Viiden ottelun pelikielto – Ruotsin maajoukkuetähti taklasi rumasti

Ruotsin riveissä maailmanmestaruuden voittaneelle Henrik Stenbergille langetettiin keskiviikkona peräti viiden ottelun pelikielto. Itse rötös tapahtui jo viikkoa aiemmin maanantaina niin sanotussa sarjafinaalissa, jossa Storvreta kaatoi Falunin lukemin 6-7.

Stenberg ei saanut tilanteesta itse ottelussa rangaistusta, mutta ottelun jälkeen tuomarit totesivat videolta, että Stenberg osui tahallisesti taklauksen ohella mailallaan tai kyynärpäällän Falunin Alexander Ruddia kasvoihin. Tapaus sattui aivan ottelun loppuvihellyksen tietämillä.

Stenberg sai pelata vielä sunnuntaina tehden hattutempun Dalenin verkkoon. Stenberg huilaa nyt kaikkiaan viisi ottelua ja pelikielto koskettaa Storvretan kolmea runkosarjan peliä, joista yksi on jo pelattu, sekä kahta tulevaa pudotuspelikamppailua. Tuomion pituuteen vaikutti ruotsalaisen salibandymedian mukaan varsinkin se, että Stenberg toimi täysin spontaanisti ilman minkäänlaista provokaatiota.

Suomessakin muutama kova taklaustilanne on herättänyt keskustelua ja porua. Keskusteluihin on ollut myös helppo osallistua otteluvideoiden myötä. Stenbergin pelikieltoa on pidetty kohtuuttoman pitkänä.

Ruotsissa ollaankin Suomen kehityksestä jäljessä siinä mielessä, että jokaista liigaottelua ei tarvitse videoida. Tässäkin tapauksessa tv-nauha ratkaisi, koska tuomarit eivät huomanneet isompaa rikettä pelitilanteessa. Erikoista on se, että videointiin edelleen kannustetaan, ettei virhetuomioita sattuisi, mutta kaikki vastuu sysätään tällä hetkellä seuroille.

One comment