SSV:lle toinen kiinnitys finaalipaikkaan – ”Pitkä sarja tästä vielä tulee”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Runkosarjan voittanut Jyväskylän Happee ei pystynyt riistämään kotietua takaisin sunnuntai-illan toisessa miesten Salibandyliigan välierässä. Kolmannen erän maalikarkeloiden päätteeksi SSV oli parempi tällä kertaa lukemin 10-7(1-1,3-1,6-5). SSV johtaa sarjaa nyt 2-0, ja se on voiton päässä kymmenennestä perättäisestä Salibandyliigan finaalipaikasta.

Mihin ottelu ratkesi?
– Kahden melko tasaväkisen erän jälkeen Happee tuli heti päätöskolmanneksen alussa maalin päähän Jami Mannisen ylivoimaosumalla, mutta SSV kuittasi tämän välittömästi seuraavassa vaihdossa. Happee kiri pitkältä takamatkalta itsensä hienosti vielä tilanteeseen 8-7, mutta Juho Järvisen suupaisu tyhjään maaliin päätti taistelun. SSV oli läpi ottelun terävämpi maalipaikoissaan, ja päätöserän virheistään huolimatta se pystyi säilyttämään hankkimansa johtoaseman loppuun asti.

Ottelun hahmo?
– SSV:n Markus Olkkonen jatkoi siitä, mihin perjantaina Jyväskylässä jäi. Tänään tehot 2+2, ja kahdessa ottelussa mies on riehunut jo tehot 4+5. Yhteistyö Riku Kekkosen kanssa toimii tällä hetkellä erittäin hyvin. Maajoukkuemaalivahti Henri Toivoniemi loisti kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa Toivoniemellekin meni muutama otettavissa ollut pallo.

Ottelun puheenaihe?
– Kaksi ensimmäistä erää molemmat joukkueet pystyivät pitämään pakettinsa kohtuullisesti kasassa, mutta kolmannessa pellit aukesivat molempiin päihin. Joukkueet tekivät ison kasan sellaisia virheitä, joita ei enää välieräottelussa odottaisi näkevänsä. Kumpikaan valmentaja ei taatusti ollut tyytyväinen näkemäänsä päätöserässä oman puolustuspään osalta.

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Kommentit:
– Ei ollut parasta pallollista peliä meiltä, mutta voitoistahan tässä pelataan. Kolmannessa erässä tuli kyllä sellaisia lapsuksia, että pitää taas vähän jutella poikien kanssa. Huomenna aletaan siirtää katseita kohti keskiviikkoa, SSV-valmentaja Mika Ahonen kommentoi Nelonen Pron haastattelussa.
– Nyt oltiin pelissä mukana koko pelin ajan. Käydään ottelu pikaisesti läpi, ja analysoidaan nauhat. Tottakai tilanne on haastava, mutta en näe, etteikö voitaisi nousta täältä. Pitkä sarja tästä vielä tulee, Happeen luotsi Seppo Pulkkinen tuumi.

Tilastohuomiot:
SSV: Markus Olkkonen 2+2, Juho Järvinen 2+0, Kimmo Kinnunen 1+1, Riku Kekkonen 0+2
Happee: Peter Kotilainen 2+0, Petri Kauko 1+1, Janne Hoikkanen 1+1, Otto Tikka 0+2

Linkit:
Ottelun tilastot
Mikko Hyvärisen ottelukuvat

15 comments

  1. kuvassa kalastelija toivonen valmistautuu sukeltamaan laidan yli, kuten nelosen selostajakin noteerasi ”hieman osaa tehostaa”

  2. Eiköhän tästä aika lyhyt sarja tule. Junnukiihkoilua toivoa muuta. Toivoniemen on pakko löytää jossain vaiheessa vireensä.

  3. Kuvassa Toivonen näyttäis kattelevan missä pallo on , kun vastustaja yrittää selästä työntää laidan yli.

  4. Asialliset kommentit Lötjöseltä ja Jäntiltäkin väliajoilla. Muutenkin peli näytti puitteiltaan hyvältä. Tuomarit antoivat pelata plejarihengessä eikä kentällä näkynyt ylilyöntejä. Eka erän kyttäilyn jälkeen hirveä määrä isoja virheitä molemmille joukkueille, mikä näkyi taululla. Yritystä ja ryminää oli, mutta puolustuspelaamiseensa tuskin kumpikaan joukkue voi olla tyytyväinen.

  5. Ton matsin perusteella ei ollut yhtään maajoukkuetason veskaa kentällä!! Toivoniemi oli sitä 2erää, kolmannessa huono. Kosonen oli tasasen paska koko ottelun. Katellaan miten keskiviikkona äijät suoriutuu, mutta mun mielestä jos maajoukkue kiinnostaa niin näissä peleissä PITÄÄ pystyä parempaan suoritukseen. No Toivoniemi tuskin enää ees haluaa…

  6. Happeen porukalle,sivunne on huolella tehty ja selkeet…Mutta,onko raportin teko mistä kiinni??Hävitty peli,resurssit,vai mitä…Muilla joukkueilla löytyy heti pelien jälkeen raporttia 😉 Outoa,uskoisin että syynä on kun ei vaan potku riitä ja tappioista on vaikee kirjoittaa….hei,tää on sporttia ja teillä faneja jotka lukee sivujanne.Nyt nöyryyttä kehiin 😉

  7. Happeen rapsat näyttäis kirjoittavan pelaaja(t). Runosuoni kukkii varmaan paremmin voiton jälkeen. Tulisko pronssipelistä sitten lopulta jotain.

  8. Oilersiltahan ei ole vieläkään kuulunut raporttia tuosta ratkaisupelistä 🙂

    Ehkä kesän jälkeen on tappio saatu sen verran käsiteltyä että pystyy rivin pari rustaamaan? 😉

  9. onkos ssv:ltä tullu muuten videokooste ratkaisupelistä ja sen lopputapahtumista.niitä odotellessa.