Kettunen kehui Junkkarista ja Hulmia – ”Vaikea ajankohta turnaukselle”

Suomen miesten EFT-taival päättyi 5–2-tappioon Ruotsille ja turnauksen kakkosijaan. Päävalmentaja Petri Kettunen analysoi Salibandyliiton tiedotteessa Ruotsi-ottelua, EFT-turnausta kokonaisuutena ja uutta maajoukkueprojektia.

Ruotsia vastaan Kettunen oli tyytyväinen Suomen puolustuspelaamiseen, mutta eniten keskeneräistä oli uuden MM-projektin alkusuoralla oma pallollinen pelaaminen.

– Pallottomaan peliimme olen varsin tyytyväinen eikä Ruotsille hirveästi tuhannen taalan paikkoja auennut. Toisessa erässä tuli pari virhettä, oli rankkaria ja tyhmää jäähyä, ja kohta Ruotsi johti 0-4, josta oli vaikea nousta. Samalla kuitenkaan ei pystytty viikonlopun peleissä itse luomaan niin paljoa laadukkaita maalipaikkoja kuin pitäisi.

Suomen valmistautuminen jäi erittäin lyhyeksi, ja se näkyi väistämättä myös valmennuksen taktisessa työkalupakissa.

– Erikoistilanteita ei ollut harjoiteltu vielä yhtään eikä kahdessa – kolmessa päivässä tietysti muutenkaan paljoa yhteispeliä. Sama tilanne toistuu jokaisessa EFT-turnauksessa, mutta nyt oli tietysti projekti alussa ja mukana tavallista enemmän uusia pelaajia. Isossa kuvassa tärkeintä oli kuitenkin saada uudelle MM-projektille hyvä kickoff ja päästä kertomaan isolle 45 pelaajan MM-ehdokasringille, mitä ollaan tekemässä.

Viikonlopun turnaus osui kauden päätteeseen mutta oli päävalmentajan mielestä ehdottomasti joukkueelle hyödyksi.

– Vaikea ajankohtahan tämä on, mutta kilpailukalenteri on mikä on ja ilman muuta oli parempi pelata EFT tässä kohdin kuin olla pelaamatta. Enkä kyllä nähnyt joukkueessa yhtään pelaajaa, joka ei olisi halunnut pelata.

Kettusen mielestä kukaan maajoukkueen uusista kasvoista ei viikonloppuna epäonnistunut.

– Pikemminkin sanoisin, että siellä oli onnistujia eri tasoilla, Kettunen sanoi ja nosti pyydettäessä esiin nimiä.

– Jonne Junkkarinen esiintyi sekä tänään että koko turnauksessa erittäin positiivisesti. Maajoukkueen mukaan parin vuoden tauon jälkeen palannut Janne Hulmi pelasi erittäin hyvällä tasolla, vaikka sentterin rooli meillä maajoukkueessa on erilainen kuin seurajoukkueessa.