Toriseva ja Vänttinen Classicin sankarit – ponneton Erä kesälomille

Kuva: Topi Naskali

Mika Savolainen tuuletti tyylillä Classicin neljättä osumaa. Kuva: Topi Naskali
Mika Savolainen tuuletti tyylillä Classicin neljättä osumaa. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classic kaatoi Tapanilan Erän kotikentällään Salibandyliigan puolivälieräparin viidennessä kohtaamisessa lukemin 9-3 (3-1,0-0,6-2).

Voiton myötä Classic eteni neljäntenä joukkueena Salibandyliigan välieriin, jossa se kohtaa hallitsevan mestarin SPV:n. Toisessa välieräparissa kohtaavat Happee ja SSV.

Mihin ottelu ratkesi?
– Kotijoukkue oli terävämpi ottelun alusta alkaen ja latoi ensimmäisessä erässä kolme maalia Erän verkkoon. Classic puolusti vahvasti toisen erän. Erällä oli paikkansa, mutta nuori maalivahtilupaus Lassi Toriseva oli tänään hyvässä vireessä. Lannistuneen oloisen Erän loppukiri ei käynnistynyt kunnolla oikein missään vaiheessa. Lopulta kotijoukkue naulasi viisi naulaa vieraiden arkkuun viimeisen viiden minuutin aikana. Classic oli tänään selkeästi parempi ja rohkeampi pallollisena.

Maalivahtilupaus Lassi Toriseva torjui mainiosti läpi ottelun. Kuva: Topi Naskali
Maalivahtilupaus Lassi Toriseva torjui mainiosti läpi ottelun. Kuva: Topi Naskali

Ottelun hahmo?
– Toriseva oli erinomainen Classicin maalilla. Hän torjui varmasti ja piti Classicin etumatkan sopivan pituisena loppuun asti. Näyttää jopa siltä, että Classicin ei välttämättä tarvitse haikailla Pekka Niemisen perään. Ville Matikainen pelasi myös erinomaisesti.

Ottelun puheenaihe?
– Classicia on pidetty aiemmin joukkueena, joka romahtaa kovissa paikoissa. Nyt peli-ilme ja -ilo paistoivat katsomoon saakka, eikä jännityksestä ollut tietoakaan. Yleisöä, ja varsinkin aktiivista yleisöä, oli paikalla varsin mukavasti ja tunnelma oli sellainen, kun sen pudotuspeleissä kuuluukin olla. Näin Tamperekin saatiin mukaan pudotuspelihuumaan.

Erän ja Mika Moilasen vuosi 2013 jatkuu kesälomalla. Kuva: Topi Naskali
Erän ja Mika Moilasen vuosi 2013 jatkuu kesälomalla. Kuva: Topi Naskali

Tilastohuomiot:
– Classic: Lassi Vänttinen 3+0, Ville Matikainen 2+1, Lassi Toriseva 25 torjuntaa.
– Erä: Tommi Vappula 1+0 ja +1

Linkit:
Ottelun tilastot

37 comments

  1. Miksei ottelun puheenaiheena ole se, että Erä oli häviöllä ja silti istui omassa päässä odottelemassa?

  2. En tiedä mikä tarve on playoffeissa valehdella yleisömäärä. Jos areenalla oli 900 hlöä , hallin kapasiteetti on varmaan sitten 4000 ilman päätykatsomoa.

  3. Nauttikaa tampere nyt täysin siemauksin pleijjaritunnelmasta. Te olette sen ansainneet. Valitettavasti se ilo loppuu 4 päivän päästä, mutta siihen asti nauttikaa ja ilakoikaa.

  4. Classic nyt tuntuu aina leipovan vähän ekstraa noihin yleisömääriin, mutta kyllä tänään 900 saattoi olla oikeastikin ihan todellisuutta.

  5. Paljonko siellä on kapasiteetti? Savolainen-kuvassa lähes puolet katsomosta on tyhjänä.

  6. Ja maalivahdeista;

    Toriseva esiintyi kyllä hyvin positiivisesti. Ei ole välttämättä eleiltään vielä kovinkaan varman oloinen, mutta aktiivinen nopea liike ja oikea-aikaiset vastaantulot hoitivat homman kotiin. On kuitenkin sen verran pienikokoinen, että agressiivinen vastaantulo on aikalailla perusedellytyksiä hänelle.

    Sanoisin kuitenkin, että Nieminen on edelleen kunnossa ollessaan kyllä selkeä ykkönen, ja kyllä C häntä tarvitsisi SPVtä vastaan.

    Viitanen taisi kuitenkin menettää kakkospaikkansa tältä keväältä.

  7. Tuo 900 katsojaa on kyllä jo mautonta valehtelua. Olin paikalla. Päätykatsomo oli poissa käytöstä ja sivukatsomot vähän yli puolillaan. Paikalla n. 500 katsojaa.

  8. En mee ite takuuseen oliko 900 vai 700 vai mitä, mutta joka tapauksessa väkeä oli selvästi enemmän kuin normaalissa runkosarjamatsissa. Ja niiden keskiarvo on kuitenkin reilusti päälle tonnin…. u do the math.

  9. Classicin runkosarjapelien yleisökeskiarvo on todellisuudessa monta sataa katsojaa pienempi kuin mitä pöytäkirjoihin raapustellaan. Tästä syystähän yleisömääriä ei nykyisen enää kuuluteta peleissä, kun mielikuvitusluvut sai joskus yleisön nauramaan. No, tunnelma oli kuitenkin mukava. Kiitos innokkaiden junnukannustajien.

  10. Ensi kertaa C-pelissä kunnon tunnelma tällä kaudella! Tosin, ei suomalainen ilman promilleja ääneen sano mitään…

    VIP-vieras ei korota ääntään silloinkaan, ettei yrityksen ”yhteistyökumppani” ala pitää yrityksen edustajaa tunnealan ihmisenä. Sehän olisi tässä maassa pahinta mitä olla voi. 🙂

    C ansaitsi voittonsa. Joka peliosa-alue oli Erää parempi. Tällä kertaa. Väsyikö Erä?

    SPV on voitettavissa, jos maalivahtipeli ja pelin tasapaino pysyy tällaisena.

  11. Kun on iso areena, niin sehän aina näyttää olevan vähemmän katsojia, kuin mitä on (ilmoitetaan).

    Toivottavasti olisi ollut 200 katsojaa, saisi classic vain syyttää itseään lippujen hinnoittelusta(20€/kpl). 15 € olisi ollut sopivampi lipun hinta yleisömäärän ja etenkin tunnelman kannalta. Eri asia jos halli olisi vetänyt sen 1000.

    Ja totuus on myöskin se, että tv-peli verotti satoja katsojia tuolta paikan päältä.

  12. CooV, mistä revit Classicin ylesökeskiarvoksi reilusti yli tonnin?
    Se on 658… ottamatta kunniaa Classicin markkinointityöltä, hienosti hoidettu yleisöä peleihin. Mutta faktat kannattaisi tarkistaa kuitenkin…

  13. Ei ollut kyllä lähelläkään 900 henkeä katsomossa.Peli oli helppo Classicille,koska Erä oli tosi huono.Johan sen jo sarjasijoituskin kertoi.Ihmeen paljon nimimiehiä vilisevä Classic joutui taistelemaan otteluissaan Erää vastaan.Olen käynyt muutamilla paikkakunnilla katsomassa Classicin peliä ja on ollut aivan liikaa kiinni Vänttisestä menestyminen!Hyökkääjissä on muutama muukin vaarallinen tyyppi,mutta puolustus on huono.Kukaan puolustajista ei erotu massasta,eikä varsinkaan taidollisesti.No toivotaan etteivät saa muut Vänttistä kuriin,muuten hukka perii Classic porukan.

  14. Sorry my bad,itse tarkistin väärää kohtaa tilastosta.:D kävi viisasteleva kommentti omaan nilkkaan.

  15. Hieman vetää suuta hymyyn. Onpas ollut pelissä tapahtumia, erilaisten arvioiden mukaan 500:stä 900:ään tapahtumaa.

  16. Torisevalta mitään pois ottamatta mutta kyllä Tv:stä näytti siltä, että koko classicin joukkue teki kaikkensa suojellakseen omaan maaliaan. Ei mitään pahoja vetoja / mylläköitä juurikaan maalille tullut, hyökkäyset ohjattiin kulmiin tai peitettiin vedot. Toki hieno paikka paikka ja tilaisuus nuorelle maalivandille.

    Apille kysymys: Onks välierät jo neljän päivän päästä ohi kun ”Valitettavasti se ilo loppuu 4 päivän päästä”??

  17. Oletteko kuulleet runkosarjan osalta sellaisesta kun kausikortti?
    Tiedättekö että jokainen Classiciin kuuluva pelaaja poislukien edustusjoukkeet ovat pakotettuja ”ostamaan” kausarit osana kausimaksua.

    Kun on kausarit myyty niin henkilö lasketaan lipunostaneeksi oli hän paikalla tai ei.

    Nerokasta toimintaa Classicilta. Kannataisi varmaan muidenkin toteuttaa vastaavaa toimintaa niin saisi katsojamäärät nousuun.

  18. Erän kokeneet pelaajat oli eilen aivan yössä. Esim. Lehtinen yritti välillä hautoa ja oikein antamalla antaa sen bläkärin, ja 6-5:lla sitten antoikin, hieno rystypuikotusyritys alimpana pelaajana. Samoin Laitila taisi saada tilastoihin pelkkiä menetyksiä.

    Kokeneista Strömsten oli ainut valopilkku hyvällä taistelulla ja aiheuttamalla hyviä hässäköitä C:n maalille, paremmalla tuurilla olisi voinut tulla joku maalikin.

    Ja pakko mainita myös Lewisin antama todella heppoinen jäähy Moilaselle ottelun lopussa.

    Ottelun viime miinuuteilla Lamminen ajoi ERÄ:n palloa tavoittelevan pallottomanpelaajan C:n vaihtopenkille paljon pahemmin, jonka Lewis tyytyi katsomaan vierestä ja antoi pelin jatkua. LINJA? Muuten tuomarit vihelti erinomaisesti. Lopussa Lewis ei vaan ”yllättäen” kestänyt paineita. Tais Vänttisen 5-2 yv-maali olla aika ratkaiseva.

  19. Monella muulla seurallahan jäsenkortilla pääsee edarin peleihin. Olisi kyllä aika paksua vielä maksattaa kausarit jokaiselle.

  20. Nyt on kyllä hiukan väärää tietoo. Samanlaillahan Classicillakin nuo menee, jäsenkortti kuuluu kausimaksuun ja sillä pääsee edustuksen otteluihin.

  21. Jop, jop. Sillillä on aina ollut melkoinen kahvikuppi lavankärjessä:D Ite en voisi pelata tuollaisella.

  22. Jäsenmaksu sisältää kausikortin. Eli tieto kyllä ihan oikea.
    Noin kun tekee saa joka peliin katsojia kivasti.

  23. ja kaikki tyyni. Onhan Classicin kotipelit hienoja tapahtumia. Lähelle pääsee ainoastaan Happee, Loviisa ja SPV.

  24. Siis se on jäsenkortti eikä mikään KAUSIkortti!!! herätkää nyt herran jumala!!!! Näin se menee muillakin joukkueilla.

  25. Viime minuuttien lammisen tilanne oli kyllä täysin puhdas olkapää-olkapää kontakti, kumpikin oli palloton tilanteessa ja kumpikin otti kontaktia, heikompi hävisi, olisiko siitä pitänyt antaa jäähy? ei minun mielestä ainakaan. Moilasen tilanne oli kyllä siinä rajoilla oliko jäähyn paikka, väsynyt maailmanmestari täysin yössä ja kun ei muuta osannut tilanteessa tehdä niin yritti raivolla, pikku ukkelia vyöstä kiinni ja sivuun, vaparin paikka mutta nyt tuli kakkonen… olihan erän ”yritys” aivan luokatonta niin oikeus tapahtui ja parempi voitti… painoiko pasilan etumatkan menetys takaraivossa kun sielä olisi ollut paikka lyödä naula arkkuun mutta classicci tuli rinnalle ja ohi… eilen erä ei ollut missään vaiheessa pelillä, luovuttaneen näköistä sakkia alusta asti…

  26. Molemmat oli suht puhtaita, mutta jos Moilanen sai jäähyn niin olisi pitänyt antaa Lammisellekkin.

    5puolivälierä, 3erä, n.5min jäljellä ja annetaan linjasta poikkeava heppoinen jäähy, ts. erittäin huono tuomio.

    5 pelissä Classic oli paljon parempi kuin ERÄ, ja ansaitsi voittonsa.

  27. Mitä sitä surra valitetaan monta ihmistä on katsomassa?
    Sitä pitäisi surra ja valittaa, kuinka moni ei ole katsomassa!
    Eilinenkin peli oli hienoa salibandyä 60 minuuttia.

    Kun panokset kovenee, saa pelikin koventua. Miehet siellä nyt pelaa eikä neitoset.

    Lamminen kuuluisi ilman muuta maajoukkueeseen. Liigan parhaita pakkeja. Oli jo viime kaudella.

  28. Noponen

    Turha jäähy Moilaselle mutta siinä oli sentään rike.

    Lammisen tilanteessa ei ollut kertakaikkiaan mitään. Molemmat niittas kylkikylkeen ja heikompi keräili.

  29. No nythän Erällä on sit aikaa valmistella ja alotella ens kautta varten pre seasonia ja lähtee rakentamaan sitä ”omaa juttua”, mitä nyt on turha täällä lähtee availemaan. Kyseessähän on kuitenkin momentum peli. Todellista jargonia!

  30. ” Karski ”, tuo hengenheimolaiseni puhuu taas asiaa. Kaikkien suosikki aloittaa taas uuden kauden leuka rinnassa ja kohden uusia pettymyksiä. Samaa sontaa vuodesta toiseen. Moni jättää laivan.

  31. Ai Lewis ei taas kestänyt paineita. Miksi sama nimi on aina esillä nimenomaan pahassa. Pysyis suntio lestissään.

  32. Ihme että taas vänttistä hehkutetaan! ei siinä etteikö olisi tehnyt taas sen 3 maalia/1 tyhjiin mutta oli kyllä ihan pimennossa 2 ekaa erää! olis voinu helposti tehä sen 3 maalii ennen 3 erää.. mutta edelleen teki jokseenkin tärkeät maalit taas. mutta esim savosen pelistä ei juurikaan mainittu mitää ja oli kummiskin 1 kentässä.. kaveri pelas virheettömän pelin ja tais viä maalinkin tehdä! ja ikää oli.. ?