Turun puttailuottelussa näkyi panoksen puute – Lamminen jälleen valopilkkuna

Kuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

Classic Tampereelta kävi Salibandyliigan päätöskierroksella hakemassa voiton TPS:stä Turun Caribiassa. Todella hidastempoisen ottelun voiton vierasjoukkueelle takasi kolmannen erän terävä viimeistely ja loppulukemat kirjattiin 2-6 (1-0, 0-2, 1-4).

Lopputulos merkitsi Classicille runkosarjan kolmatta sijaa kun SPV voitti oman ottelunsa kotonaan NST:tä vastaan. SPV vei toisen sijan paremman maalieron turvin. TPS piti kuudennen sijansa kahden pisteen erolla seitsemänneksi tulleen NST:n taivuttua SPV:lle seinäjoella 9-3.

Mihin ottelu ratkesi?
– Kumpikaan joukkue ei karvannut aktiivisesti ja kun molemmat tyytyivät jauhamaan palloa pitkään omalla alueellaan niin ratkaisevaksi muodostui kuinka pystyt käyttämään harvat maalipaikat hyväksesi. TPS tuhlaili omansa paukuttaen urakalla päätyverhoihin Classicin onnistuessa omistaan hyvällä prosentilla. Kummankaan esitys ei silmiä hivellyt, mutta pisteet matkasivat viimeistelyn ansiosta tampereelle.

Ottelun hahmo?
– Pelin parhaana palkitun Janne Lammisen esille nostaminen heikkotasoisesta ottelusta on perusteltua. Myös keskiviikkona NST:tä vastaan lostanut Lamminen teki molempiin suuntiin hyvin töitä ja viimeisteli itse ensimmäisen ja syötti kolmannen ja neljännen Classicin maaleista, joista yhteispeli Jussi Pihan 1-2-ylivoimaosumaan kannattaa myöhemmästä TPS:n maalikoosteesta katsoa.

Ottelun puheenaihe?
– Ne katsojat, jotka olivat laskeskelleet sarjataulukkoa, tiesivät, että illan joukkueet saattaisivat kohdata puolivälieräsarjassa uudelleen. Pudotuspelivääntöä ei näkynyt. Varmaan ensimmäistä kertaa tämän kauden Salibandyliigassa ei nähty ainuttakaan nokkapokkaa pelaajien kesken. Myös Classicin 1-2- ja 2-4-maalit ansaitsivat suosionosoitukset jopa TPS-kannattajilta.

Tilastohuomiot
– Classic: Janne Lamminen 1+2, Lassi Vänttinen 0+3, Sami Johansson 1+1. Ottelussa vihellettiin vain yksi kahden minuutin rangaistus.

Perjantain liigan päätöskierroksen muut tulokset:
Erä-Koovee 4-3, Ilve-Nokian KrP 2-3 ja, Loviisa-OLS 7-4, Oilers-Happee 10-5, SPV-NST 9-3, SSV-Josba 6-0

Linkit:
Ottelun tilastot, Anssi Koskisen ottelukuvat

Teksti: Tomi Heini, Turku