Viisi kohtaa: Näin seuraat Salibandyliigan huippujännittävää päätöskierrosta

SPV:n fanit näyttivät viime keväänä mallia pukeutumalla oman seuransa väreihin. Kuva: Mikko Hyvärinen

SPV:n fanit näyttivät viime keväänä katsomossa mallia pukeutumisesta oman seuransa väreihin. Kuva: Mikko Hyvärinen
SPV:n fanit näyttivät viime keväänä katsomossa mallia pukeutumisesta oman seuransa väreihin. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigan runkosarja saa arvoisensa kliimaksin huippujännittävällä päätöskierroksella. Auki ovat jännittävästi muun muassa sijat 2-5, viimeinen pudotuspelijoukkue, liigakarsijat ja suora putoajakin. Pääkallo.fi kokosi viiden kohdan oppaan, miten seuraat perjantaina kello 18.30 käyntiin pyörähtävää päätöskierrosta parhaiten.

1. Mene paikan päälle

Ehdottomasti parhaiten tunnelman pääsee kokemaan menemällä paikan päälle. Muutamille joukkueille perjantain ottelu on myös kauden viimeinen ottelu. Tunnusta väriä ja laita yllesi vaatetusta suosikkijoukkueesi värein.

2. Katso televisiosta

Jos olet kotona kipeänä tai et jostain muusta syystä pääse paikan päälle, niin kotoa voit seurata televisiosta selostaja Jani Alkion hekumointia ja suoraa lähetystä Espoosta ottelusta Oilers-Happee. Lähetys käynnistyy ennakkotunnelmilla kello 18.15 alkaen Nelonen Pro 1:llä sekä VeikkausTV:ssä. Vaihtoehtona on katsoa nettilähetystä SPV-NST-ottelusta. Lähetyksen tarjoaa Great Play.

3. Seuraa Twitteriä

Olitpa sitten hallissa tai kotisohvalla, kierrosten seuraaminen ja kommentointi Twitterissä antaa mukavasti lisäarvoa ja on parhaimmillaan todella viihdyttävää. Seuraa etenkin salibandykanavaa #salibandy ja Pääkallo.fi:n Twitter-tiliä @Paakallofi. Ehdit vielä hyvin kirjautumaan Twitteriin ennen kauden ratkaisuhetkiä ja hakemaan seurattuja Pääkallo.fi:n koostaman Twitter-ohjeen ja salibandylistan avulla.

4. Seuraa Facebookia

Facebookissa käydään usein ahkeraa keskustelua ajankohtaisista salibandyaiheista, ja pudotuspelien alkaessa Pääkallon ryhmässä on luvassa päivityksiä satunnaisesti myös kesken pelien. Seuraa Pääkallon Facebook-ryhmää, ettet missaa puheenaiheita. Ryhmässä kommentoivat välillä myös nykyiset ja entiset liigapelaajatkin. Pääkallon Facebookissa on myös linkkejä muiden sivustojen juttuihin ja sellaisia kuvia, joita et Pääkallo.fi:n nettisivuilla näe.

5. Lue Pääkallo.fi:n nettisaittia

Pääkallo.fi:n alkuvuodesta kasvanut avustajajoukko on paikalla lähes kaikilla perjantain kierroksen liigapaikkakunnilla. Lue sivustolta ennakkospekulaatiot aina kommenttiosastoa myöten – ja spekuloi itse. Pelien jälkeen julkaistuista raporteista pääset kärryille päätöskierroksen fiiliksistä ja kuumimmista puheenaiheista.

Runkosarjan päätöskierroksen ottelut perjantaina kello 18.30

SSV – Josba, Pasilan urheiluhalli, Helsinki
SPV – NST, Seinäjoen urheilutalo
Oilers – Happee, Tapiolan urheiluhalli, Espoo
Loviisan Tor – OLS, Loviisan liikuntahalli
Ilves – Nokian KrP, Rahola, Tampere
Tapanilan Erä – Koovee, Tapanilan Mosahalli, Helsinki
TPS – Classic, Caribia, Turku

11 comments

  1. Hienoa, että jännitettävää on niin monessa pelissä vielä viimeisellä kierroksella. Veikkaukseni: Ilves ollut aina vaikea Krp:lle, Ipan voitto ei olisi yllätys, joten 1 tähän. Ipan olisi kuitenkin voitettava isolla erolla ja Josban vastaavasti hävittävä samoin, jotta Ipa ajaisi tässä parissa ohi. SSV:nkin on pelattava tosissaan, sillä on hyvin epävarmaa millä asenteella ja rosterilla Happee pelaa Espoossa. Voivat ”säästellä” joitakin pelaajia. Oilersin voitto ei siis Espoossa olisi yllätys, ja hävitesswään SSV voisi vielä menettää kotiedun. Josba ottanee siis pataan ”norminumeroin”. OLS taistelee hengissä säilymisestä ja Loviisa on vailla panosta. Loviisa halunnee kuitenkin palkita faninsa viimeisessä matsissa ja Oulun keikasta etelässä ei pahemmin tykätä, joten pannaan epävarma 1 tähän. Viime aikaisten esitysten ja pienen flow-tilan perusteella veikkaan KV:n menevän pleijareihin, eli 2 tähän. Speve hoitanee NST:n rutiinilla ja ottaa 2. tilan. TPS:llä ei panosta, mutta Classic yrittänee 2. tilaa, jota ei saa, mutta SSV hengittää niskaan, ja häviöön ei siis olisi varaa. Joten 2 tähän. Summa summarum rivi: 1,1,1,1?,1,2,2

  2. Kannattaa huomioida että KRP:llä on uusi valmentaja tähän peliin. Jokainen palloilulajeja seurannut tietää mitä se keskimäärin tarkoittaa.

    KRP +2 voitto tulossa.

    Nymanin Samin tod.näk viimeinen peli liigassa.
    Hattutemppuun kiva lopetella.

  3. Nymanin viimeinen peli? Ehei me Samista päästä! Paukuttaa ensikaudella KrP:n riveissä +40 maalia ja johdattaa esimerkillään KrP:n pudotuspeleihin ja sitäkautta Mitali peleihin tähän vielä lisätään Johansonin paluu arkeen ja muutama täsmähankinta niin edustukseen kuin A-junioreihinkin niin tapahtuu? Luukkonen tuo varmasti Ammattimaisuutta kaikkeen seuran tekemiseen ja KRP alkaa kuromaan kärkijoukkueiden etumatkaa kiinni SPV, Classic, Happee, SSV, TPS ja Oilers muut onkin samaa kauraa kuin KRP.

  4. Ollanpas nyt ylpeitä lajistamme, jonka viimeinen runkosarjakierros on todella huippumielenkiintoinen.

    Ja lopetetaan toiselle kuopan kaivaminen.

    Itse menen paikan päälle todistamaan yhtä ratkaisukamppailua, mene sinäkin! Tänään jos joskus. Tällä kaudella. Tähän asti.

  5. Eiköhän Johanssonin Henkka pöllytä verkkoja ens kaudella Sveitsissä.

    Ja kyllähän Nyhve taisi itsekkin jossain mediassa todeta, oisko ollu peritä ”mainio” säbälähti että työ vie aikaa siinämäärin että viimeinen kausi menossa.

  6. En syytä ketään tai valita yhtään, mutta: Harmittaa kovasti, ettei tv-otteluita päästä lähettämään Raholasta tai Mosalta. Happee-Oilers voi olla ihan ok peli, mutta panokset ovat jossain muualla. No, näillä mennään. Hieno ilta varmasti tulossa!

  7. Spv-Nst peli oli todella hienosti tehty nettiin hidastuksineen kaikkineen!
    Näitä lisää kts!