Välieräparit ratkeavat – Classic vai Erä viimeinen välieräjoukkue?

Classicin Lassi Vänttinen ja Erän Jussi Kosola ovat olleet joukkueidensa kantavia voimia. Jomman kumman kesäloma alkaa tänään. Kuva: Mikko Hyvärinen

Classicin Lassi Vänttinen ja Erän Jussi Kosola ovat olleet joukkueidensa kantavia voimia. Jomman kumman kesäloma alkaa tänään. Kuva: Mikko Hyvärinen
Classicin Lassi Vänttinen ja Erän Jussi Kosola ovat olleet joukkueidensa kantavia voimia. Jomman kumman kesäloma alkaa tänään. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan välieräparit selviävät tänään illalla Nelonen Pron televisio-ottelussa. Classic ja Erä pelaavat tasaisen sarjansa viidennen puolivälieräottelun Tampereella kello 18.30 alkaen. Ottelua seurataan mielenkiinnolla varmasti myös muiden välieräjoukkueiden taholta. Näin välieräparit muotoutuvat.

Mikäli Classic voittaa viidennen ottelun, niin runkosarjasijoitusten perusteella välieräparit ovat Happee-SSV ja SPV-Classic. Tämän luulisi sopivan paremmin etenkin viikon huilanneelle Seinäjoen Peliveljille.

Mikäli taas Erä voittaa ottelun, niin välieräparit olisivat Happee-Erä ja viime kauden finaaliuusinta SPV-SSV. Tämä taas lienee runkosarjavoittaja Happeelle mieluisampi vaihtoehto kuin kestomenestyjä SSV:n kohtaaminen.

Kotijoukkue Classicin viimeistelyharjoitukset sunnuntaina pitivät päävalmentaja Jarkko Rantalan mukaan sisällään lähinnä perusasioita.

– Olemme hyvällä fiiliksellä, on kivaa päästä kotikentälle sinisen meren keskelle, Rantala ennakoi.

– Pidimme hieman lajituntumaa yllä sekä huolehdimme fysiikasta. Voittaja on se, kumpi pystyy pelaamaan paineen alla rennommin, ilman virheitä.

Pääkallo.fi ennakoi illan ottelua jo eilen näin:

Classicin pitää löytää hyökkäyspeliinsä paremmat aseet, sillä kivillä kilpiä vastaan hyökkääminen ei onnistu. Pelinopeutta pitää kasvattaa ja löytää keinot Erän puolustuksen keskustaan pääsemiseksi. Classic on käyttänyt sarjassa kolmea eri maalivahtia ja sen lisäksi Rantala kierrättää pelaajia melkoisesti. Rotaatiosta voi olla hyötyä, mutta onko liika jo liikaa?

Erälle matalatempoinen peli sopii hyvin. Se on onnistunut puolustamaan hyvin ja kääntänyt peliä tehokkaasti kohti Classic-maalia. Jos Classic tyytyy pyörittämään palloa pelin ulkopuolella, niin Erällä on täydet mahdollisuudet iskeä tarvittavat maalit ja marssia parista jatkoon.

Nelonen Pro televisioi ottelun suorana. Lähetys alkaa maanantaina klo 18.15 ennakolla ja itse ottelu klo 18.30. Ottelun selostaa tuttuun tapaan Jani Alkio. Veikkauksen sivuille rekisteröityneet voivat katsoa ottelun suorana Veikkaus TV:stä.

Sarjan edellisen ottelun maalit voi katsoa alle linkatusta uutisesta. Kauaa ei voittajajoukkue pääse huilaamaan, sillä välierien aloitus on runkopäivän mukaan jo tämän viikon perjantaina.

Sarjan aiemmat ottelut:

8.3. Classic – Erä 5-4 ja.
10.3. Erä – Classic 5-3
13.3. Classic – Erä 4-8
15.3. Erä – Classic 4-5 ja.

20 comments

  1. En ole koskaan ennen toivonut Classicin voittoa. Nyt sen kuitenkin teen. Olis niin hieno taas hämmentää katsomosta Classicin ”tähtiä”.

  2. Tavallisesti on 15 minuuttia ennen peliä alkanut lähetys. Eilen myöhästyi VeikkausTV:n aloitus hieman tuosta. Tänään ei näy ilmeisesti enää ollenkaan.

  3. Loppunumeroilla ei ole sitten yhtään mitään merkitystä.
    Peli ratkesi käytännössä siihen, että Classic viimeinkin sai aikaan ylivoimamaalit.

    Maali tuossa vaiheessa Erälle olisi taas saanut Classicin paniikkiin, joka on niin monta kertaa nähty.
    Vielä Erän kolmannenkin maalin jälkeen tuli mennyt aika mieleen, ja ”ei tämä selvä ole”.

    Nyt meni kuitenkin näin. Mitäänhän ei ole Classicissa silti vielä voitettu.