Video: Josban vaikea kausi päättyi voittoon ja liigapaikan säilyttämiseen

Joensuun Josba varmisti paikkansa myös ensi kauden Salibandyliigaan kaadettuaan karsinnoissa ÅIF:n tänään kolmannen kerran. Josban kolmas voitto tuli vieraskaukalossa Sipoossa maalein 5-4 (1-1, 1-1, 3-2).

Sipoon ottelu ratkesi kolmannessa erässä, jonka alussa Jan Qvickström ja Atte Huovinen nostivat ensin kotijoukkueen 4-2-johtoon mutta Perttu Puska tasoitti tilit kahdella osumallaan ennen erän puoliväliä. Voittomaali nähtiin kaksi minuuttia ennen loppusummeria kun Joonas Makkonen laukoi pallon maaliin ylivoimalla Sami Matikaisen syötöstä.

Yle Sporten tarjoilee sivuillaan maalikoosteen ÅIF–Josba-ottelusta.

Toisessa karsintaparissa OLS venytti sarjan viidenteen otteluun kaatamalla kotonaan Blue Foxin 5-4 (1-2, 3-2, 1-0).

17 comments

  1. Pyöritettiinhän noita maaleja myös yhdeksän ja kymmenen urheiluruuduissa. Tästä iso peukku ylelle ja kuvamateriaalin tarjoajalle.

  2. Onnea Josballe että säilyttivät liigapaikkansa! Karsintapelit eivät ole ikinä helppoja joten pitää olla tyytyväinen että Josba säilytti paikkansa. Ensikaudella sitten haluan että Josbassa tehdään niin pelaajistossa kuin myös valmennuksessa ja organisaatiossa isoja muutoksia!

  3. Hyvä taistelu Sipoolaiselta harrastelijaporukalta! Kesätreenejä vedetty ehkä vähän enemmän Joensuussa.. Hieno nähdä, että erot eivät kuitenkaan ole niin suuret. Sipoo varmasti kova tulevaisuudessa jos taustat saadaan kuntoon!

  4. Joo, olihan niitä uunoja, kaiken järjen mukaan OLS ansaintsee liigapaikkansa eikä sille näy mitään ongelmia. Olen pahoillani jos Joensuunlainen juniori-salibandy ei toimi ja se tarvitsee lisää junioreiden lisää invalidi-paikkoja (valitettavasti kaikki kivat ”lisä”biisit oli suomeksi, ja ne oli Oulusta, joka söi meidän kaikkien työskentelyä suomen parhaimpien joukossa 😀

  5. Asiasta rasiaan, onko jollain ensi käden tietoa miksei Petri Väänäsen paidassa ole ensinkään mainoksia?

  6. Tämä oli Josban historian ensimmäinen karsinta, joten Konkarin kommentti asiaton. Onnea Josballe ja kohti uutta, ehjempää porukkaa. Josba on kasvattanut maailmalle todella huippuja; Jussila, Tiitu, Kettunen, Naumanen, Väänänen……
    Listaa voisi jatkaa pitkäänkin.

    Joten ansaitusti voitto ja jatkuminen liigassa ansaittu.

  7. Sitä vaan, että Josban peli ja pelaaminen ei ole mistään kotoisin. Mielenkiinnoton ryhmä ollut aina.
    Josba voisi liittyä Venäjän liigaan, – myös sijaintinsa puolesta.

    Sama pätee OLSaan. Ovat vieläpä Luistelijoita.

  8. Kyllähän OLS kuitenkin pyrkii pelaamaan nykyaikaista ja vauhdikasta salibandya ja siellä on käsittääkseni juniorityökin erinomaisessa kunnossa. Toivon todella, että OLS pysyy liigassa. Jos salibandy haluaa kasvaa lajina niin on vain etu, että sitä pelataan korkeimmallakin tasolla maantieteellisesti laajasti.

  9. Toivon kanssa Olsin säilymistä liigassa. Tämä todella jo maantieteellisestä syystä. Jos Konkari on sitä mieltä, että ÅIFn peli on mielenkiintoista, niin sitten ei hän tiedä salibandystä mitään. Mailaanhakkaamista,lättyjä ja pikku sikaa. Ja yleisö on todella huono. Ekassa kotipelissä kun kirkossa. Joukkue ansaitsee myös hyvän yleisön. Sitä ei Sipoosta löydy, joten divarissa on hyvä opetella. Käykää katsomassa vaikka Seinäjoelta mallia.

    Nautitaan. Salibandystä koko Suomessa.

  10. Toivon etä Josba saisi tehtyä jatkosopimukset seuraavien pelaajien kanssa: Lautanen, Matikainen, Kejonen, Ketonen,Puska, Tikkanen, Könönen ja Moilanen. Itse kuitenkin veikkaan että Matikainen ja Ketonen lopettavat uransa salibandyliigassa. Ja huhujen mukaan Puska menee Ssv joukkueeseen. Väänäsellä on ensikaudeksi sopimus. Eli hankintalistalla on ykkösmaalivahti ja muutama laadukas puolustaja ja hyökkääjä. Jos haaveilla saa paluumuuttajista niin itse näkisi mielelläni Josbassa seuraavat nimet: Tatu Väänänen, Aki Seppälä, Aapo Mutanen, Esa Jussila ja Tero Tiitu. Jussilahan pelaa Josbassa jos vaan selkä on tarpeeksi hyvässä kunnossa.

  11. JOSBA!!lle:
    Entä Makkonen? Mielestäni karsintojen paras Josbalta Puskan jälkeen ja pelasi ihan siedettävästi runkosarjassa siihen nähden miten huono joukkue oli tänä vuonna. Saat aika tavalla haaveilla ennenkuin Tiitu ja Väänänen pukevat Josban paitaa ylleen…

  12. Nuo teidän YLE maalikoosteet ovat aivan hanurista. Kokoajan pukkaa erroria.

  13. aijjaalle: Olen samaa mieltä kanssasi että Makkonen ansaitsee jatkosopimuksen. Tuossa kun googlasin niin huomasin että Puskalla on sopimus myös ensikaudesta Josban kanssa joten en usko että hän lähtee Ssv. Tiitu teki 3 vuoden sopimuksen Ruotsiin joten hänestä on edes turha haaveilla. Kyllähän se on fakta että jos Tatu Väänänen pelaa ensikaudella Suomessa niin joukkue on joko Spv tai Josba. Se on vaan vaikea saada Josbaan pelaajia jotka eivät tule opiskelemaan koska maajoukkuemiehet maksavat ja Josballa ei tunnu hirveästi olevan rahaa toisin kuin 2000 luvun alussa jolloin Josbassa pelasi sellaisia tähtiä kuin Tiitu, Jussila, Suntila ja Tähkä. Ennen liigakarsintoja Veikkaajassa oli että jos Josba säilyy sarjassa niin uusi päävalmentaja olisi Kooveen Arto Riihimäki.

  14. Otto Moilanen (33-v.) lopettaa varmasti ja Aki Seppälää (33-v.) on turha haikailla Joensuuhun, kun on hyvä työpaikka ja perhe Lappeenrannassa. Ketosen ja Matikaisen varaan ei voi laskea mitään, ovat vielä vanhempia.
    Jos Josba jotain tarvitsee niin Tommi Puustista takaisin. Ja nykyistä parempi veskariosasto olisi myös tarpeen, jos pleijareihin on tarkoitus pyrkiä takaisin. Tatu Könönen opiskelee vielä monta vuotta Joensuussa, joten hän pysynee porukassa. Ja junnutyöhön oikeaa puhtia, niin apuja tulee neljän viiden vuoden päästä.
    Ihan ulkopuolelta tuleva liigatason valmentaja (ei Ville Hämäläinen) tekisi myös terää. Ruokonen saisi keskittyä hankkimaan ne tarvittavat kymppitonnit pelaajien kuluihin.