Superliigan välierät käynnistyvät tänään – Pääkallo.fi arvioi parit

Mika Kohosen ja Hannes Öhmanin Storvreta putosi tämän kauden finaalista Iiro Parviaisen Dalenille Kuva: IFF

Mika Kohonen
Mika Kohosen (oik.) Storvreta ja Ketil Kronbergin (vas.) IBK Dalen kohtaavat Superliigan välierissä. Kuva: IFF

Superliigan puolivälierät päättyivät maanantaina ja välierät käynnistyvät jo keskiviikkona. Välierissä kohtaavat viime vuoden finaalipari Storvreta ja Dalen sekä Falun ja Pixbo. Suomalaisväriä nähdään täydellä varmuudella tämänkin vuoden finaalissa.

Storvreta–Dalen
Storvreta ja Dalen ovat mitelleet viimeisen vuoden aikana kovissa paikoissa. Storvreta oli vahvempi viime vuoden finaalissa ja kaatoi Dalenin syksyllä Champions Cupin finaalissa. Hallitseva mestari oli parempi myös molemmissa tämän kauden runkosarjan kohtaamisissa. Dalenin suurin etu on tällä hetkellä se, että Storvretan ottelusarja venyi viidenteen otteluun ja maanantaille saakka, kun uumajalaisjoukkue on saanut valmistautua ja huilata jo viisi päivää. Kumpikaan ei selvinnyt sarjoistaan helpolla, mutta muutama lisähuilipäivä on aina eduksi.

Ottelusarjan kovimmat nimet:
Henrik Stenberg, Storvreta ja Ketil Kronberg, Dalen

Runkosarjan kohtaamiset:
Storvreta-Dalen 7-3
Dalen-Storvreta 6-7

Arvio:
Vaikka Dalenilla on pieni fyysinen etu, niin Storvretan henkinen kapasiteetti on kovempi. Mika Kohonen, Hannes Öhman ja Henrik Stenberg ovat jatkuvasti nostaneet tasoaan kovassa paikassa. Myös kotietu on Storvretalle selkeä vahvuus. Mihu ja Hannes finaaliin. Iiro Parviaisen Dalenille välierätappio lukemin 3-2.

Falun–Pixbo
Toisessa parissa kohtaa kaksi joukkuetta, joiden ratkaisupelaajat ovat Ruotsin uutta nousevaa sukupolvea. Alexander Galante Carlström, Patrik Malmström, Emil Julkunen ja Rasmus Enström ovat 22-24-vuotiaita ja selkeitä tähtipelaajia joukkueissaan. Falun on osoittanut tällä kaudella olevansa vaikea voitettava kotonaan. Pixbo taas osoitti vierasvaarallisuuttaan puolivälierissä. Molemmilla joukkueilla riittää venymiskykyä ja sarjassa tullaan varmasti näkemään huikeita kamppailuita.

Ottelusarjan kovimmat nimet:
Alexander Galante Carlström, Falun ja Patrik Malmström, Pixbo

Runkosarjan kohtaamiset:
Falun-Pixbo 7-8 ja.
Pixbo-Falun 8-7

Arvio:
Falunilla on ollut nyt viisi päivää aikaa huilata ja Pixbo varmisti jatkopaikkansa maanantaina vasta jatkoajalla. Tiukkaa tulee olemaan, mutta Falun jatkoon kotiedun turvin lukemin 3-2.

Superliigan pudotuspelien tilastot innebandy.se-sivustolla.