Finaalit jatkuvat – ratkaiseeko SPV jo mestaruuden?

SPV:n Janne Hulmia ahdistelevan Kimmo Kinnusen SSV on pakkovoiton edessä tänään Seinäjoki Areenalla. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

Miesten Salibandyliigassa pelataan keskiviikkoiltana kello 18.30 alkaen kolmas finaaliottelu, kun Seinäjoki Areenalla SPV:llä on mahdollisuus varmistaa toinen peräkkäinen Suomen mestaruus. Aiemmissa otteluissa finaalivastustaja SSV kaatui lukemin 7-5 ja 4-5 rangaistuslaukausten jälkeen. Helsinkiläiset lähtevät otteluun varmasti ärsytettyinä, mutta riittääkö 2000-luvun kestomenestyjien puhti enää nousemaan tästä sillasta?

Sunnuntaina kärsityn niukan tappion jälkeen molemmille joukkueille jäi vielä petrattavaa erityisesti ylivoimapelin kanssa, jota oli Pasilassa tarjolla runsaasti. Muun muassa Peliveljien maajoukkuepuolustaja Tatu Väänänen oli harmissaan siitä, että joukkue onnistui hyödyntämään viiden minuutin ylivoiman ainoastaan kerran maalin muodossa.

– Ylivoimaan ja erikoistilanteisiin on panostettu jokaisissa treeneissä. Nyt pitää kuitenkin antaa ylivoimalle tukkapöllyä. Paremmin pitää pystyä väsyttämään vastustajaa siinä, Väänänen painotti.

SSV:n pelaamisessa on koko finaalien ajan näkynyt Riku Kekkosen puuttuminen kakkoskentästä, ja häntä on paikannut yleismiehenä tunnettu Henri Lehtonen. Vaikka sota ei yhtä miestä kaipaa, niin loistavia otteita läpi kauden esittänyt Kekkonen on todella tärkeä palanen helsinkiläisten hyökkäyspelissä. Odotukset ovat kovat myös SSV:n ykkösketjulta, joka on toistaiseksi pelannut odotettua heikommat finaalit ja verkko on heilunut tiheästi omassa päässä.

Tappiosta huolimatta SSV:n Lehtonen ei halunnut sunnuntaina antaa liikaa painoarvoa SPV:n 2-0-johdolle sarjassa, vaan piti tärkeämpänä edetä peli kerrallaan.

– Tilanne on paha, mutta täältä tullaan yksi tilanne ja yksi vaihto kerrallaan. Tänään pystyimme jo parantamaan selvästi ensimmäisestä pelistä, ja otteissamme oli paljon hyvää vaikka turpaan tulikin, Lehtonen pohti sunnuntaina.

Keskiviikon kolmas finaaliottelu SPV – SSV on nähtävissä Nelonen Pro 1 -kanavalta sekä VeikkausTV:stä. Alle on koottuna Pääkallo-uutisia aiemmista otteluista, ja blogeissaan sekä Jani Hakkarainen että Pasi Kotilainen käyvät läpi omia ajatuksiaan finaalisarjan tilanteesta.

Miesten finaalin lisäksi myös naiset pelaavat keskiviikkoiltana. Kolmannessa loppuottelussa lyövät Tampereella yhteen Classic ja SB-Pro. Mestaria ei kuitenkaan ratkaista vielä tässä ottelussa, sillä molemmat joukkueet onnistuivat pitämään kotiedun aiemmissa peleissä ja näin ollen Tampereelle lähdetään tilanteessa 1-1. Naisten ottelu Classic – SB-Pro käynnistyy niin ikään kello 18.30.

8 comments

  1. Minkäs takia naisten finaaleista ei muuten saada minkäänlaista nettilähetystä tänä vuonna?
    Viime kaudella muistaakseni ainakin tuo 4. finaali näky netistä ja olisiko enemmänkin.

  2. Aina niin lojaali

    Toni Lötjönen ‏@tonilotjonen 1 min

    Ikävä tilanne SSVllä kun penkiltä ei löydy toista maalivahtia. #salibandy
    Laajenna

    Ilmaisliput kyllä kelpaa, mutta on vaan niin kiva puukottaa omia selkään.

  3. Mitä hyötyä lähteä. Mitä annettavaa olisi.

    Toni Lötjönen ‏@tonilotjonen 2 min

    .@PasiKotilainen Just katon VRn aikatauluja. Ehdin just vika erän alkuun. #salibandy

  4. Kaveri

    SSV tarvitsisi yhtä Tiitun Teroa, joka pamauttaisi pommia vähän kauempaakin. #viivapelote #salibandy
    Laajenna

    Toni Lötjönen Toni Lötjönen ‏@tonilotjonen 4 min

    @jatkuvaasyottoa Mutta kun kukaan ei halua pelata sen kanssa samassa kentässä.
    Piilota keskustelu

    Vastaa
    Uudelleentwiittaa
    Suosikki

    9:35 a.m. – 10. huhtikuuta 13 · Tiedot

    Miha Miha ‏@jatkuvaasyottoa 3 min

    @tonilotjonen Se on ehkä pieni heikkous, tai vähintäänkin hidaste tällaisessa joukkuepelissä, kuten #sähly
    Laajenna
    Toni Lötjönen Toni Lötjönen ‏@tonilotjonen 2 min

    @jatkuvaasyottoa Warbergista kiirinyt #Ylijohtava:n korviin sama itk