Superliigan runkosarja päättyi – pudotuspeleissä tiukkoja ottelupareja

AIK putosi pudotuspeleistä. Pääkallo.fi arvioi pudotuspeliennakossa myös puolivälieristä jatkoon menevät joukkueet. Kuva: Mikko Hyvärinen

AIK
AIK putosi pudotuspeleistä, kun taas Rickie Hyvärisen Caperiotäby jatkaa pelejä. Pääkallo.fi arvioi pudotuspeliennakossa tulevista puolivälieristä jatkoon menevät joukkueet. Kuva: Mikko Hyvärinen

Ruotsin Superliigan runkosarja päättyi viime lauantaina täyteen ottelukierrokseen. Viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailtiin vielä lauantaina, mutta kärkikahdeksikko pysyi lopulta samana kuin päätöskierrokselle lähdettäessä. Pääkallo.fi arvioi tulevat puolivälieräparit ja nostaa esille sarjojen kovimmat nimet.

Suomalaisista pudotuspeleihin pääsivät kaikki muut, paitsi FC Helsingborgia edustava Jani Kukkola. Kukkolan kohtalo oli sinetöity jo ennen päätöskierrosta. Caperiotäbyn Rickie Hyvärisellä taasen riitti edelleen pelattavaa. Caperiotäbyn ja AIK:n välissä oli ainoastaan kaksi pistettä ennen viimeistä kierrosta, mutta AIK lopulta hävisi oman ottelunsa Mullsjölle lukemin 5-3. Kim Nilssonin 15 ottelun pisteputki ei siis tällä kertaa riittänyt nostamaan perinteikästä tukholmalaisjoukkuetta pudotuspeleihin.

Ilahduttavaa suomalaispelureiden kannalta on se, että kaikki loukkaantumisistakin kärsineet pelaajavat ovat kauden tärkeimpien pelien alla kunnossa ja onnistuivat Kukkolaa lukuunottamatta myös tekemään pisteitä viimeisellä kierroksella.

Pudotuspelit starttaavat siis tämän viikon torstaina. Otteluparit on nyt valittu ja alla pieni arvio jokaisesta sarjasta (suluissa runkosarjan sijoitus):

Storvreta (1) – Granlo (7)

Storvreta ei valinnut vastustajakseen kahdeksanneksi sijoittunutta Caperiotäbyä, vaan sarjanousijana hiukan yllättäenkin pudotuspeleihin kivunneen Granlon. Moninkertainen mestari Storvreta oli kokonaisvaltaisesti runkosarjan paras joukkue. Jos joskus voi sanoa, että joukkue on kova kotonaan, niin Granlon kohdalla. Joukkue keräsi peräti 34 pistettä kaikista 42 runkosarjapisteestään kotikentältä ja oli sarjan paras kotijoukkue.

Ottelusarjan kovimmat nimet:
Mika Kohonen, Storvreta ja Johan Samuelsson, Granlo

Runkosarjan kohtaamiset:
Granlo-Storvreta 8-6
Storvreta-Granlo 10-3

Arvio: Pelkkä vahva kotipelaaminen ei riitä. Storvreta jatkoon rutiinin turvin voitoin 3-1.

IBF Falun (2) – Caperiotäby (8)

Falun on ollut varsin kevätkaudella erittäin vaikea voitettava. Caperiotäbyn suoritukset ovat ailahdelleet huomattavan paljon. Runkosarjan viimeisissä peleissä joukkue kuitenkin paransi esityksiään ja sai lopulta pidettyä pudotuspelipaikkansa. Falun on sarjan toiseksi vahvin kotijoukkue, joten kotietu on sille erittäin tärkeä. Se, että Falunilta löytyy runkosarjan pistepörssin voiton jakaneet Rasmus Enström ja Alexander Galante Carlström, ei varmasti helpota joulutauolla valmentajakriisistäkin kärsinyttä Caperiotäbyä.

Ottelusarjan kovimmat nimet:
Alexander Galante Carlström, Falun (22 peliä 50+11) ja Patrik Hagberg, Caperiotäby

Runkosarjan kohtaamiset:
Falun-Caperiotäby 6-3
Caperiotäby-Falun 6-13

Arvio: Kapteeni Rickie Hyvärisen tulisi johdattaa joukkue ilmiliekkeihin, jotta joukkueella olisi saumaa hyvävireistä Falunia vastaan. Ei taida onnistua tällä kertaa. Falun jatkoon voitoin 3-0.

Linköping (3) – Dalen (6)

Oscar Hännisen edustama Linköping nousi erinomaisen loppukirin ansiosta runkosarjan kolmanneksi. Vastaansa joukkue saa viime kaudella finaalissa esiintyneen Iiro Parviaisen valmentaman Dalenin. Linköping pelasi varsinkin runkosarjan lopussa erinomaisesti. Runkosarjassa sijoille 2-6 sijoittuneet joukkueet olivat kuitenkin varsin tasapäisiä ja olivat kaikki lopulta viiden pisteen sisällä. Näiden kahden joukkueen väliset erot ovatkin hyvin pieniä.

Ottelusarjan kovimmat nimet:
Martin Karlsson, Linköping ja Alexander Boden, Dalen

Runkosarjan kohtaamiset:
Dalen-Linköping 7-6 ja.
Linköping-Dalen 5-4 ja.

Arvio: Joukkueiden väliset marginaalit olivat hyvin pieniä runkosarjassa. Sarjaan on vaikea hakea absoluuttista ennakkosuosikkia, joten Dalen menee jatkoon kokemuksen turvin lukemin 2-3.

Warberg (4) – Pixbo (5)

Jokaisessa ottelusarjassa nähdään suomalainen ja tässä ”länsirannikon derbyssä” härmäläisiä edustaa Warbergin Tero Tiitu. Pitkään kärkisijoilla keikkunut Pixbo suli runkosarjan loppua kohden ja jäi lopulta viidenneksi tasaisessa runkosarjassa. Warbergin viimeiset koitokset noudattivat päinvastaista kaavaa ja joukkue otti runkosarjan loppuun kolmen ottelun voittoputken. Runkosarjassa ainoastaan Warbergin kaksi maalia parempi maaliero erotti lopulta joukkueet toisistaan.

Ottelusarjan kovimmat nimet:
Linus Henriksson, Warberg ja Emil Julkunen, Pixbo

Runkosarjan kohtaamiset:
Warberg-Pixbo 7-6 ja.
Pixbo-Warberg 2-5

Arvio: Warberg-miehistö on tasaisempi ja se näkyi myös suoritustasossa runkosarjassa. Jos Pixbo kuitenkin saa taas normaalin vaihteensa päälle, niin se menee jatkoon. Pixbo jatkoon voitoin 2-3.

Juttua korjattu 14.3. klo 20.36 Henrik Stenbergin pelikiellon suhteen.

One comment

  1. Pixbon Emil Julkunen muuten ollu aika jäissä, dominoi alkukauden pörssiä mutta pakki Martin Östholm otti pinnoissa kiinni lopulta (vähempi tosin maaleja). Pakiksi kohtuu tehokas: 25 matsia ja 24+16. Jäi Mika Kohosesta 5p.