Väänänen ratkaisi Tampereen trillerin rankkareilla – ”Nieminen on usein nollannut minut”

Tatu Väänänen ratkaisi voiton rankkareilla SPV-Classic-välieräsarjan toisessa kohtaamisessa. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Tatu Väänänen ratkaisi voiton rankkareilla SPV-Classic-välieräsarjan toisessa kohtaamisessa. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
Tatu Väänänen ratkaisi voiton rankkareilla SPV-Classic-välieräsarjan toisessa kohtaamisessa. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Tampere Areenalla pelattiin tänään todellinen trilleri, jossa kotijoukkue Classic joutui taipumaan SPV:lle lopulta rangaistuslaukaisukilpailun jälkeen lukemin 3-4 (2-2,0-1,1-0,0-0,). Ottelu tarjosi katsojille suuria tunteita ja tiukkaa vääntöä, kuten kunnon salibandyviihteeseen kuuluukin.

Mihin ottelu ratkesi?
– Ensimmäisessä erässä varsinkin tunnelataus oli varsin vahva molemmilla joukkueilla ja se näkyi maaleina ja kovina otteina. Toinen erä oli enemmän SPV:n ja kolmas Classicin. Classic paransi koko ottelun ajan ja SPV:n trendi oli laskeva. Jatkoajan viimeisellä minuutilla Mikko Kohoselle tarjottiin ratkaisijan viittaa rangaistuslaukauksesta, mutta pallo karkasi lavasta. Rangaistuslaukauksissa kokemus oli valttia. Tatu Väänäsen kaksi rankkarimaalia toivat voiton SPV:lle.

Ottelun hahmo?
– Varsinaisella peliajalla kentällä ei ollut ylivoimaista hahmoa, mutta rangaistuslaukauksissa Väänänen oli kaikkein kylmäpäisin ratkaisija. Molemmat maalivahdit, Julius Kivimäki ja Pekka Nieminen, olivat hyviä läpi ottelun.

Ottelun puheenaihe?
– Ottelussa nähtiin oikeanlaista playoff-vääntöä. Kentällä laidat rymisivät ja pelaajat pelasivat pääosin täydellä sydämellä. Välillä näytti, että osalla pelaajista läikkyy yli, mutta tilanne pysyi kontrollissa pelaajilla ja tuomareilla.

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Kommentit:
– Nyt onnistui. ”Nupi” on usein nollannut minut. Ensimmäinen laukaus oli varmempi ja toinen enemmänkin kokeilu. Itse peli oli varsin tarkkaa. Puolustuksen kautta pelattiin ja luotettiin kääntöihin, SPV:n Tatu Väänänen kommentoi.
– Sinällään voi olla ihan tyytyväinen puolustukseen, mutta torjuntoja taisi tulla aika paljon. Meidän taso oli aika lailla sama, kuin aiemmin, mutta taistelutahto oli todella kova, Classic-vahti Pekka Nieminen totesi.

Tilastohuomiot:
– Classic: Pekka Nieminen 16 torjuntaa
– SPV: Julius Kivimäki 22 torjuntaa, Tatu Väänänen 0+1 ja kaksi rl-maalia

Linkit:
Ottelun tilastot

25 comments

  1. Kivimäki paikannu upeasti Ihmettä. Olisi aika monessa liiga-joukkueessa ykkönen. Kukas muuten paikkasi Mutkaa varaveskana, kun oli tänään A:n peli? Oliko 98-syntynyt Ossi Lallukka?

  2. Tänään oli oikeasti hyvä tunnelma Areenalla. Kunnon play off-meininkiä. Terveisiä muuten sille Classicin faniryhmän n. rippikouluikäiselle pojalle joka jaksoi kipittää Classicin 3-3-tasoituksen jälkeen kentän toiselta puolelta SPV-fanien eteen vielä tsemppaamaan! ”Hyvä SPV!”-huutelu lämmitti.

  3. Lassikin rapsan mukaan seinäjokelaiset kaatuili. Mitä siellä tapahtui, juoksenteliko Lamminen taas kaikkia päin?

  4. Lassikilla selityksiä on riittänyt vuodesta toiseen. Aina yritetään kovalla pelillä psyykata seinäjoki tolaltaan. Ei vain ole vielä koskaan se taktiikka onnistunut.

  5. Onko stastiikka nyt niin että lassikeilla on 3 voittoa viimeisistä 16 liigapelistä SPV:ä vastaan? Siinä välissä 3-5 valmentajaa, SPV:llä Koponen. Jotenkinhan se täytyy yrittää selittää..

  6. Kaikki rankkarit vedettiin aika jäisillä käsillä. Ihmeen paljon tuntu olevan kaikilla kädet jäässä alkaen jo Kohosesta varsinaisella peliajalla.
    Classicin olis pitänyt pystyä kääntämään peli varsinaisella peliajalla. Sen verran olivat eilen pallollisena edellä puolustuskannalle ja vastiksia kyttäämään joutunutta SPV:tä.
    Mut maalit ratkasee.

  7. Voisiko joku asiantuntija kertoa, miksi valmentaja Rantala ei tehnyt rankkareista maalia ja hävisi?

  8. Eikö Classic saisi julkaistua pelistä jonkinlaista koostetta? Jos se kerta on niin hienosti hoidettu seura, niin luulisi tiedottamisenkin olla kunnossa.

  9. samaa ihmetellään täälläkin. Saman seuran naisten joukkue hävisi eilen sensaatiomaisesti toisen kerran peräkkäin runkosarjassa 5.sijoittuneelle joukkueelle (Tiikerit) ja otteluraportti uupuu edelleen.

  10. Classic laittakaa jonkinlainen kooste rankkukisasta nettiin! Sen verran harvinaista herkkua kuiteskin! Todella ammattimaista meininkiä muuten seurassa, kiitos!!

  11. En tiedä oliko aksu itse pelissä mutta SPV ei vetäytynyt puolustus kannalle vaan maalipaikat jakautuivat aika tasaisesti etenkin toisessa erässä SPV kilautti kaksi kertaa ylärimaa ja mitä ottelun ratkaisuun tulee Se ei ollut niinkään Classicin huonoutta vaan erinomainen puolustus vei pelin jatkoajalle. SPV:n karvaus ajoi puolustajat laidoille puolessa kentässä sekä laukauksien peitot olivat hyvällä tasolla.

  12. Jos lassikit saa pidettyä laidoilla ja maalissa on hyvin peittävä Stonehill niin eväät on aika lailla syöty. En itse keksi lassikeista rankkarinvetäjiä, ketä ne vois olla? Rantala myös todennäköisesti varjeli omaa ja kokeneiden pelaajien pääkoppaa laittamalla junnut vetämään. Nyt voi sitten sanoa, että jos olis pistetty vänä, savo ja lamminen vetämään niin olis tod näk voitettu.

  13. Tuskin tollasessa pelissä mitään pääkoppaa varjella minusta tuntuu että junnut vaan on parempia rankkareissa esim. Savonen oli selkeä valinta sillä hänen taidoistaan on näyttöjä

  14. Hieno pelihän se oli, huikea thrilleri.
    Vaikka. Taas. Hävittiin. SE. Tärkeä. Peli.

    Taidan lopettaa tähän kauteen.

  15. MIksi se on niin vaikeaa saada se ottelukooste nettiin? Kaikki muut joukkueet siihen kykenevät? Jos lajia halutaan kehittää ns. ”huippu-urheilun” suuntaan, niin tälläiset asiat pitäisivat olla automatioita. Voisiko SPV tehdä koosteen virallisista nauhoista?

  16. Tai sitten ”ulkoistaa” sen jollekin taholle, jolle annetaan oikeudet myydä ko. pätkiin mainokset ja saada sitä kautta tuloa. Tätä kutsutaan bisnekseksi, jota ei monessa paikassa vielä oikein ymmärretä. Ei kaikkea pidä tehdä itse.

  17. No SPV:n sivuilta löytyi rankut. Mutta olihan jäätävä Kivimäen kolmas torjunta..

  18. Sanoisin, että tuollainen ulkoistaminen ei vain ole kovin helppo homma. Runkosarjan videokoosteita katsoo ehkä keskiarvolta 500-600 eri ihmistä, joten mainoksetkaan ei tavoita toivottua massaa. Jos koosteiden tekemiseen ”palkataan” joku, niin tälle täytyy tietysti maksaa. Ja mistä se raha tulee jos ei sponsoreilta… Myydään paita täyteen mainoksia -> kuunnellaan ”asiantuntijoiden” kommentit tilkkutäkistä vain siksi että saadaan pyöritettyä laadukasta toimintaa.