ikä oli varmaankin 5 vuotta.

  4. Kiitos SSV:lle ja Oilerssille huikeasta jännitys näytelmästä, tästä voisi maksaa jo enemmänkin kun nyt lippu maksoi vain 15€.

    Täplät tasan ja sarja vasta alkaa, toivottavasti tulee TV:n kautta kun ei pääse Pasilaan paikan päälle jännittämään.

    Kiitos myös Pääkallolle loistavasta uutisoinnista muistakin otteluista. Mediassa ei pahemmin noteraata joten siksi vieläkin tärkeämpää että pääkallo pitää ajantasalla. Eräkin taistelee joten pääkaupunkiseudulla tapahtuu todellakin.

    Eilen pysäytti uutinen SSV:n ikävästä toiminnasta Pfitznerin tapauksessa. Liiga hoitaa tämän päätökseen nopeasti, näin uskon.

    http://paakallo.fi/2013/03/oilersin-tahtipelaajalla-kasivamma-ssvn-otteluvideosta-puuttuu-loukkaantumiseen-johtanut-tilanne/

  5. Tuota… ne maalit näkyvät taululla vasta kun kello alkaa käydä, vaikka olisikin jo lisätty.

  6. Kipe ilmeisesti todellinen lajin asiantuntija, kun tuosta maalin lisäämisestä avautui. 🙂 sääntökirja esiin.

  7. Puuttuihan se SSV:n seitsemäs maali taululta monta minuuttia. Lisättiin vasta kun Oilers teki kuudennen maalinsa. 🙂 Ei teilata kaveria. 😉

  8. Okei, hyvä juttu, ei muuta kun uudestaan peliin – mielellään toimitsijapöydän läheisyyteen auttelemaan.

  9. Mahtaa toivosta nyt harmittaa. Oli paikka ratkaista tyhjiin mutta lähti vielä syöttelemään… Ehdottomasti tähänastisen kauden huikein kamppailu!

  10. Oli hyvä matsi ja hyvin porukkaa Espoossa, väärä joukkue vaan voitti;-). Väkeä oli kyllä ilahduttavan paljon, hyvä Espoo!! Sitten vaan halli täyteen myös Pasilaan ja metelitasoa vois kummassakin hallissa vielä nostaa roimasti, tossa meillä suomalaisilla on vielä opittaa, turhaa tuppisuuna törötetään lehtereillä, minä mukaan lukien:-)

  11. Pakko vähän pistää taas kähinää!

    Missä haukut tuomareita kohtaan?

    Ei mitään vuodatusta kun oilers voitti? 😉

  12. cccp, nyt otat niistä fiksuista espoolaisista mallia ja panet jäitä hatun täyteen! Niinkuin yksi teidän kannattaja sanoi, miksi ssv:n jojo sanoisi että alkuperäisellä nauhalla tilanne näkyy jos haluaisi peitellä? Eiköhän teidän joukkueenjohto sen nauhan sieltä saa jos haluaa?

  13. Tuohan nyt on ihan naurettavaa. Ei niitä pyydellä erikseen vaan toimitetaan automaattisesti versio jossa on kaikki tallella. Alkaa menemään pelleilyksi tämä salibandyliiga kun pitäs olla pelin pääosassa.

  14. Jep jep. Tässä tapauksessa vaan kun ei mennyt perille, kun se palvelu ei toimi kuten elokuvissa;-). Tuolla on selonteko ja päätös nyt tullut. Se miksi pitää asioista huudella ennenkuin mitään todellista tietoa, niin on nykypäivää ja perseestä ja pääkallokin voi tässä asiassa katsoa vähän aikaa peiliin!