Miesten maajoukkueen pelaajarinki julkaistu – 45 nimen listalla ei Forstenia ja Vänttistä

Kuva: Mikko Hyvärinen

Päävalmentaja Petri Kettunen nimesi ryhmän, joista todennäköisesti valitaan joukkue Ruotsin 2014 MM-kisoihin. Kuva: Mikko Hyvärinen
Päävalmentaja Petri Kettunen nimesi ryhmän, josta todennäköisesti valitaan joukkue Ruotsin 2014 MM-kisoihin. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten salibandymaajoukkueen valmennus on nimennyt 45 pelaajan maajoukkueringin seuraavaan MM-projektiin, joka päättyy joulukuussa 2014 Ruotsissa pelattavaan MM-turnaukseen. Asiasta kertoo Salibandyliiton tuore tiedote.

Maajoukkuerinki on n. 15 pelaajaa pienempi kuin edellisessä projektissa.

Tutuista maajoukkuehahmoista listalta puuttuu muun muassa SSV-sentteri Harri Forstenin ja Classic-laituri Lassi Vänttisen nimet. Myöskään tämän kevään pudotuspelien pistepörssin voittanutta SSV:n Markus Olkkosta ei löydy ringistä.

Mukana on puolestaan vino pino nuoria pelimiehiä. Rinkiin on nimetty mm. Miko Kailiala, Peter Kotilainen, Lassi Kotovaara, Tuomas Iiskola, Matias Kaartinen, Casper Pfitzner, Sylvester Raikamo ja Nico Salo.

– Tämä ryhmä on se, jolla lähdemme tekemään yhteistä unelmaa, ja johon pelaajatarkkailu ja maajoukkueen tukitoimet keskittyvät seuraavan puolentoista vuoden ajan. Haluamme olla tukemassa yksilöiden kehitystä ja tarjoamme siihen apua videovalmennuksen ja entistä laadukkaamman palautteen kautta. Olemme käyneet henkilökohtaiset keskustelut ringissä olevien pelaajien kanssa. He ovat sitoutuneet edessä olevaan MM-projektiin ja tietävät mitä se tarkoittaa, päävalmentaja Petri Kettunen taustoittaa.

Maajoukkueringin pelaajista valitaan pääsääntöisesti ryhmä Suomen maajoukkueen seuraaviin tapahtumiin, mutta Kettusen mukaan seurannassa on lisäksi n. 20 pelaajaa.

– Maajoukkueringin ulkopuolella olevien pelaajien kohdalla hyvä tekeminen noteerataan ja sitä kautta on mahdollisuus päästä antamaan näyttöjä maajoukkueeseen, Kettunen lupaa.

Nyt valittu maajoukkuerinki kokoontuu muutamaa ulkomailla asuvaa ja nuorten MM-kisoihin valmistautuvaa pelaajaa lukuunottamatta keskiviikkona Tampereelle MM-projektin starttitapahtumaan ja ensimmäiseen fyysiseen testiin.

Torstaina EFT-tapahtumaan valitut pelaajat jatkavat valmistavalla leirillä perjantaina Tampere Areenalla alkavaa neljän maan turnausta varten.

Miesten salibandymaajoukkuerinkiin valitut

Maalivahdit
Ihme Jarno SPV, Seinäjoki
Ikonen Tomi Espoon Oilers
Järviö Joni Koovee, Tampere
Kosonen Eero Happee, Jyväskylä

Kenttäpelaajat
Aaltonen Teemu TPS, Turku
Aro Tommi Tapanilan Erä, Helsinki
Hakonen Petri SPV, Seinäjoki
Heikkinen Juuso Happee, Jyväskylä
Holopainen Jyrki SPV, Seinäjoki
Hulmi Janne SPV, Seinäjoki
Hynynen Veli-Matti Happee, Jyväskylä
Hänninen Oscar Linköping IBK (SWE)
Iiskola Tuomas Tapanilan Erä, Helsinki
Johansson Henri Nokian KrP
Junkkarinen Jonne Happee, Jyväskylä
Jääskeläinen Asser SC Classic, Tampere
Kaartinen Matias Espoon Oilers
Kailiala Miko TPS, Turku
Kapanen Lauri UHC Alligator Malans (SUI)
Kekkonen Riku SSV, Helsinki
Kivilehto Juha Loviisan Tor
Koskelainen Kari Chur Unihockey (SUI)
Koski Sami SPV, Seinäjoki
Kotilainen Peter Happee, Jyväskylä
Kotovaara Lassi Happee, Jyväskylä
Kukkola Jani FC Helsingborg (SWE)
Lamminen Janne SC Classic, Tampere
Lax Mikael HC Rychenberg Winterhur (SUI)
Leikkanen Mikko SC Classic, Tampere
Manninen Jami Happee, Jyväskylä
Moilanen Mika Tapanilan Erä, Helsinki
Myllymäki Henri SPV, Seinäjoki
Mäkelä Teppo SPV, Seinäjoki
Niiranen Niklas Loviisan Tor
Pajukoski Perttu Espoon Oilers
Pfitzner Casper Espoon Oilers
Puska Perttu Josba, Joensuu
Raikamo Sylvester Espoon Oilers
Salo Nico SC Classic, Tampere
Tiitu Tero Warberg IC (SWE)
Tikka Otto Happee, Jyväskylä
Töllikkö Risto NST-Lappeenranta
Wardi Oliver Espoon Oilers
Wardi Patrick Espoon Oilers
Väänänen Tatu SPV, Seinäjoki

55 comments

  1. 9 peliä puoleentoista vuoteen ja Nico Salo on miesten maajoukkueessa????
    Ehkä tämä nuorennusleikkaus nyt on pikkasen menossa yli kuitenkin…

  2. Henri Johansson. Ei hyvää päivää. Olis nyt samalla ottanut Sami Nymanin. Tekisi mieli kommentoida jotain, mutta nyt on pata niin jumissa tosta listasta, että ei kykene. Ei. Ei irtoo nyt mitään järkevää.

  3. Salomaa, tämä ei ole miesten maajoukkue, vasta alustava porukka. Kisoihin on yli 18kk aikaa niin eiköhän Salo ehdi pari kertaa pelaamaan. Tero Tiitu on pelannut hyvän kauden ruotsissa, ihan ansainnut paikkansa. Nyt on ainakin sitten nuorennettu kun viimeksi itkettiin vanhuudesta. Jussi Pihan olisin kyllä laittanut muutaman pelaajan edelle, mutta pitää muistaa roolitukset. Ihan hyvältä porukalta vaikuttaa.

  4. Lisäksi Henri J tämän porukan parhaimmistoa, vaikka viime mm kisat ei ihan nappiin mennyt.

  5. Maajoukkueessa pelaa 20 pelaajaa, tämä on rinki! 20 pelaaja tarkkaillaan tämän lisäksi, ymmärretty?

  6. Milläs Johanssonia tarkkailet kun koiran lääkäriin vienti tai heinänuha estää leirityksiin osallistumisen. Jossain aikaisemmassa jutussa Kettunen puhui urheilullisuudesta ja sitoutumisesta. Miten Johansson noihin termeihin soveltuu. Ai niin, se varmaan lupasi. Lupasihan varmaan Amukin Antti Matikaiselle tai Niklas Strömstenille peliaikaa. Onko Kettunen niin hölmö, että menee tähän jatkuvien kusetusten ketjuun.

  7. Vaikka kyseessä ois 100 pelaajan alustava ryhmä, niin en siltikään näkisi Teppo Mäkelän nimeä sillä,listalla. Toinen samaan kastiin menevä pelaaja on Perttu Puska. Roni Laasonen olisi heittämällä mennyt papereissani molempien edelle, kuten myös ikätovereistaan Kotovaaran edelle.

  8. Puska on kyllä paikkansa tuohon ryhmään ansainnu! riittääkö paukut sitten kisoihin asti on sitten toinen juttu.

  9. Piha olisi kyllä tuonut urheilullisuutta porukkaa. Johanssonia lukuun ottamatta urheilullisuus monella kohtuu lähellä.

  10. Onkohan Forsten ilmoittanut ettei ole käytettävissä? Tämän hetken johtavia hyökkääjiä kuitenkin. Erikoista myös Kivirannan puuttuminen. Pleijarit eivät menneet samalla tasolla kuin vuosi sitten, mutta silti erittäin tärkeä palanen.

    Johansson hiuksista vit….

  11. Jahka saa ittensä kuosiin, niin Tommi Ahola tulee olemaan kisois..

  12. Pronssijoukkueen paras maalintekijä sami johansson ei ole listalla?!? Ja krister savonen menisi joka osa- alueella nico salon ohi..herätys kettunen

  13. Pihan huutelijoille: Koittakaa nyt tajuta, että se on maajoukkue, eikä Classic. Siellä ei läskit perässäjuoksijat pärjää, vaikka ois raipen peliäly ja tähkän kädet. Pallottomaksi jäät. Pitää olla joka osa-alueella hyvä. Ennemmin Hätönenkin mukaan ku Piha.

    Olkkosta oisin todella kaipaillut. Mäkelää puoltaa SPV:n kestomenestys, uskaltaisinko sanoa jopa dynastia. Missä Rickie? (saattais olla käyttöä). Toivottavasti myöskään Kiviranta ei oo lopullisesti kieltäytynyt, koska pelitaidot on kaikkien tiedossa.

    Koskelainen nähty? Pakit heikkenee, mutta että Patrick Wardi vielä…???

    Muuten: Mitä kävi Markus Palokankaalle, joka pelas Ruotsissa jo vuosia sitten? Vieläkö pelaa? Oli muistaakseni U-19-maajoukkueessa voittamassa mestaruutta.

  14. Ne tarinat mitä on majun sisältä kuultu Johanssoniin liittyen pistää kyllä ihmettelemään, mitä se kaveri tuolla tekee. Ei se niin hyvä ole, että voi jättää leirejä käymättä edellä mainituista syistä johtuen tai soittaa edellisenä iltana yllättäen flunssaan sairastuneena. Tippa varmaan osaa kertoa tarkemmin tapausten taustat. Eikö kukaan muu voinut viedä sitä koiraa tai miksi Johansson ei muuten sairasta heinänuhaa?

  15. Mäkelä on käsittääkseni tervepäinen urheilija, joka on kehittynyt vuosi vuodelta pitkäjänteisen työn tuloksena ja kehittynee edelleen. Hän saattaa sopia tavoitteelliseen MM-projektiin paremmin kuin moni juuri läpimurtonsa liigassa tehnyt junnu.

    Mitä tuohon Pihan mollaamiseen tulee, niin mielestäni nykyään jalka liikkuu miehellä paljon mainetta paremmin.

  16. On kyllä nii perhanan urpoa valittaa yksittäisten pelaajien olemista/poissaoloa listalla. 45 nimeä, joukkueeseen mahtuu alle puolet noista. Lisäks Kettunen toteaa että ringin ulkopuoleltakin voi siihen nousta.

  17. Se on ihan ok, että nämä legendaariset mielensäpahoittajatkin saavat johonkin purkaa omaa henkistä oksennustaan. Aikuinen mies, kun ei oikein vieläkään voi itkeä muualla kuin netissä anonyymisti. Facebookissa nämä samat kaverit voivat olla sitten joviaaleja maailmanrakastajia omalla nimellään vaikka oikeasti pieneen sydämeen ja mieleen sattuu. 🙂

  18. 45+20 potentuaalista maajoukkuepelaajaa. Eiköhän siinä ole tässä kohtaa kevättä riittävä määrä ukkoja.

  19. Valitettavasti totuus vaan on, että aivan sama ketä tuossa listassa olisi, sillä kylmä on kyyti Ruotsia vastaa, jos finaaliin pääsee. Uskon ja toivon, että tuo lista on suunniteltu pidemmän aikavälin tavotteeksi kun vaan seuraaviin kisoihin.

  20. Mistä tämä suomalaisten säbäaktiivien jatkuva valittaminen johtuu. Aina pitää pistää hanttiin joka asiasta. Ei täällä Ruotsissa kyllä vastaavaa ole!!!

  21. Se on ihan sama kuinka monta spv:n pelaajaa on tuolla ringissä nyt. Tietää sitten kun aletaan joukkuetta MM-kisoihin kunnolla valitsemaan niin siellon taas jotain erän ja classicin miehiä. xD.
    Jos MM-kisat haluttais voittaa nii laitettais vaan SPV edustamaan Suomea.

  22. Olis mukava tietää, montako peliä nää ”oksentajat” ovat nähneet mollaamiensa pelaajien kohdalta kaukalon äärellä???
    Jos pari kolme peliä näkee netin puurolähetysten kautta niin aika kovaa tekstiä!!

    Turun suunnalta on tasan ne jätkät, jotka ansaitsee paikkansa kokonaisosaamiseltaan. Nurmisen Janne voitais laittaa tuonne näyttää esimerkkiä ja kestävyysjuoksua, Läntisen Tonilla ei paljoa ole annettavaa ku ”avokaton” peitto-ohjeita vaikka muuten hyvä jätkä onkin (Porista, hyi helv..).

    Se on ihan sama keitä tuolla kisoissa pyörii seuraavaksi, Suomella on realistinen tavoite voittaa vasta tulevien kisojen jälkeiset pelit. Ruotsi tulee harjaamaan ensi kisat rumasti, Suomea ei finaalissa nähdä ja Kettusen tilalle vaihdetaan uudenaikaista salibandyvalmennusta suosiva Bergman (Erän junioritulokset kertovat oleellisen)

    Analysoikaa, pohtikaa ja esittäkää mielipiteitä muullakin tavoin ku yhden rivin väsyneillä heitoilla.

    Ai nii joo, sori. Tää oliki vaan tätä epäonnistuneiden lätkäpelaajien höntsäilyä.. Ei tätä ole trendikästä ottaa tosissaan vaan mieluummin mennä lätkähalille kattoo ku 40.000€ tienaavat nuoret miehet pelaavat kipurajalla illasta toiseen… Kumarrus tosin Selänteelle, ylipäällikkö joka tavalla!!!

  23. Onhan tuolla koviakin nimiä, kun ei tartu yhteen Mäkelään, ja periaatteessa eikös yksi jarrumieskin ole paikallaan? Parit jatkoaika ratkaisut oon kans kaverilta nähnyt. Ei tosiaan mikään maagisin pelaaja… Veikkaisin että Hapa sanonut ite no no no, jos ei ole sanonut niin sitten ihmettelen.

  24. Niinpä, en tiedä kuinka Tampereen alueella on markkinoitu?
    Tampere on keskeinen paikka järjestää tapahtuma, alueella riittävästi seuroja ja kun tähän vielä lasketaan lisäksi suhteellisen lyhyt matka Jyväskylästä, Seinäjoelta ja jopa pääkaupunkiseudulta niin tuloksena pitäisi olla helposti parin tuhannen yleisö.
    Salibandy ihmiset varmaan on tietoisia tapahtumasta mutta onko nostettu esiin pelaajia joita tultaisiin katsomaan? Mitä muuta on tapahtumassa tarjolla esim. lapsiperheille. Saadaanko ennakko juttuja muualta kuin omassa mediassa?
    Kuinka pelit nähdään telkkarin kautta, tästä ei ole haluttu kertoa tai sitten saadaanko netin kautta suoraa lähetystä?

    Salibandymaailman huiput Suomessa ja tästä pitää tehdä herkullinen tapahtuma joka on pakko nähdä livenä, nyt sellaista hehkutusta ei vielä ole ollut.

    Jos tuloksena on muutaman sadan yleisömäärä-> vaisu tunnelma niin tapahtuman markkinoinnissa ollaan epäonnistuttu.

  25. ”näkeekö niitä vklpn pelejä jostain ?!”

    Tampereella on Suomen paras salibandykatsomo.
    Kyllä sieltä näkee hyvin.

  26. Perjantai nettilähetys (eskimo)
    Lauantai ja sunnuntai ylen kanavilla (suorana tai osittain suorana)
    Lähde: salibandyliiga.fi

  27. Missä näistä EFT-peleistä on markkinoitu?
    Ei missään muualla kuin verkossa!

    Ei sitten tarvitse ihmetellä, jos yleisö on muualla kuin Areenalla.

  28. Hyvä homma että yle näyttää. Sen verta välimatkaa ettei pysty paikan päälle lähtemään, vaikka huvittais…

  29. Olen samaa mieltä ”kaalikeiton” kanssa ja nettimarkkinointikin vaatimatonta jopa näillä sivuilla.
    Näyttää siltä että lajin markkinointi ei ole sillä tasolla kun pelin ja pelaajien taso.
    Onko niin että laijin oma porukka ei vielä usko omaan tuotteeseen kun eivät uskalla hehkuttaa maaottelutapahtumaa vaikka tämän pitäisi olla yksi vuoden kohokohdista.
    Vai onko niin että heillä ei ole markkinoinnin ammattilaisia apuna vaikka uusi puheenjohtaja ainakin taustaltaan on modernissa markkinoinnissa mukana.
    Mallia kannattaa katsoa muista lajeista joissa osataan ja uskotaan omaan tekemiseen. Pesäpallossa ei edes pelata kansainvälisiä otteluja mutta saavat silti kansalliseen itä-länsi tapahtumaan enemmän porukkaa paikalle, lisäksi media hehkuttaa etukäteen runsaammin kun tälläistä kansainvälistä turnausta.
    Positiivista on että Yle on saatu mukaan, ainakin osittain näyttävät matsit suorina.

  30. empä muista nähneeni kovinkaan montaa kertaa Tampereen alueella pesäpalloa markkinoitavan, enkä koripalloa, lentopalloa saati käsipalloa. Eiköhän kyse ole kumminkin lajikulttuurista. Yle kyllä näyttää kaikkia muita lajeja mutta säbä tuntuu hiukan vaikealta. Tosin siinäkin taitaa olla tiedossa hiukan parannusta.
    Kuika moni hesalainen on tulossa Tampereelle viikonloppuna pelejä kattoon, käsi ylös, muuta kuin velvollisuudesta.

  31. En lähde kritisoimaan sen enempää valittuja pelaajia,mutta ihmettelen kyllä suuresti miten Markus Olkkosta ei löydy listalta ollenkaan½!? jollain sisäpiiritietoa??
    Kaveri oli niin runkosarjassa,kuin pleijareissa todella kova,vaikka pelasi ns terävimmän kärjen takana ja kekkonenkin lähti. Ei mahdu noilla näytöillä 40:n joukkoon? Mitä hemmettiä???

  32. Olisko sitten ”liian vanha” tai kieltäytynyt itse? Samaa mieltä, että Maku menis heittämällä monen ohi tolla listalla. Sama tietty Forsten.