Erälle kaksi jättimenetystä – Aro Sveitsiin, Moilanen Ruotsiin

Maajoukkuehyökkääjä Mika Moilanen (oikealla) jatkaa uraansa Ruotsissa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Mika Moilanen
Maajoukkuehyökkääjä Mika Moilanen (oikealla) jatkaa uraansa Ruotsissa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tapanilan Erän miesten liigajoukkue menettää huippuosaamista kentän molemmista päistä, kun joukkueen luottopuolustaja Tommi Aro sekä pistelinko Mika Moilanen siirtyvät ensi kaudeksi ulkomaille. Aron uusi osoite on Sveitsin mestaruudesta tällä hetkellä taisteleva Alligator Malans, ja Moilanen puolestaan pukee jatkossa ylleen Ruotsin Superliigan FC Helsingborgin paidan.

Salibandyliigassa Erän lisäksi HIFK:ta edustanut 26-vuotias Aro on solminut Unihockey.ch:n mukaan alligaattorien kanssa vuoden sopimuksen, jossa on lisäksi optio jatkokaudesta. Maajoukkuepaidan Aro on pukenut ylleen viisitoista kertaa. Malansin tämän kauden suomalaisista päävalmentaja Akseli Ahtiainen ja Lauri Kapanen jatkavat joukkueessa myös ensi kaudella, kun taas Petri Widgren puolestaan ei ole jatkamassa.

Niin ikään 26-vuotias Moilanen on allekirjoittanut FC Helsingborgin kanssa kahden vuoden sopimuksen. 30 maalia 37 maaottelussa iskenyt maailmanmestari aloitti Salibandyliigassa AC Hakissa ennen siirtoaan Tapanilaan. FC Helsingborgissa jatkaa ensi kaudella myös maajoukkuesentteri Jani Kukkola.

Ruotsalaisjoukkueen manageri Kent Göransson on uudesta värväyksestään todella innoissaan.

– Mikaa ei ehkä vielä tunneta Ruotsissa kovin hyvin, mutta hän tulee olemaan todella epämiellyttävä yllätys Superliigan maalivahdeille ja puolustajille ensi kaudella, Göransson hehkutti seuran nettisivuilla.

Moilanen itse on myös tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen.

– Moni joukkue Suomesta, Ruotsista ja Sveitsistä on ollut yhteydessä, mutta vakavasti olen neuvotellut ainoastaan Helsingborgin kanssa. Joukkue ja kaupunki vaikuttavat mukavilta, ja tottakai sillä oli merkitystä, että Kukkola pelaa jo täällä, Moilanen kommentoi.

Linkit:
Unihockey.ch:n uutinen
FCH:n uutinen

2 comments

  1. Ikävämpi homma Erälle, mutta täytyy olla iloinen kavereiden puolesta.

    Mielenkiinnolla jäädään odottamaan minkälainen vaikutus Bergmanin palluulla valmentajaksi on Erän imuun. Kokeneitakin jätkiä tarvitaan, sillä puhtaasti omista junnuista nostetuilla kavereilla, kun ei valitettavasti pärjätä.