Superliigan playoffien videokatsaus: salamamaali, viime hetken pelastus ja kovavireiset suomalaiset

Ruotsin Superliigan pudotuspelit polkaistiin käyntiin viime viikolla. Ottelusarjat ovat olleet odotetun tasaisia, eikä yksikään sarjoista ole katkennut tai katkeamassa suoraan kolmessa ottelussa. 

Storvreta–Granlo, voitot 2–1
Storvretan ja Granlon ensimmäisessä kohtaamisessa nähtiin draamaa koko rahan edestä, kun Storvreta nousi tasoihin 20 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua ja voitti lopuilta rangaistuslaukauksilla. Mika Kohonen taiteili ottelussa tehot 1+3. Granlo jatkoi vahvoja kotiotteitaan ja voitti toisen osan 6-5. Eilinen kolmas osaottelu päättyi hallitsevan mestarin 4-1-voittoon Rasmus Sundstedtin vahvojen otteiden myötä.

Falun–Caperiotäby, voitot 2–1
Falunin ja Caperiotäbyn kohtaamiset ovat olleet tiukkoja ja vähämaalisia. Falun voitti ensimmäisen ottelun 5-4 Rasmus Enströmin jatkoaikamaalilla. Toisessa Caperiotäby oli parempi kotonaan lukemin 4-2. Eilisessä kolmannessa kohtaamisessa Falun otti toisen kiinnityksen kotikentällään. Voitto tuli lopulta vahvan viimeisen erän jälkeen lukemin 6-4. Caperiotäbyn Rickie Hyvärinen on erinomaisessa vireessä ja miehen tehtaillut kolmessa ottelussa pisteet 4+2.

Warberg–Pixbo, voitot 1–2
Runkosarjan jälkeen näytti siltä, että Pixbon vire on alavireinen. Pixbo kuitenkin näpäytti kaikkia epäilijöitä ja otti 7-4-voiton ensin vieraissa ja sitten kotona. Tero Tiitu on äitynyt hyvään playoff-vireeseen, mutta edes miehen hattutemppu ei pelastanut Warbergia vierastappiolta sunnuntaina. Eilen Warberg otti kuitenkin pakkovoiton kotikentällään lukemin 4-1.

Linköping–Dalen, voitot 1–2
Linköpingin ja Dalenin sarjasta saattoi odottaa tasaista vääntöä, mutta kaksi ensimmäistä ottelua päättyi selkeisiin voittoihin. Linköpingin Oscar Hänninen kuritti lauantaina Dalenia 1+3-tehoin ja ottelu päättyi lopulta peräti 13-5-lukemiin. Maanantain kohtaamisen avainpelaajaksi nousi Dalenin Ketil Kronberg, joka naulasi 3+2-tehot Linköpingin verkkoon. Ottelu päättyi lukemin 7-2. Keskiviikon kohtaaminen oli tähänastisen sarjan tasaisin ja päättyi vasta rangaistuslaukaisukilpailun jälkeen Dalenin voittoon lukemin 5-4.

Superliigan maalikoosteita:

14.3. Storvreta-Granlo
Linkki koosteeseen unt.se-sivustolla.

15.3. Warberg-Pixbo

Pixbo%20bortavann%20mot%20Warberg

 

17.3. Caperiotäby Falun
http://www.youtube.com/watch?v=kUJGH1sGQMk

18.3. Dalen-Linköping-ottelun 2-0-maali (4 sekuntia ehti kulua 2. erästä)
Linkki koosteeseen Innebandymagazinetin sivuilla.

19.3. Storvreta-Granlo
Linkki koosteeseen Innebandymagazinetin sivuilla

5 comments

  1. Itse pari kertaa jo asiaa esiin nostaneena voin todeta, että pelataan! Laji on kyllä aika erilainen parketilla. Tiedä sitten juontaako ruotsalaisten ehkä keskimäärin parempi ilmapalloihin osuminen ja muu henk. koht. tekniikka juurensa ajoin haastavammista alustoista?

  2. No eipä se nyt mielestäni valtaisasti muutu, pelituntumaan toki pieniä vaikutuksia joka pelipaikalla. Melko pieniä juttuja mielestäni kuitenkin.

    Ehkä eniten se minusta vaikuttaa lajin imagoon ja seurattavuuteen. Parketti, jossa on sulkkis-, lentis- ja koriskenttien rajoja, on visuaalisesti aika sekava.

    Mutta on se minulle silti yllätys, että ruotsin pääsarjassa voidaan pelata jollain muulla, kuin virallisella laji-alustalla.

  3. Eipä se tuo viivoja täynnä oleva matto ole yhtään visuuaalisesti vähemmän sekava.

  4. Hienoa katsoa näitä koosteita. Suomen divarista ja Ruotsin liigasta. Mites Suomen liigan koosteet? No, ehkä joskus tulevaisuudessa.

    Tuosta parketista. Suomalaisille on juurtunut ihmeellinen asenne parketteja kohtaan. Jos hallissa ei ole mattoa, niin se on pelikelvoton. Käsittämätön ajatus.