Video: FBC palautti Turun Divarikartalle – O2JKL kaatui rankkareilla

Kuva: FBC Turku

Kuva: FBC Turku
Kuva: FBC Turku

FBC Turku pelaa kaudella 2013–2014 miesten Divaria. Sunnuntain Divarikarsinnassa FBC Turku joutui tekemään täyden päivätyön voittonsa eteen. O2JKL taipui karsinnan toisessa osaottelussa vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 7-6 (2-3, 2-2, 2-1, 0-0, 1-0). Rankkarikisa on nähtävissä videolla tämän jutun lopussa.

FBC Turku voitti ottelusarjan suoraan voitoin 2-0 ja nousi ensi kaudeksi Divariin. Myös LaSB onnistui sunnuntaina varmistamaan nousun sarjaporrasta ylöspäin, kun Leba–96 kaatui lukemin 9–6. LaSB nousi Divariin FBC Turun tavoin voitoin 2–0.

Mihin ottelu ratkesi?
Äärimmäisen tasaisessa kamppailussa molemmat joukkueet viimeistelivät tehokkaasti ylivoimalla. FBC Turku ei kuitenkaan onnistunut ratkaisemaan peliä kolmannessa erässä kahden miehen ylivoiman aikana. O2 Jyväskylälle tarjottiin ratkaisua jatkoajalla niin ikään ylivoimalla, mutta maalia ei syntynyt useista tilanteista huolimatta. Rangaistuslaukauskilpailussa ratkaisevan osuman niittasi muutenkin pistemiehenä kunnostautunut Eerik Marttila.

Ottelun hahmo?
Esiin nousivat molempien joukkueiden maalivahdit. Kuudesta päästetystä maalista huolimatta päällimäiseksi huomioksi jäi kummankin suorittamat huipputorjunnat. O2-vahti Jaakko Kaistinen esitteli mm. Dominik Hasek -tyyppisen kierähdystorjunnan torjuen pallon jaloillaan ylänurkasta. FBC:n Jussi Kaupin huippuhetki osui puolestaan jatkoajalle, kun hän alivoimalla esitti useita näyttäviä torjuntoja. Sokerina pohjalla kengän kärjellä maaliviivalta torjuttu tilanne.

Ottelun puheenaihe?
Erittäin vauhdikas ottelu pelattiin rehdisti. Vaikka panos oli huippukova, joukkueiden hermokontrolli piti esimerkillisesti. Peli oli fyysinen kamppailu, jossa vastustajaa kunnioitettiin ja keskittyminen pidettiin olennaisessa.

Tilastohuomiot:
FBC Turku: Eerik Marttila 1+2, Miika Hämäläinen 1+1, Jussi Kauppi 26 torjuntaa
O2 Jyväskylä: Jari Aromaa 2+0, Kimmo Paananen 2+0, Eino Jauhiainen 1+1, Ismo Nybacka 0+2 Jaakko Kaistinen 40 torjuntaa

Linkit:
Divarikarsintojen tilastot Salibandyliigan sivuilla

Ottelun rankkarikisa videolla:

Edit 8.4.2013 klo 9.58: Video lisätty juttuun.

Teksti: Jarkko S. Laitinen

28 comments

  1. Play off matsi kerta kaikkiaan! Ottelun viimeinen laukoja ratkaisee rankeis. Kauppi oli ilmiömäinen maalissa. Katsojille viihdettä koko rahan edestä. Eip kyl iha ois uskonut 2 div. joukkueiden väännöksii. Divarin keskikastin porukat olis saanut eilen kyytiä kummalta nipulta vaan. Onnea FBC!

  2. Tasainen pari, jossa kuitenkin turkulaiset piirun verran mutta riittävän selkeästi parempia. Pallonhallinta enimmäkseen keltaisilla molemmissa peleissä.

  3. Arpaonnea tosissaan…Sisä Suomen lohko 2, LASB harjasi itsensä puhtaasti otteluin 2-0 Divariin. Wirmo harjaa vielä itsensä divariin, niin tosissaan herättää keskustelua lohkojen tasaisuudesta. Selkeästi 2 kovinta nippua oli kyllä tässä parissa vastakkain.
    Pelasivat hiukan erityyppistä salibandyä, mutta viihdyttävää, ainakin Turussa.
    Kamilille….FBC:llä pallonhallinta, mutta omassa päässä. Ensi kaudeksi pitää saada hiukan ylemmäksi tuo pallonhallinta. Enään ei riitä pakki – pakki pyöritys.
    Molempien otteluiden lopputulokset ovat täysin oikeudenmukaiset.
    Turku oli just tuon verran parempi Joukkue isolla J:llä!

  4. Näkisin, että tuossa otteluparien arvonnassa on käynyt pikku lapsus, kun omat lohkonsa suvereenisti vieneet joukkueet kohtasivat viimeisellä kierroksella ja samaan aikaan kaksi selkeästi heikompaa pelaavat tahollaan? Toimisiko tässä jonkinlainen jatkosarja paremmin, niin saataisiin joukkueiden väliset voimasuhteet puhtaammin esiin? Laatuahan tänne divariin halutaan, eikä kapean materiaalin hissijoukkueita.

    Lisäksi voisi seuroille olla jonkinlainen stressitesti, esim. järkevän hintainen divarilisenssi. Tällä taattaisiin seurojen kyky pitkäjänteiseen ja ammattimaiseen toimintaan myös divarissa, kun pelkillä naapurikylän ostomiehillä ei enää olisi asiaa tähän kovaan sarjaan.

  5. Tärkein asia olisi nyt saada kakkosen joukkuemäärää supistettua järkevälle tasolle, nykyisen kahdeksan alueellisen lohkon sijaan voisi hyvin luoda vaikka 4 ”ylialueellista” 12-16 joukkueen lohkoa. Varsinkin e-suomessa on liikaa kakkosen jengejä, ja kärkijoukkuelle ei tule kovia pelejöä kuin muutama kaudessa ja tämä näkyy vääjäämättä karsinnoissa. Poislukien tietysti tämän kauden Hifk, heidän lohkonsa kun oli ”tasaisen huono” joten tiukkoja pelejä kyllä tuli ja näinollen parempi valmistautuminen karsintoihin.

  6. Hei..Kirjoittakaa nyt myös joku raportti myös tuosta Lammilais porukasta…Ennakoissa joukkuetta ei edes mainittu..oli vaan Leba,Leba Turku ,Turku Wirmo Wirmo…Oli varmaan helppo pelata Kontiolahdella ja kotona kun oli vaan yksi suosikki…niin Turku piti..Wirmo vielä vähän vaiheessa..Lasbille Onnittelut salibandy kartalle nousemisesta !!!!!

  7. LaSBin menestys ei tullut allekirjoittaneelle minkäänlaisena yllätyksenä. Joukkue on erittäin hyvin valmennettu, miehet ja pallo todellakin liikkuu…

    Divarikarsintojen ottelupareista varmasti kovin tasoltaan oli O2JKL-FBC Turku. Ettei vain olisi karsintojen kaksi parasta joukkuetta joutunut vastakkain eikä Keski-Suomeen saatu vieläkään divarijoukkuetta.

    Nimimerkin ”Hereillä liitossa” viestiä haluan kommentoida seuraavasti. Minusta kakkosessa ei pidä vähentää lohkoja vaan lisätä alueellisuutta toiminta-alueiden sisällä. Esim. Sisä-Suomen alue on laaja ja pelimatkat vaikkapa Äänekoskelta Forssaan olevat jo 600 kilmetrin keikkoja.
    Toisin kuin eräillä muilla alueilla, kakkosdivarin taso on hyvä minkä osoittaa jo nyt päättynyt äärimmäisen tasainen sarja.
    Mielestäni alueelle voisi laittaa vaikkapa kaksi lohkoa, jotka karsivat keskenään divaripaikoista ja putoamissarjapaikoista. Divarikarsintoihin menisi edelleen se kaksi joukkuetta.
    Minusta V-VI-divarit voisi lakkauttaa ja uudistaa sarjaa radikaalisti niin että alin olisi IV-divari.

    Naapuri Ruotsissa divaria pelataan kuudessa aluelohkossa, kakkosta yksilohkoisena 14 alueella ja alin sarjataso on kolmonen jolla pelataan niin monessa lohkossa kuin mihin joukkueet riittää. Homma toimii ja taso pysyy laajana.

    Suomessa satsataan vähän liikaa kapeaan huippuun ja uohdetaan taustat. Mikä tajansa menestyvä laji tarvitsee huippu-urheilijansa. Heitä ei ole ilman kilpatavoitteella urheilevia eikä heitä ilman suurta harrastajapohjaa. Toivottavasti salibandylle lajina ei ym. syistä käy samalla tavalla kuin hiihdolle tai mäenlaskulle, kaikki resurssit niissä satsattiin muutamaan kymmeneen huippu-urheilijaan ja seurat jätettiin oman onnensa nojaan. Tulos on nähtävillä.

    Tehdään mieluummin II-divarista laajapohjainen kilpasarja ja turvataan sillä lajille hyvää tulevaisuutta.

  8. Eiköhän lammilaisraportti ilmesty, kunhan voitonjuhlistaan selviävät. 😉 Sen verran huikee voitto, että pojat sai koko kylän sekasin. Toki se varmaan teitä suurkaupunkilaisia naurattaa, mutta on se vaan meille pienen kylän asukkaille kova juttu. Lammilainen salibandymylly on kuitenkin nostanut maailmalle sellaisia nimiä, kuin Juho Järvinen ja Heikki Hätönen, eikä ne varmasti vielä siihen lopu. Valmennus on huippuluokkaa, mitataan sitä millä mittarilla tahansa ja joukkue koostuu sopivasta sekotuksesta kokemusta ja nuorta verta. Esim. Mikael Mantilan (playoff-)kokemus oli omiaan edesauttamaan LaSB voittoon. Numero #3 pitäisikin jäädyttää Hakkala-hallin kattoon nyt, kun tämän loistavan työmyyrän ura tuli tiensä päähän(HäSa 8.4.) Lisäksi yhteistyö lähiseurojen, kuten Hollolan Urheilijoiden kanssa on tuottanut toivotunlaista tulosta. Lammin kakkoskenttähän koostuu pääsääntöisesti HU:n B-junnujen ykköskentällisestä. Joukkue taistelee tällä hetkellä SM-välierissä voitettuaan runkosarjan pari viikkoa sitten. Kannattaa käydä vilkasemassa esim. pörssikärkiä. Ihan vaan vaikka sitä raporttia odotellessa.

  9. Eikös juuri joukkuemäärää kaventamalla saada nostettua tasoa, eikä lisäämällä tai ”alueellistamalla”. Divarin tasoa nostettiin juuri tuolla kaventamisella ja 2.div kohdalla sama olisi suotavaa. Juuri ”yli-alueelistaminen” vähentäisi turistiporukoita ja jättäisi jäljelle joukkuuet ja organisaatiot, joilla on todellakin pelillisesti sekä organisaation puolesta divariin? Tämä taas takaisi kovemmat sarjat ja paremman valmiuden pelata valtakunnallista sarjaa, mahdollisen nousun jälkeen.

    Nykyinen ”pyramidi” malli on vääristynyt juuri 2.div 8 lohkon kautta. Liiga 14 joukkuetta, Divari 14 joukkuetta, 2-div. 84 joukkuetta. Eikös tuossa nyt jonkin sortin vääristymä ole?

  10. Olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka 2.div ”harrastajat” jaksaisivat lähteä pelimatkoille yhä vaan kauemmaksi ja kauemmaksi, kun sarjaa kavennettaisiin. Pari vuotta sitten Divarikarsintoja Kanta-Hämeestä käytiin ensin Ilmajoella Seinäjoen lähellä ja seuraavassa otteluparissa Top Teamin vieraana ihan itärajan tuntumassa. Tänä vuonna vastassa oli LeBa96 Kontionlahdelta. Peli alkoi lauantaina klo 17, mutta matkaan lähdettiin jo aamulla ennen kymmentä ja paluu oli sunnuntain pikkutunneilla. Jos lohkojen sisällä pitäisi toimia samanlaisilla etäisyyksillä, ei touhusta tulisi mitään. Harrastajiksi kutsun joukkueita siksi, ettei tällä tasolla taida kukaan nauttia minkäänsortin palkkatuloja eikä pahemmin vielä sarjaporrasta ylempänä Divarissakaan. Leipätöistä on paha olla useampi päivä pois runkosarjapelin takia.

  11. ”Oranssi sydän” kirjoittaa edellisessä viestissä täyttä asiaa. Esim. pääkaupunkiseudulla ja Länsirannikolla tai Pohjanmaan alueella asuvilla välimatkat pysyvät siedettävinä. Vaan kuinkas on Pohjois-Suomessa, Savo-Karjalassa tai Sisä-Suomessa.
    Omalla seurallani Urholla matka saattaa venähtää jopa yli 300 kilometriin kertaa kaksi.

    Kopsaan vielä pätkän Oranssisydämen viestistä: ”Peli alkoi lauantaina klo 17, mutta matkaan lähdettiin jo aamulla ennen kymmentä ja paluu oli sunnuntain pikkutunneilla. Jos lohkojen sisällä pitäisi toimia samanlaisilla etäisyyksillä, ei touhusta tulisi mitään. Harrastajiksi kutsun joukkueita siksi, ettei tällä tasolla taida kukaan nauttia minkäänsortin palkkatuloja eikä pahemmin vielä sarjaporrasta ylempänä Divarissakaan. Leipätöistä on paha olla useampi päivä pois runkosarjapelin takia.”

    Joten kannattaa oikeasti miettiä ennen kuin lähtee ”Huippu-urheilun” nimissä näivettämään ja tuhoamaan lajista perustaa pois. Kuten on käynyt ilmi, pelaaminen ja joukkueen pyörittäminen kakkosdivarissa ruuhkasuomen ulkopuolella vaatii jo todellista sitoutumista ja talkootyötä johon pitää varmasti olla halua.

  12. Analyytikko
    8.4.2013 10.33
    ”Näkisin, että tuossa otteluparien arvonnassa on käynyt pikku lapsus, kun omat lohkonsa suvereenisti vieneet joukkueet kohtasivat viimeisellä kierroksella ja samaan aikaan kaksi selkeästi heikompaa pelaavat tahollaan?”

    Ei kai tässä nyt mitään virhettä ole, kun kuuden parhaan joukossa oli neljä lohkovoittajaa, eli yksi pari on pakosti voittajien kesken. Lisäksi kaavio näyttää tehdyn pitkälti välimatkojen mukaan, eikä (onneksi!) pelin tasosta tehtyjen etukäteisarvioiden mukaan. Etelä-Suomen etuasema karsinnoissa pitäisi mielestäni poistaa, se vääristää kilpailua. Lisäksi kakkosessa pitäisi olla myös kehittävämpiä pelejä ja tasaisempia joukkueita, sillä nykyisellään monen joukkueen on liian helppo pärjätä omassa lohkossa ja mahdotonta hypätä menestyksekkäästi sarjaporrasta ylemmäs, kun henkinen kantti ei helpoissa peleissä kasva. Muutama fyysisesti ja henkisesti tiukka peli keväällä ei riitä kehittämään nuorista lupauksista huippupelaajia, joita laji tarvitsisi mennäkseen eteenpäin laajalla rintamalla.

  13. Eikös imho kuitenkin viimeisestä kuudesta kolme ollut lohkovoittajia. Joten jälleen meni huutelijan faktat väärin… Eli ei olisi väkisin tullut kahta lohkovoittajaa vastakkain…

  14. kertokaa viisaammat miksi juuri pohjois-suomi, pohjanmaa, savo-karjala ja kaakkois-suomi joutuvat aloittamaan divarikarsintansa 1. kierrokselta ja miksi juuri sisä-suomi,etelä-suomi (2) ja länsirannikko saavat aloittaa 2. kierrokselta?

    Onko tässä joku oletus, että ”kovemmat” joukkueet pääsevät suoraan toiselle kierrokselle? Okei tänä vuonna kärkijoukkueet tulivat näiltä alueilta, mutta esim. eikö viime vuonna kaikki nousijat olleet 1. kierroksen joukkueista eli mikä logiikka tässä systeemissä siis on?

  15. -> Faktat Kuntoon
    Kenet neljästä lohkovoittajasta tiputat sitten henkilökohtaisella tietämykselläsi voittajan paikalta? Hifk, O2, Fbc Turku ja Leba voittivat omat lohkonsa.

    -> David
    Karsintasysteemi tuntuu vähän väkisin kyhätyltä, koska lohkojen ja nousijoiden määrät ei oikein kohtaa. Se, että etelästä päästään suoraan toiselle kierrokselle ei varmaankaan johdu siitä, että asiat kasitellään ja päätetään yleensä siellä suunnalla…

  16. Auran+sinapille Ei kai sentään omalta puolelta FBC noita laukauksia lähettänyt? Siis kun laukaustilastot aika selkeästi meni keltaisille. No anyway, tasainen pari, mutta parempi voitti kuten aina. Tulos kunnioittaa aina tasoeroa.

  17. Kendossa asia on hoidettu mielestäni paremmin. Syksyllä pelattais alkusarja ihan lähi-alueiden joukkueiden kesken ja kevät kaudella olisi sitten ylempi jatkosarja, joka voisi myös olla alueellinen, sit viimesenä kovimpien joukkuiden kesken nousukarsinnat… Ja tottakai alempi jatkosarja jengeillä ketkä ottaa lunkimmin… Kustannukset alas ja pelien taso ylös…

  18. Ylialueellistamisesta on nopeasti hohto pois kun olet istunut etelän ja vaikka Rovaniemen välisen bussimatkan. Ja tulihan sille hintakin törkeästi. Ja siis kyse kakkosdivarista edelleen…

    Miten laji hyötyy tuollaisiin matkoihin uhrautumista työtunneista ja euroista?!? Voisiko joku ylialueellistaja vääntää rautalankaa kun en tajua?

    Pieni kasvava laji jossa budjetit edelleen nappikauppaa. Miksi polttaa vähäisistä rahoista entistä enemmän bussimatkailuun? Paraneeko pelikunto istumalla?nouseeko kotipelissä tunnelma kun vastustajan fanit puuttuu täysin? Monella ykköseen kelpaavalla pelaajalla suomimatkailu on perheen, työn tai vastaavan takia mahdoton ajatus ja niinpä he jäähdyttelevät kakkosessa? Kuka hyötyy, paitsi bussiyhtiöt ja dieselkauppiaat?

    Jos alueellisesta peleistä ei tule kovia, niin voisiko katsoa vaikka valmennusta tai jospa liitto laittaisi bussimatkailuun nyt menevät rahat palkintopottiin motivaatioksi?

    No joo, tuskin asia ihan näin mustavalkoinen on, mutta bussimatkailuun investointien hyödyt joku voisi mulle tavata auki.

  19. Voisitko sinä tavata, että miksi pitäisi pelata jotain paikallista pubijengisarjaa ylemmissä sarjoissa, kun voit harrastaa sitä vitosessa ja heittää ne yläfemmat ”fanien” kanssa? Tällaisten sarjojen pelaaminen johtaa vain ja ainoastaan siihen, että nousukarsinnoissa on vuosi toisensa jälkeen porukoita, joilla ei ole valmiuksia ylemmäs, kun taustahommiin, vaikka sitten bussimatkailuun, ei ole joutunut panostamaan. Nykyinen 2div on muuten hyvä, mutta joukkuemärää pitää jollain konstilla tiputtaa ja kakkosen ja kolmosen välistä kaveriporukkahissiä hidastaa, eli maksimi 1 suora putoaja/nousija per 10 joukkueen lohko.

  20. Anteeksi vaan kaikki kuppilasarjalaiset, mutta joillakin on aina näissä se kaikkein korkein motiivi, että pelin jälkeen ehtii bussissa istumisen sijasta kulman karaokeen tai happy houriin. Oon aina ihmetellyt näitä ”pelimiehiä”, jotka käyttää liiallista matkailua tekosyynään pysyä alasarjoissa, mutta lauantaisin kerkee silti tinttaamaan yöneljään ja joka jumalan sunnuntai voi maata krapulassa himassa ja piereskellä. Bussimaksuista rakkaan harrastuksen eteen valitetaan, mutta kurkusta voi kaataa pari hunttia koska vaan.

  21. Davidille… Länsirannikossa oli omat play off joka oli eka kierros mutta ei näkynyt, esim txt tv:ssä

  22. Joo just näin. Esim. Pohjanmaan lohkossa on 8 joukkuetta, kun Länsirannikkolla on 11. Pohjanmaalla pelattiin ylä- ja alaloppusarjat ja sen jälkeen parhaat karsintaan. Lännessä pelattiin runkosarjassa enemmän pelejä ja lopussa neljän parhaan kesken playoff pelit.

  23. Tuossa oman lohkon kesken pelattavassa ensimmäisessä kierroksessa on ehdottomasti järkeä, koska silloin jatkoon pääsee luultavimmin ne, jotka on kovimmassa iskussa tosipelien aikaan. Toisaalta nykymuodossa se luo eriarvoiset lähtökohdat, kun kaikissa lohkoissa ei toimita samalla tavalla.
    Jos ajatellaan näin pelkistettynä, että A- ja B-lohkon joukkueet pelaa ensimmäisellä kierroksella toisiaan vastaan ja C-lohkolaiset pelaa keskenään. Mikäli C olisi näistä huonoin lohko, niin silti sieltä pääsee kaksi seuraavalle kierrokselle, kun taas kovemmista A- ja B-lohkoista voi tippua jo parempia joukkueita, kun niistä jatkajia on yhteensä saman verran kuin C-lohkosta. Eli tilanteen tasapuolistamiseksi säännöt pitäisi olla ehdottomasti samat kaikille. Ja jos etelän etulyöntiasema johtuu todella harrastajamäärästä, niin on kyllä melko outo peruste suosimiselle. Eikö samalla tavalla etelästä tulevien karsintaa voisi vaikeuttaa muihin nähden, koska siellä on jo monta ykkösen joukkuetta, eli halukkaat voi siirtyä niihin?

  24. Onko kenelläkään pääkallon lukijoista tietoa siitä, miltä tänä vuonna divarissa sallitun jalkasyötön tulevaisuus näyttää? En muista jatkuuko kokeilu ensi kaudella vain ja ainoastaan näissä kahdessa sarjassa vai otetaanko se käyttöön jo laajemmin vai onko siitä saatu niin huonoa palautetta, että kokeilu unohdetaan kokonaan?

    Jos kenelläkään ei ole tietoa, voisiko pääkallon toimitus koittaa kaivaa jostain tietoa kyseistä asiasta?

    Ja jos jollain on tietoa näin kauden jälkeen, niin minkälaista palautetta kyseisen jalkasyötön salliminen on joukkueilta saanut?

  25. En kyllä keksi yhtäkään järjellistä syytä miksi 2.divisioonaa tulisi jatkaa nykymuotoisena.
    -Taloudellinen kuilu 1.divisioonaan 2.divisioonan välillä on kasvanut järjettömäksi. Etelä-Suomessa ja Länsirannikolla 2.divari on mukavan ekologinen sarja, kun bussilla ei tarvitse matkustaa minnekkään.
    -1.divisioonasta on pakko pudottaa järjetön kolme joukkuetta suoraa ja mitään tasonmittauksia ei voida järjestää, koska joukkue määrien suhde 1.div ja 2.div välillä on mieletön. Pyramidi on poikkeuksellisen pahoin vääristynyt.
    -Nouseminen 1.divisioonaan on äärimmäisen hankalaa ja vähän turhan sattuman kauppaa, kun karsinta kaaviot joudutaan tekemään tarpeettoman suurelle ja epätasaiselle joukolle joukkueita.
    -2.divisioona lohkojen välillä on tarpeettoman suuret valtakunnalliset tasoerot ja lisäksi itse lohkot ovat myös monesti epätasaiset. Kovia pelejä ei vain tule riittävästi, kun suurinosa peleistä on vain pelailua.

    Omat lääkkeeni olisivat:
    1) 2.divari nelilohkoiseksi ja puolet joukkueista pois. Jos jo nyt Sisä-, Itä- ja Pohjois-Suomessa joudutaan 2.divarissa matkustamaan pitkiä matkoja, niin suhteellinen vaikutushan jäisi pieneksi.
    2) 1.divaria voitaisiin laajentaa tai palauttaa kaksi lohkoiseksi, jolloin tippujien määrä saataisiin järkeväksi ja tasonmittaus takaisin sarjojen välille.
    3) 3.divaria tulisi kehittää tälläiseksi joka alueen yksittäisten pelien sarjatasoksi, mitä 2.divari tuntuu olevan nykyisin. Siellä jäähdyttelijäkin ehtisi pubiin illaksi.

  26. Niin, tai miksi ei ole aluksi syksyn kestävät alkusarjat (esim mallia nykyinen 1div, 2div, 3div – 1 kierros) ja sitten loppusarjat (kevät) seuravasti:

    1. 2div valtakunnallinen loppusarja, joissa pelaisivat 2 divisioonien parhaat joukkueet esim 2-4 lohkossa. Näistä parhaimmat pelaisivat lopuksi pleijarit, joista parhaimmat nousee.

    2. 2div alueellinen loppusarja. Tänne menevät alueellisesti heikoimmat 2div joukkueet ja parhaimmat 3div joukkueet. Näistä joukkueista parhaimmat aloittavat seuraavan kauden 2div alkusarjassa, heikoimmat 3 divisioonassa.

    3. 3div alempi loppusarja – esim. kahdesta aluelohkosta muodostetaan yksi alempi loppusarja josta heikoimmat tippuvat 4 divariin. 3divarissa olisi myös täysi peliaika 3×20 tehokasta.

    Tämä malli mahdollistaisi sen, että kovempia otteluita tulisi enemmän ja loppujenlopuksi jokaiselle joukkueelle tulisi enemmän tasoaan vastaavia pelejä ja hissiliike divarien välillä oikeudenmukaistuisi ja ns. heittopusseja nähtäisiin entistä vähemmän.