A-nuorten mestaruus katkolla OLS:lle – ”Rantalan kuuma käsi ja Koiviston räpyläkäsi toivat voiton”

OLS:n uudet pelaajat tulevat kakkosdivarista sekä seuran SM-hopealle yltäneistä A-junioreista. Kuva: Henri Keränen

A-nuorten mestaruus on sunnuntaina katkolla OLS:lle. Neljäs OLS-Erä-finaali alkaa klo 15.00. Kuva: Henri Keränen
A-nuorten mestaruus on sunnuntaina katkolla OLS:lle. Neljäs OLS-Erä-finaali alkaa klo 15.00. Kuva: Henri Keränen

OLS kaatoi Tapanilan Erän A-juniorien (1992-1994 syntyneiden) finaalisarjan kolmannessa ottelussa lukemin 8-4. OLS johtaa nyt finaalisarjaa voitoin 2–1.

Finaalisarjan erikoisuutena pelattiin aluksi kaksi ottelua Helsingissä, joista ensimmäisen voitti OLS ja toisen Erä. Tänä viikonloppuna vuorossa on pelit Oulussa. OLS:lla on sunnuntaina ensimmäinen mahdollisuus katkaista sarja ja nostaa pokaalia.

Mihin ottelu ratkesi?
OLS löi viimeiseen erään uutta vaihdetta silmään ja karkasi etelän vierailta erälukemin 6-3, Petro Raution syötöt napsuivat maalintekijöiden lapaan kolmeen kertaan viimeisen erän aikana. Huomionarvoista on myös OLS:n ylivoimatehokkuus: kolme maalia kolmella ylivoimalla.

Ottelun hahmo?
Petro Rautio oli oululaisten ykkösnimi komealla pelintekijän saldolla 0+4, joista kolme ylivoimalla. Viiksekäs taiteilija oli hyvällä pelipäällä tänään, harhautukset purivat ja syötöt löysivät jatkuvasti oikeaan osoitteeseen.

Ottelun puheenaihe?
524 katsojaa, joista Erän kannustajia ei ollut kovin monta. Oululaisten ”Vitoskenttä”-faniryhmä piti hyvää meteliä, johon lähti koko halli mukaan hyvällä tunteella. Tunnelma Linnanmaalla oli loistavalla tasolla ja se on suuri voimavara OLS:lle myös huomenna, kun ottelusarja on mahdollisuus katkaista.

Kommentit:
– Odottavaiset fiilikset. Petri Rantalan kuuma käsi ja Hannu Koiviston uskomaton räpyläkäsi toi voiton meille, OLS:n Valtteri Parviainen hehkutti Pääkallo.fi:lle.
– Päällimmäisenä tunteena tottakai harmittaa. Huomiselle pitää parantaa, tänään kaveri pääsi paljon paremmille maalintekopaikoille, Erän maalivahti Markus Laakso kommentoi.

Tilastohuomiot:
OLS: Petro Rautio 0+4, Valtteri Parviainen 2+0, Petri Rantala 2+0
Erä: Valtteri Vapola 2+0, Janne Jaanus 1+1, Tuukka Vettenranta 0+2
Yleisöä: 524

Linkit:
Ottelun tilastot
Sunnuntain neljännen finaalin nettilähetys

Teksti: Henri Keränen, Oulu

6 comments

  1. Ketkä tätä matsia oikein selostivat streamin välityksellä? Aivan uskomattoman miellyttävää ulosantia kummaltakin herralta.

  2. Toinen selostaja oli erä taustainen ja nykyään olsin junnuja valmentava Tapio Salomaa

  3. Ols aivan suvereeni lauantain pelissä. Vielä täytyy ottaa huomioon että Ols on sarjanousija ja nyt voiton päässä siitä kirkkaimmasta mialista, ei huonosti

  4. On muuten ihan loistava selostajakaksikko näissä peleissä! Alkio vapise!

  5. Mieshuoraamisen aatelistoa, kun pelipaitana milanin yökötys. Vaffanculo! Erä mestariksi!