B-poikien mestaruus Porvooseen – salamamaalit ratkaisivat

Tässä kuvassa syntyy B-poikien ratkaisevan finaalin voittomaali. Kuva: Henri Keränen

PSS vei B-poikien finaalisarjan voitoin 2–1. Kuva: Henri Keränen

PSS on uusi B-poikien (1995-1996 syntyneet) Suomen mestari. OLS kaatui Oulussa ratkaisevassa kolmannessa finaalissa tiukoin lukemin 2-3. Viime viikonloppuna pelatut molemmat finaaliottelut päättyivät vierasvoittoihin. Sama vierastaika jatkui siis myös tänään Oulussa. Kolmatta finaalia seurasi paikan päällä komeasti yli 600 katsojaa.

Toisen erän viimeisellä minuutilla tullut OLS:n pukukoppimaali ei masentanut Porvoon poikia. Heti kolmannen erän alkuun tulleet Miro Anttilan ja Joel Laihon salamamaalit 19 sekunnin sisään veivät PSS:n rinnalle ja ohi. PSS:n maalivahti Sakari Halttunen oli liekeissä napsien 15 torjuntaa viimeisessä erässä murskaten OLS:n kultahaaveet lopullisesti.

PSS:n Sakari Halttunen oli huikealla pelipäällä vierasjoukkueen maalilla. 36 torjuntaa ja 94,74 torjuntaprosentti ratkaisevassa finaalissa ovat lukuja, joista jokainen maalivahti näkee märkiä päiväunia, mutta harvempi pystyy käytännössä.

PSS:n ykkösnyrkki Joakim Ervast–Kevin Nylund–Miro Anttila pelasi todella suuret minuutit ja sai rakenneltua jatkuvasti vaarallisia paikkoja kotijoukkueen päädyssä. Välillä yhteispeli toimi liiankin hyvin ja avopaikasta laitettiin takajättöä. Dominoiva kentällinen tässä pelissä ja koko ottelusarjassa.