Welhot jatkaa tutussa komennossa – ”Liiga ei ole ylivoimaisen kaukana”

Mikko Tiihonen jatkaa Divarin SB Welhojen miesten päävalmentajana. 34-vuotias luotsi vie jo kolmatta vuotta kuopiolaisen salibandyn lippulaivaa kohti valtakunnan huippua. Seurassa on oltu tyytyväisiä nousujohteiseen työhön.

Ensimmäisellä kaudella matka katkesi Divari-karsintojen 1. kierroksella, mutta jo seuraavana keväänä Kuopiossa juhlittiin nousua miesten Divariin ylivoimaisen esityksen jälkeen. Kuluneen kauden Divarissa Welhot roikkuivat parhaimmillaan jo liigakarsintojen kynnyksellä, mutta ihan niin suurta askelta joukkue ei ollut vielä tällä kaudella valmis ottamaan.

– Mikko pelaajineen on tehnyt loistavaa työtä. Viimeistään päättyvä kausi osoitti, ettei savolainen salibandy ole kaukana liigatasosta, Salibandyseura Welhojen puheenjohtaja Katriina Manninen kehuu.

Tavoitteet Kuopiossa ovat selkeät. Miesten edustusjoukkueen nousu ja paikan vakiinnuttaminen Salibandyliigassa kuuluvat tulevaisuuden suunnitelmiin. Jalat kuitenkin pysyvät maassa ja Savossa ymmärretään, että menestyksen eteen pitää tehdä lujasti töitä kaikilla osa-alueilla.

– Parhaillaankin haemme edustuksen taustalle lisää toimijoita, jotka mahdollistavat pelaajien keskittymisen itse asiaan, Manninen sanoo.

Welhojen ensi kauden joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Jatkopestinsä myötä joukkueen kokoamisesta päävastuussa oleva Mikko Tiihonen kommentoi tulevaa.

– Nykyisen joukkueen runko on jatkamassa. Opiskelut ja työ saattavat viedä joitakin pelaajia muille paikkakunnille, mutta nyt kenenkään ei tarvitse muuttaa pois Kuopiosta pelkän salibandyn takia. Jokainen pelaaja on nähnyt, että ylivoimaisen kaukana ei korkeinkaan sarjataso ole. Liiganousu on hyvä tavoite nuorelle urheilijalle.

– Kunhan kaudet saadaan loppuun muuallakin, niin katsotaan ketä mahdollisesti kiinnostaa tulla tavoittelemaan liiganousua Kuopiossa. Lähtökohtaisesti etsimme meidän toimintatapaan sopivia tyyppejä. Nuori, sitoutunut ja valtava halu kehittyä ovat hyviä ominaisuuksia Welhopelaajille.

Kausi 2013-2014 käynnistyy Kuopiossa huhtikuussa.

– Tästä kaudesta tehdään tarkka analyysi ja mietitään mitä tehtiin oikein ja missä on kehitettävää. Pitkän aikavälin suunnitelmana meillä on joka vuosi lisätä uusia valmennuksellisia elementtejä. Tämä takaa että toiminta on koko ajan nousujohteista, Tiihonen kertoo.

5 comments

  1. Kuopio (Itä-Suomen suurin kaupunki) tosiaan tarvittaisiin salibandyn liigatasolle. Syksyllä 2015? Toivottavasti into ja kärsivällisyys työntekoon riittää. Palloiluperinteitä Kuopiossa on.

  2. Miksi tätä Kuopiota tarvittaisiin? Aina perustellaan jonkun divarin joukkueen mahdollista nousua liigaan olevan tarpeen. Miksi? Katsojamäärien perusteella se on kaikkea muuta, kuin tarpeen.

  3. Kuopion saaminen liigakartalle on perusteltavissa maantieteellisillä syillä. Savon maakunnasta ei ole ollut koskaan liigajoukkuetta. Liiganousun ja siellä säilymisen ansiosta salibandyn harrastus ja menestys varmasti kasvaisi sekä Etelä- että Pohjois-Savossa, jotka ovat maantieteellisesti aika iso alue Suomea.

  4. ”Tohtori” Tiihonen on tehnyt erittäin esimerkillistä duunia! Plussapisteeet kotia.