Henri Lehtonen: ”Pitää vain tehdä paikoista maalit”

Henri Lehtonen osui alivoimalla. Kuva: Mikko Hyvärinen

Henri Lehtonen osui alivoimalla. Kuva: Mikko Hyvärinen
Henri Lehtonen osui alivoimalla. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pasilassa pelatun miesten Salibandyliigan toisen finaalin komeimmasta maalista vastasi toisessa erässä alivoimalla Peliveljen toisensa jälkeen kovalla vauhdilla ohittanut Henri Lehtonen. Vauhdikkaan nousun päättänyt laukaus ylänurkkaan ja 3-2-johtomaali jäi lopulta pieneksi iloksi, kun SPV vei voiton rangaistuslaukauskisassa.

SSV:n kakkoskentän sentteri Riku Kekkonen oli hallilla loukkaantumisensa takia apeanoloisena vain katsomassa ottelua. Henri Lehtonen on saanut täytettäväkseen isot saappaat.

Lehtosen maalin lisäksi SSV:n kakkoskenttä osui kertaalleen avauserässä, kun Roni Laasonen ohjasi Markus Olkkosen nappisyötön takatolpilta sisään. Omiin kentälliselle meni yksi maali.

Lopulta rangaistuslaukauksille asti venyneen tappio-ottelun jälkeen Lehtonen muistutti tilanteen olevan SSV:n osalta samansuuntainen kuin finaalisarjan aluksi.

– Tavallaan ollaan samassa tilanteessa kuin finaalien alussa, eli edelleen pitää ottaa kolme voittoa, Lehtonen muistutti.

– Tilanne on paha, mutta täältä tullaan yksi tilanne ja yksi vaihto kerrallaan. Tänään pystyimme jo parantamaan selvästi ensimmäisestä pelistä, ja otteissamme oli paljon hyvää vaikka turpaan tulikin.

SSV laukoi Peliveljiä ahkerammin (70-62). Maalivahdeista SPV:n Jarno Ihme torjui 37 laukausta Henri Toivoniemen 23 torjuntaa vastaan. Lehtonen näki reseptin keskiviikon kolmanteen finaaliin yksinkertaisena.

– Meidän ei tarvitse keksiä mitään uutta. Pitää vain tehdä paikoista maalit, Lehtonen tiivisti.

6 comments

  1. Ei mitään hätää, SSV saa pari kokenutta vahvistusta keskiviikon otteluun. Alakare ja Vilkki. Järven polvitaklaukset muuttuu taas sallituksi ja Laasonen voi huoletta jatkaa Ihmeen kolaamista, jäähyjä ei niistä vihelletä.

  2. Joo samaa mieltä edellisen kanssa. VILKKI ratkoo pari seuraavaa peliä, kuten Oilers-sarjankin. Mistä löytyis PUOLUEETTOMIA tuomareita. Ulkomailtako ??

  3. Ruotsista löytyisi puolueettomia tuomareita ja olisiko nyt tässäkin asiassa syytä tiivistää yhteistyötä länsinaapurin kanssa.
    Vilkiltä mennyt uskottavuus Oilers sarjan jälkeen jos oikeasti halutaan olla puolueettomia.

  4. Te ootte kesiksellä , menkää pelaajien ja valmentajien kanssa vaikka sinne Suvisaaristoon harjottelemaan tuomareille huutelemista,kaatuilua,itkemistä ja joukkohuutelua katsomosta kaikelle mikä liikkuu. Loppuverryttelynä vaikka ovien rikkomista ja muuta tuhoomista.