Kotilaiset yllätyssiirrosta: ”Yhdessä mietittiin, mutta molemmat tekivät ratkaisunsa itse”

Salibandyliigan siirtomarkkinoiden ensimmäiselle pommille saatiin vahvistus, kun Classic ilmoitti tehneensä sopimukset Paul ja Peter Kotilaisen kanssa. Veljekset taustoittavat haastattelussa siirtoratkaisujaan.

– Halusin uusia tuulia elämään. Classic on paras mahdollinen seura kehityksen kannalta, Happeen jättävä Peter Kotilainen, 18, kertoo Classicin tiedotteessa.

– Olen kuullut Classicista pelkästään hyvää ja täällä on hyviä kavereitakin jo valmiiksi. Lisäksi seura toimii ja organisaatio on kunnossa, Peter jatkaa.

– Classic oli paras vaihtoehto, jos haluaa menestyä ja kehittyä. Myös minä halusin uusia haasteita. Seurasta minulla on erittäin positiivinen kuva, säestä Kooveesta siirtyvä Paul Kotilainen, 25.

Veljekset odottavat innolla tulevaa kauttaan Classicin valmennusjohdon Jarkko Rantalan ja Keke Matilaisen alaisuudessa.

– Rantala on varmasti yksi vaativimmista koutseista, joita tiedän. Tykkään hänen valmennusfilosofiastaan, Peter kehuu.

– Tiedän, mitä täytyy omassa pelaamisessani vielä kehittää. Suoraviivaisuutta sekä monipuolisuutta pitää saada lisää. Nyt siihen on loistava tilaisuus, Paul jatkaa.

Kotilaiset eivät myönnä, että toisen ratkaisu olisi vaikuttanut toisen ajatuksiin siirrosta Classiciin.

– Yhdessä mietittiin, mutta molemmat tekivät ratkaisunsa itse. Tottakai on kuitenkin kivaa pelata samassa joukkueessa, veljekset sanovat yhdestä suusta.

Classicin päävalmentaja Jarkko Rantalan mukaan Peter ja Paul Kotilainen ovat molemmat hyvin liikkuvia ja urheilullisia pelaajia sekä tuovat lisää tulivoimaa Classicin hyökkäykseen.

– Peterillä on äärimmäisen hyvä kyky haastaa 1-1-tilanteissa. Hänen rytminvaihdoksensa on myös huippuluokkaa, Rantala analysoi.

– Paul taitaa myös todella hyvin rytminvaihdokset sekä omaa hyvän laukauksen. Paul on jo kokenut liigapelaaja, joten sekin tuo rikkautta joukkueeseen, Rantala jatkaa.

Jarkko Rantalan mukaan rightin puolen mailalla taiteileva Peter vahvistaa Classicin hyökkäysosastoa ja tuo lisää variaatioita sekä vaihtoehtoja peluutukseen.

– Kuluneella kaudella meillä oli pula rightin puolen hyökkääjistä, mutta nyt saimme sellaisen rosteriin, Rantala iloitsee.

Classic-luotsi suhtautuu kuitenkin myös nöyrästi Kotilaisten odotuksiin.

– Meillä on iso vastuu, että pystymme vastaamaan heidän haasteeseensa. Molemmat veljekset ovat hyvin motivoituneita menemään urallaan eteenpäin, joten emme saa pettää heidän odotuksiaan, Rantala muistuttaa.

Tulevan kauden joukkueesta ja suunnitelmista Paul Kotilaisella on positiivisia ajatuksia.

– Hyvä nippu on ensi kaudelle kasassa. Erityisesti lokakuussa kotikentällä pelattavat Champions Cupin -pelit maistuvat. Nyt on hyvä lähteä rakentamaan tulevaa kautta, Paul kertoo.

Pikkuveljellä on myös ensi kauteen selvät tavoitteet Classic-paidassa.

– Eiköhän me haeta muutama poika pois tuolta kuljeksimasta, Peter sanoo pilke silmäkulmassa.

8 comments

  1. ”Classic oli paras vaihtoehto, jos haluaa menestyä ja kehittyä” Öööh. Eiköhän se ole päivän selvä juttu, että paras seura pelaajien kehityksen kannalta nosteli toissapäivänä poikaa.

  2. Eiköhän ne veljekset itse tienneet parhaiten minne kannatti siirtyä…?

    Hemulikin siirtyköön taas puolestaan mekkoineen kasvienkeräilyyn, kun on hyvä siinä hommassa. Voi löytyä harvinaisuus, Lakeuden Lilja.

  3. Taas yllättäin seinäjoki heittää positiivistä:D Spv, Spv on se vaan maailman paras sähly seura, olette te melkoisia veikkoja:D Mennään muutama vuosi teidän pitää ostaa kaks kentällistä jos meinaatte pärjätä! Sorry, unohdin et teillä hän on tulossa siellä hyviä junnuja kun te osaatte tehdä noita pelimiehiä, eiks niin? 🙂

  4. Hahaha 😀 Niin kauan kun Classic ei treenaa yhtä kovaa kun mestarit, niin ei ole paras seura kehittymiseen 🙂 Ja näkyy myös viime vuosien mitalien määrästä, kummassa menestyy paremmin. No joo, Classic menossa varmaan ihan oikeaan suuntaan Rantalan johdolla, että olis veljekset voinu huonomminkin valita!

  5. Tämä nyt ei tarkoita etteikö siellä reenata, tyhmä pointti koko seuralta heittää tommosta. Villi veikkaus kun nimi Matikainen huoleltii fysiikasta niin kyyti on kylmää. Ja mistäs sää tiedät kummat reenaa enemmän? Et mistään!
    Mutta kai sää nyt tajuat et sinne ostetaan valmiita äijjiä ja niin tehdään tulevaisuudessakin kun muuta ei voi. En sano tätä pahalla, mut pieni kynnys voi olla muutta seinäjoelle jostain etelä-suomesta. Jyväskylästä vielä ajelee…..jos kiinnostaa.

  6. Lepi lepi, eiköhän sm-tasolla treenata kovaa muuallakin. Eräskin seinäjoen oma poika lähti kehittymään etelään ja tän kauden tulosten perusteella ihan hyvin on poika kehittynyt! Siis P.Pajukoskea tarkoitan, yksi kovimmista tällä hetkellä imo ja vielä mahis kehittyä, monipuolisempi kuin monet muut pistehait…

  7. Hyvä S! Helkatin hieno esimerkki. Eikös siellä ole joku mäkelä? Oliko sukunimi oiken, joka voitti u19 mm kultaa parivuotta sitten. Penkillä istunut, lähe nyt meneen niin saatat vaikka kehittyä. Vielä täällä huudellaan et meillä tehdään pelaajia!!!!!!
    Seinäjoelle mestaruus, noh meni se sen paikkakunnan nimiseen kaupunkiin:(