OLS marssi A-nuorten finaaliin – Happeen mestaruusputki tylysti poikki

Oulun Luistinseura varmisti ensimmäisenä joukkueena paikkansa A-nuorten tämän kauden SM-finaaleissa. OLS kaatoi maanantaina Happeen vieraskentällä Jyväskylässä, ja se eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Kolmas kamppailu päättyi lukemiin 3-6(0-1,1-3,2-2).

OLS:n vastustaja finaaleissa on joko Erä tai NST. Erä johtaa sarjaa voitoin 2-1, ja sillä on mahdollisuus katkaista sarja lauantaina Lappeenrannassa.

Mihin ottelu ratkesi?
Happeella oli 3-4-tilanteessa oiva paikka tasoittaa, mutta vastahyökkäyksestä OLS:n Valtteri Parviainen iski ratkaisevan 3-5-maalin. OLS oli kahden edellisen ottelun tapaan monipuolisempi ja aktiivisempi joukkue kentällä, ja sen aktiivinen karvaus yhdistettynä tiiviiseen omaan pään peliin oli myrkkyä Happeelle. Happee lepäsi täysin liigamiestensä varassa, eivätkä Peter Kotilainen, Lassi Kotovaara ja Janne Hoikkanen saaneet tarpeeksi apuja muilta. OLS osui lisäksi kaksi kertaa tärkeissä paikoissa heti Happeen maaleja seuranneissa vaihdoissa.

Ottelun hahmo?
OLS:n maalivahti Hannu Koivisto pelasi koko sarjan erittäin hyvin, ja yhteensä selän taakse upposi vain 9 palloa, yksi kutakin pelattua erää kohti. Koivisto on vasta 18-vuotias, ja Oulussa varmasti toivotaan, että hänestä kasvaisi tulevaisuudessa liigajoukkueelle laatumaalivahti. Kenttäpelaajista Tatu Kiipeli ja Otso Tornberg olivat erittäin pirteällä pelipäällä. Happeen onnistujat olivat erittäin harvassa.

Ottelun puheenaihe?
Happeen tehottomuus ja ratkaisijoiden vähyys oli silmiinpistävää. Joukkue pelasi viime ottelu mukaan luettuna miltei 60 minuuttia ilman maalia, ja koko sarjassa Happee osui vain yhdeksän kertaa. Kahdeksassa näistä maaleista oli mukana Peter Kotilainen. Kotilaisen, Kotovaaran ja Hoikkasen lisäksi pisteille pääsi välieräsarjassa vain kaksi pelaajaa.

Kommentit:
– Tänään olisi ollut sauma iskeä, mutta henkilökohtaisiin virheisiin kaaduttiin. Olen ylpeä joukkueesta, taisteltiin loppuun asti. Parempi joukkue menee finaaleihin, siitä ei ole kahta sanaa, Happeen valmentaja Joonas Kaasalainen totesi.
– Meihin ei ole uskottu, mutta meidän tahto ja halu näköjään kantaa pitkälle. Karkeasti sanottuna Happeella oli kolme pelaajaa, meillä oli kolme kenttää. Maalivahtipeliin olen todella tyytyväinen. Ehkä tätä meidän kovaa lentoa selittää se, että jo runkosarjan lopussa pelattiin pudotuspelihenkisiä vääntöjä taistelussa paikasta kahdeksan joukkoon, OLS-käskijä Jami Herrala jutteli erittäin tyytyväisenä.

Tilastohuomiot:
Happee: Peter Kotilainen 0+3
OLS: Konsta Kivioja 2+0, Valtteri Parviainen 1+1, Petro Rautio 1+1, Tatu Kiipeli 0+2

Linkit:
Ottelun tilastot

16 comments

  1. Koiviston Hannu Suomen lupaavin nuori pelaaja. Salibandymaaajoukkueen tuleva tukipilari.

  2. Olen aina arvostanut happeeta joukkueena, niin nuorissa kuin vanhoissa.
    Tänään se kuoli täysin. Tässä pelissä järkkäreiden toiminta oli täysin luokatonta.
    Miettikää asiaa omasta näkökulmasta. Teillä käy yksi ultimaattinen fani kiertämässä ympäri suomea kannattamassa teitä huudellen kaiken maailman törkeyksiä. Arvostan tätä kaveria. Ei häntäkään heitetä otteluista pihalle tai käsketä istumaan katsomossa kun juoksee hirvilippu kourassa muiden katsojien edessä. Mistä lähtien provosointi on kiellettyä katsomoissa?tai seisominen? Missä se fanikulttuuri on?
    Happee on häppee. Blogistille jutun juurta ja happeen organisaatiolle vinkki: pieni anteeksipyyntö olisi paikallaan.

    Järkkärit uuteen koulutukseen.

  3. Antaa pojat pelaa ja fanit huutaa mitä huutaa, kunhan asialinjalla pysytään. Ja ilmeisesti ylilyönneiltä kummiskin vältyttiin. Eiköhän se oo pelaajien vastuulla pitää pääkoppa kylmänä ja olla välittämättä huuteluista. En näe huonona asiana muutenkaan salibandyn fanikulttuurin kasvua, päinvastoin.

  4. Kyllä oli melkoinen farssi esitys niin happeen joukkueelta, tuomareilta kuin järjestyksenvalvojilta. Kyllä se pitäis tajuta, että provosoiminen yleisöstä kuuluu fanikulttuuriin ja se on pelaajien tehtävä pitää pääkoppa kylmänä. Varsinkin kun minkäänlaisia ylilyöntejä huutelun suhteen ei tapahtunut. Pelin lopussa vielä kuuluttajakin ilmoitti, että ei voi toivottaa hyvää kotimatkaa Olssille, kun oli niin töykeää käytöstä Ols faneilta. Hävetkää happee, naurettavaa toimintaa koko organisaatiolta. Ja sitten kun mietitään, että mitenhän tämän yhden apinan ois saanu hiljaseks niin olis happee yleisö voinu kannustaa siihen päälle, ei provosoida sitä yhtä huutelijaa, jolle ei ilmeisesti minkäänlainen provo uponnu. Hups heijaa.

  5. Sen verran paikkaan Jormaa tässä, että kuuluttaja sanoi: Tekisi mieli toivottaa Olssille onnea finaaleihin, mutta se olisi kotijoukkuuen faneille ikävää niin en toivota… Huumorimiehiä nimitäin happeen kuuluttaja a-junnuissa.

  6. Eipä yllätä, että jypinkylässä itketään. Niin kuuluttaja kuin yleisö, kaikki.

  7. Kyseessähän oli kuulemma ollut Oulun Luistinseuran legendaarinen junnufirma OLS Youth. Erän ja NST:n jannujen kannattaa olla varuillaan finaalisarjassa. Kova maine on kundeilla kannattajapiireissä.

  8. Miksi siellä kieletään vierasjoukkuueen fanien huutelu, kun puolivälieräsarjassa Oilerssia vastaan Happee fanit huutelivat törkeyksiä ?

  9. No no, pojat. Viisi peräkkäistä mestaruutta taitaa viestittää kyllä melkoisen kovasta seuraorganisaatiosta ja lajikulttuurista. Siinäpä on haastetta mille tahansa seuralle, ja uskon, että samaan suoritukseen ei pysty kukaan lähivuosina.

  10. Sitten kannattaa huudella vasta, kun on voittanut jotain! Tai on voittanut monta kertaa!

  11. Onpa kovaa hehkutusta junnuveskarille, harvoin tälläistä kohtaa.

    Osaisko joku veskaripeliä hieman seuraava analysoida, millainen kaveri on kyseessä?