Happeelle seitsemäs peräkkäinen A-nuorten mitali – NST jäi pronssiottelussa jyrän alle

Kuva: Henri Pitkänen

Kuva: Henri Pitkänen
Kuva: Henri Pitkänen

Runkosarjan voittaneen Jyväskylän Happeen A-nuoret päättivät kautensa pronssimitaliin, kun se kaatoi perjantai-iltana Monitoimitalolla Lappeenrannan NST:n peräti 13-2(2-0,5-1,6-1). Mitali on Happeelle keväällä 2007 alkaneessa putkessa jo seitsemäs peräkkäinen. NST:n edellinen mitali A-nuorissa on edelleen keväältä 2006.

Mihin ottelu ratkesi?
Happee oli alusta asti maalipaikoissaan nälkäisempi, ja Classiciin siirtyvän Peter Kotilaisen johdolla joukkue kasvatti etumatkaansa pikkuhiljaa. Maalipaikoissaan hutiloinut NST tippui lopullisesti kyydistä toisessa erässä, ja kolmas erä oli mitalijuhlien odottelua ja korkeampaa kosmetiikkaa. Happee oli läpi ottelun huolellisempi joukkue, ja se halusi pronssimitaleja vieraitaan kiivaammin, vaikkeivat numerot ehkä täysin kuvaakaan ottelun kulkua.

Ottelun hahmo?
Happeen liigaketjun jäsenistä erityisesti viiden pisteen Peter Kotilainen ja neljän paunan Janne Hoikkanen olivat odotetusti iskussa. Joukkueen maalivahti Miikka Behm torjui varmaotteisesti 23 kertaa, ja jätti itärajan sinivalkoiset vain kahteen maaliin. Tähtien takana kahdesti osunut kolmosketjun Miiro Leppäkoski pelasi pirteän ottelun.

Ottelun puheenaihe?
Kamppailu ei jää historiaan suurena trillerinä ja ikimuistoisena taisteluna himmeimmistä mitaleista. Suurin jännitys ottelusta katosi jo ennen sen puoliväliä Happeen oltua potkun verran joka osa-alueella NST:tä edellä. Kolmannessa erässä seurattavaa riitti lähinnä kentän ulkopuolisissa tapahtumissa, kun vierasjoukkueen äänekkäät fanit pitivät hienoa mekkalaa joukkuetta tukien mahdottomassakin tilanteessa.

Kommentit:
– Todella tyytyväinen olo, heikon OLS-välieräsarjan jälkeen pelattiin tänään ehkä kauden paras peli loistavaan paikkaan. Monelle jätkälle tämä oli ensimmäinen mitali, joten iso juttu tämä meille on, Happee-valmentaja Aleksi Lammi riemuitsi.
– Happee oli paljon tehokkaampi omissa maalipaikoissaan, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Toisessa erässä meidän selkäranka notkahti, eikä pystytty enää nousemaan, NST:n päävalmentaja Simo Ruuskanen harmitteli.

Tilastohuomiot:
Happee: Peter Kotilainen 3+2, Janne Hoikkanen 2+2, Eero Vepsäläinen 2+1, Miiro Leppäkoski 2+0, Asko Huisman 2+0, Niko Ilmonen 0+2, Lassi Kotovaara 0+2
NST: Matti Korhonen 2+0

Linkit:
Ottelun tilastot
Happeen raportti
NST:n raportti

6 comments

  1. Kiitos Happeen A-junnut, ansaittu mitali, hieno ottelu, sitä Happeeta oli peli tänään mitä ollaan aina nähty ja mitä odotettiin, hienoa katseltavaa 🙂 Ja kiitos NST:n fanit, tunnelma Monnarilla oli hyvä alusta loppuun.

  2. Oho, matti ”maha” korhonen saanu näköjään selän kuntoon. Siit se taas lähtee!

  3. NST:n Aleksi Ikonen esitti varmoja otteita läpi ottelun, Amu Ahosen kannattaa olla hereillä pelaajahankinnoissa.

  4. NST:n faneille kiitos. Happeelle kiitos. Kiitos järjestyksenvalvojille, loistavaa toimintaa. (toisin kuin pääkaupunkiseudulla) Happeen ( Classicin ) Peter Kotilainen nähty Lappeenrannan yössä!