Kohonen jatkaa uraansa loukkaantumisista huolimatta – ”Särkylääkkeillä saa ihmeitä aikaan”

Kuva: Juha Käenmäki

Kuva: Juha Käenmäki
Kuva: Juha Käenmäki

Loukkaantumisista kärsinyt SPV:n konkarihyökkääjä Mikko Kohonen aikoo jatkaa uraansa. Kohosen mukaan ensi kauden Champions Cup on jo pelkästäänkin syynä uran jatkumiselle.

– Champions Cupin -pelejä tiedossa syksyllä, tottakai ura siis jatkuu. Pelaaminen ollut nyt keväälläkin todella mukavaa, vaikka polven kuntoutusjakso ei ole vielä täysin edes ohi. Särkylääkkeillä saa ihmeitä aikaan, Kohonen naurahti Pääkallo.fi:lle kolmannen finaalin jälkeen Seinäjoella.

Kuva: Juha Käenmäki
Kuva: Juha Käenmäki

SPV vei Suomen mestaruuden komeasti voitoin 3–0. Kolmannessa finaalissa SPV kaatui 7–3. Kohoselle kirjattiin kamppailussa tehot 1+1.

Seuran toiseen mestaruuteen päättynyt kausi oli Kohosen mukaan vaiherikas ja syksyn Champions Cup herätti joukkueen kunnolla sarjaa varten.

– Siellä (Champions Cupissa) nähtiin, että omilla totutuilla vahvuuksilla pelaaminen ei pelkästään riitä. Turpaan tuli ja alettiin keskittymään monenlaisiin eri asioihin kuin aiemmin. Koko kauden ja etenkin finaalisarjan aikana valmennusjohto oli hereillä ja monipuolisti toimintaa jatkuvasti.

Loukkaantumisen jälkeisen huiman maalivireen löytymiseen Kohonen ei löytänyt syytä, mutta totesi, että play-offit olivat tänä vuonna yllättävän vähämaaliset.

– En tiedä mistä löytyi, tuhlailinhan minä tänäänkin vaikka kuinka paljon paikkoja. Minun mielestäni paikoista ei laitettu ylipäätään pudotuspeleissä tänä keväänä hirveästi sisään. Tarkkaa puolustuspeliä nähtiin ja yllättävänkin vähämaalisia mittelöitä, Kohonen päätti.

Mikko Kohosen Pääkallo-bloggaus (sairaskertomus) 8.2.2013:
Tuntuu pahalta, mutta näyttää hyvältä

7 comments

  1. Kato, mikkokin siirtynyt matikaisen ja vänän jengiin. Ottanut tommosen LINNA tatskan 🙂 Vieläkin naurattaa ne taannoiset kommentit.

  2. Btw, onko vain omissa silmissäni olevaan näköharhaa vai pelaako Kohonen jotenkin normaalia pidemmällä mailalla? Mies ei kuitenkaan mikään pätkä ole ja silti jotenkin maila näyttää pitkähköltä.

  3. Kohonen pelaa täyspitkällä mailalla koska se tuo ulottuvuutta karvauksissa. Salibandymailan suurin sallittu pituus taitaa olla 101cm ? Luulen että suurin osa pelaajista sitä myös käyttää. Poikkeuksia toki löytyy.

  4. Siis sallittuahan on nykyään käyttää 107cm mailaa, tosin sellaiseen tarvitaan erikoislupa kans. väl. liitolta. Ehkä kuitenkaan tuollaista ei Kohosella ole? Lisäksi taitaa 103cm vartisiakin olla kaupoissakin tarjolla.