Kahden komean ylivoimamaalin Koski kehui SPV:n nelosta: ”Myrskykoirilla on tärkeä rooli”

Perjantaina käynnistyvissä puolivälierissä SPV saa kotonaan vieraakseen Oilersin. Arkistokuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Yksi SPV:n voiton takuumiehistä oli tänään, niin kuin niin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella Sami Koski. Kaksi tärkeää ylivoimamaalia, vieläpä upeaa sellaista, ja myös puolustussuuntaan mallikkaita katkoja ja pelin kääntöjä.

Koski oli odotetusti voitetun ensimmäisen finaaliottelun jälkeen tyytyväinen siihen, miten peli saatiin käännettyä todella vaisun ensimmäisen erän jälkeen.

– Eka erätauko oli se isoin käännekohta pelille. Sovittiin kopissa, että aletaan pelaamaan niin kuin pystytään, sillä omalla osaamisellahan tänne asti on päästy, Koski totesi Pääkallo.fi:lle.

Vartin pelin jälkeen nähtiin kuitenkin jo jonkinlaista ryhtiliikettä, kun Peliveljien neloskenttä kävi sytyttelemässä joukkuetta peliin.

– Kyllähän tuo meidän nelonen on sellainen valttikortti, mitä vastustajalta ei löydy. Kaverit pelaavat lyhyttä vaihtoa, mutta tekevät täydellä höyryllä töitä ja antavat kaikkensa. ”Myrskykoirat” rikkovat pelin normaalia kaavaa. Heillä tulee olemaan tässä sarjassa vielä tärkeä rooli.

Parantamisen varaakin Kosken mukaan löytyy, eikä tänään vielä sarjaa voittavaa sapluunaa löytynyt.

– Ensimmäinen erä oli kaukana voittavasta pelistä, eikä sellaiseen peliin varmasti ole enää varaa. SSV tulee varmasti vielä kovempaa ja paremmin seuraavaan matsiin heillä kotona ja meidän on pystyttävä löytämään lääkkeet, joilla vastaamme siihen.

Omia ylivoimaosumiaan Koski kommentoi vaatimattomaan tapaansa vähin sanoin. Molemmat syntyivät identtiseltä paikalta vasemmasta laidasta. Ensimmäinen kilahti alanurkkaan ja toinen ylänurkkaan. Molemmissa tilanteissa vetoa yritti peittää SSV:n Kimmo Kinnunen. Kosken jälkimmäinen osuma jäi kamppailun voittomaaliksi.

– Siinä on tullut nyt muutama vuosi seisoskeltua samalla tontilla. Mukavahan siinä on pelata, Koski naurahti.