OLS:n A-nuoret kuskin paikalle finaalisarjassa – ”Hyvä ryöstö”

Petro Rautio aloitti maalillaan oululaisten juhlat. Kuva: Mikko Hyvärinen

Oulun Luistinseura otti A-poikien finaalisarjassa ensimmäisen voiton ja otteen vierasvoitollaan Tapanilan Erästä Mosahallissa Helsingissä. Ratkaisu nähtiin jatkoajan lopulla ajassa 69.22 Petro Raution etukulmaohjauksella, jolla pohjoisesta matkannut vierasjoukkue riehaantui villiin voitontanssiin lukemin 7-8 (3-0, 3-5, 1-2, 0-1).

Lopputuloksen myötä OLS otti kuskin paikan A-nuorten finaalisarjassa. Hävinneen Erän valmentaja Petteri Bergman kuvaili tilannetta ”hyväksi ryöstöksi” mutta muistutti, että matka jatkuu. Finaalisarja jatkuu sunnuntaina Helsingissä.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelun kulminaatiopiste oli Ville Turulan ja Niko-Petteri Holapan OLS-maalit ottelun toisessa erässä. Erä johti ottelua ensin jo 3-0 ja sitten vielä 5-2, mutta toiselle erätauolle mentiin tilanteessa 6-5 ja kaikki oli uudelleen auki. Maalivahteja lukemista ei voi syyttää, vaikka kaksi OLS:n maalia tulikin kaukaa puolesta kentästä, sillä molemmissa päissä sekä OLS:n Hannu Koivisto että Erän Markus Laakso venyivät ajoittain todellisiin ”game savereihin”.

Ottelun hahmo?
Joukkueena toimineen OLS:n ja koko ottelun hahmoksi pitää nostaa tasaisuuden lisäksi Valtteri Parviainen. Kaveri runttasi kylmähermoisella pukukoppimaalillaan pallon toisen erän lopussa Erän maaliin vain 14 sekuntia ennen erän loppua ja toi joukkueensa mukaan otteluun uudelleen.

Ottelun puheenaihe?
Ihmettelyn kohteena oli kotijoukkue Erän nuorten pelaajien hermostuneisuus. Energia tuntui heillä ajoittain suuntautuvan johonkin aivan muuhun kuin pelaamiseen. Erän kohtalonkysymyksenä sarjassa tulee olemaan saman positiivisen ja rennon ilmeen palauttaminen, jolla se pärjäsi sarjapeleissä nousten tiukoistakin tilanteista voittoon.