Pääkalloennakko A-poikien finaaleista – Näin näet pelit netistä

Polvileikkauksesta toipuva Petro Rautio lähtee hakemaan tuntumaa Limingan mukana Divarista. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

OLS:n Valtteri Parviainen iski miesten liigassa peräti 27 maalia ja on yksi poikien finaalien ratkaisupelaajista. Kuva: Mikko Hyvärinen
OLS:n Valtteri Parviainen iski miesten liigassa peräti 27 maalia ja on yksi poikien finaalien ratkaisupelaajista. Kuva: Mikko Hyvärinen

Nuorten SM-sarjan finaalit käynnistyvät tänään Helsingissä. Tapanilan Erän ja Oulun Luistinseuran välillä käytävä sarja aloitetaan poikkeuksellisesti kahdella perättäisellä pelillä Mosahallissa. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla, ja kaikki finaalipelit ovat nähtävillä myös suorina nettilähetyksinä.

Lähtökohdat:
Finaaliin päässeistä joukkueista kovemman tempun välierissä tekivät oululaiset kaataessaan viimeiset viisi mestaruutta vieneen Happeen puhtaasti voitoin 3-0 (5-8, 8-1, 3-6). Erän taival on ollut hieman pidempi heidän jouduttua neljänteen peliin sekä puolierävastustaja Indiansia että välierävastustaja NST:tä vastaan.

Finaalijoukkueiden keskinäiset ottelut runkosarjassa menivät tällä kaudella tasan. Syksyllä Erä murskasi OLS:an vieraissa 9-2, mutta maaliskuun alussa käydyssä toisessa ottelussa oululaiset ryöstivät pisteet niukalla 5-4-jatkoaikavoitolla. Runkosarjassa Erä sijoittui toiseksi ja OLS neljänneksi neljän pisteen erolla helsinkiläisistä.

Seuraa heitä:
Molemmat joukkueet ovat perustaneet pelinsä isoon rinkiin ja laajaan ratkaisijarintamaan. Kummastakin joukkueesta on kuitenkin noussut esiin muutamia pelaajia erityisesti. Erän liigamiehillä Tuomas Iiskolalla ja Tuukka Vettenrannalla on ollut suuri merkitys joukkueensa etenemisessä finaaleihin. Miesten maajoukkueessakin tällä kaudella tasoaan kokeillut Iiskola iski välierissä NST:n verkkoon 5 maalia ja antoi kaksi maalin johtanutta syöttöä. Vettenranta (4+7) on ollut joukkueensa toiseksi tehokkain pudotuspeleissä maalitykki Janne Jaanuksen (11+0) jälkeen.

OLS:an puolelta hyvän vaikutuksen ovat antaneet pudotuspelien pistepörssin kolmonen Konsta Kivioja (10+3) sekä OLS:n liigajoukkueessa tällä kaudella komeat 27 maalia iskenyt Valtteri Parviainen (8+2). Oululaisten kolmanneksi tehokkain pudotuspeleissä on ollut Tatu Kiipeli tehoin 6+4.

OLS:n liigamiehistä myös Petro Rautio teki liigassa komeat tehot 13+8. Kuva: Mikko Hyvärinen
OLS:n liigamiehistä myös Petro Rautio teki liigassa komeat tehot 13+8. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kommentit:
– Lähtökohdat sarjalle ovat ihan hyvät. Aina on pieniä loukkeja ja sairasteluja, mutta tämä pieni tauko on tullut hyvään paikkaan ja luulen, että kaikki ovat taas kunnossa, kun pelit alkavat lauantaina. On vaikea sanoa mihin ottelut tulevat ratkeamaan, mutta varmaan maalivahtipeli on yksi asia millä otteluita voitetaan ja se on kyllä ollut meillä hyvää koko pleijareiden ajan. Muista vahvuuksista meidän osalta on varmaan kolme tasaista kenttää ja puolustuspeli. Runkosarjan peleillä ei ole näiden pelien kanssa mitään tekemistä ja tuo välieräsarjakin on muistoja vaan, koska nyt tulee todella kova testi, ennakoi OLS:n valmentaja Jami Herrala.

– Lähtökohdat ovat meidän kannalta hyvät, eli joukkue on terve, hyvässä kunnossa ja olemme kaikin puolin aikataulussa. OLS on taitava, hyvin liikkuva ja yritteliäs joukkue, jossa on useita hyviä yksilöitä, joiden kanssa tulee olla erityisen tarkkana. Pelitavallisesti molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan pääsääntöisesti aloitteellista ja aktiivista peliä, joten finaalisarja tuleekin varmasti olemaan monella tapaa parasta mahdollista salibandyviihdettä. Meidän vahvuutemme on erittäin sitoutunut, päättäväinen ja yhtenäinen joukkue, joka huokuu voitontahtoa. Lisäksi uskon leveämmästä pelaajamateriaalistamme olevan etua, sillä se mahdollisti esimerkiksi sen, että välieräpeleissämme käytimme kokoonpanoissa 24 eri pelaajaa, ennakoi puolestaan Erän Petteri Bergman.

Arvio:
Finaalisarjassa tullaan pelaamaan tarkasti ja pelit ratkeavat pienillä eroilla. Erän materiaali ja ratkaisijoiden määrä on hiukan OLS:aa leveämpi. Todennäköisesti tässä sarjassa vaaditaan viisi peliä. Mestaruus menee niukasti Helsinkiin Erälle voitoin 3-2.

Nuorten SM-sarjan finaalien otteluohjelma ja nettilähetykset:

la 13.4. 18:30 Erä – OLS (Mosahalli, Helsinki) nettilähetys täällä
su 14.4. 17:00 Erä – OLS (Mosahalli, Helsinki) nettilähetys täällä
la 20.4. 16:00 OLS – Erä (Linnanmaan LH, Oulu) nettilähetys täällä

tarvittaessa
su 21.4. 15:00 OLS – Erä (Linnanmaan LH, Oulu) nettilähetys täällä
ti 23.4. 18:30 Erä – OLS (Mosahalli, Helsinki) nettilähetys täällä

Linkit:
Salibandyliiton uutinen nettilähetyksistä ja viikonlopun junnupelien ohjelma
Nuorten SM-sarjan tilastot

15 comments

  1. On mukava, että A-poikien SM-finaaleista saadaan nettilähetyksiä. Samaan hengen vetoon esittäisin toiveen, että naisten ja tyttöjen finaalipeleistä saataisin edes yksi nettilähetys, edes ensi vuonna. Kovin on miehinen tämäkin palloilumaailma…

  2. Kiitos ennakosta, mutta tarkistathan arvon toimittaja lyhenteiden taivuttamisen kirjoitussäännöt.

    ”Erä murskasi OLS:an”.

    Oikeita kirjoitusasuja olisivat OLS:in (luetaan olssin), OLS:än (oo äl ässän) tai OLS:n (Oulun Luistinseuran).

    Sisältö on kuitenkin kohdallaan ja pahoittelut nipottamisesta. En vain malttanut olla tarttumatta asiaan.

  3. Pääkallo on uskonut Erään alusta asti, mutta Luistinseuraan ei uskottu missään vaiheessa. Kumpikohan taika tässä murenee?

    Kävi miten kävi, niin toivoisin että nämä oululaiset nuoret tähdet jäävät Ouluun pelaamaan vielä vuosiksi. Lähes kaikki kirkkaimmat tähdet ovat siirtyneet muualle Oulusta ja luulisi että Parviaisella ja kumppaneilla riittäisi ottajia.

  4. ”Nulikalle”:

    OLS:an taitaapi olla ihan oikein. Eli lyhennys tulee siis kirjainyhdistelmän (OLS) viimeisestä sanasta ”SEURAN”. Eiköhän nuo Pääkallon toimittajat tuon osaa…

  5. OLS:an on auki kirjoitettuna Oulun Luistinseuraan. Mutta kuten sanottua, lillukanvarsia. Eiköhän keskitytä sisältöön.

  6. Kummankin joukkueen piti tippua puolivälierissä ja Olssin myös välierissä.

    Uskomatonta että Erä liputetaan täällä mestariksi, koska ihan pienikin vilkaisu tilastoihin kertoo oululaisten olevan ennakkosuosikki, esim. puhdas recordi. Ja jos tässä aletaan ratkaisijoita arpomaan niin tuntuu edelleen uskomattomalta että Erä veisi mestaruuden. Mutta kun meistä nyt tuntuu siltä että Erä voittaa ja niillä on varmaan laajempi materiaali kun on käyttänyt välierissäkin 24 pelaajaa. VMP! Perustakaa nämä ennakot faktoihin eikä arvailuihin.

    PS. OLS vie 1-3.

  7. Kohta se nähdään.Erä ottaa ensimmäisen kiinnityksen ja huomenna toisen ? Erän C-junnut murskaa parhaillaan Classicia 🙂

  8. Kyllähän OLS on tähän sarjaan ylivoimainen ennakkosuosikki. Ensin murskasivat TPS:n puolivälierissä ja myös siinä viimeisessä pelissä, jossa Palloseuralla liigapelaajatkin mukana. Samoin liigakentällisellä vahvistettu Happee oli täysin vailla mahdollisuuksia, vaikka liigaton Happee oli aiemmalla kierroksella voittanut kahdesti liigamiehillä vahvistetun Oilersin. Erällä oli hankaluuksia jo Indiansia vastaan ennen kuin Iiskola ja Vettenranta tulivat apuun ja välieriin saivat sitten vastaan varsin heikon NST:n, mutta hävisivät silti kerran lappeenrantalaisille. OLS sai varsin hyvin kuriin Happeen liigakentän, joten eiköhän Iiskolan pimentäminenkin onnistu aivan eri tasolla kuin mihin NST pystyi. En ihmettelisi vaikka OLS veisi sarjan suoraan kolmessa pelissä, mutta yllättyisin jos Mosalla pelataan enää kolmatta kertaa.

  9. Pätkiikö muilla kuva satunnaisesti ja onko muillakin ääni ja video aivan eri tahdissa..?

  10. Vahvaa esitystä Erän junnuilta, kun 4mahdollisesta junnujen SM-finaalista 3:ssa pelaa Erä! Ei paha, mahikset heillä on voittaa vaikka kaikki sarjat. Tapanilassa osataa…

  11. Mukava että nettilähetyksiä tehdään mutta voisiko kapasiteettia edes vähän lisätä kun meinaa pätkiä 100 megan yhteydelläkin.

  12. Taitaapi olla hallilla käytössä olevasta nettiyhteydestä pitkälti kiinni tämä kuvan laatu. Jos kuvaaja joutuu lähettämään streamiä huonolla Wifi yhteydellä tai jopa mokkulalla, niin me nettikatsojat kärsitään siitä tasapuolisesti.