Finaalitaistelu kauden 2012-2013 miesten Salibandyliigan herruudesta käynnistyy perjantaina tuttujen joukkueiden kesken, kun kahden edellisen kevään tapaan pokaalista mittelevät SPV ja SSV. 11 mestaruuden SSV ja viime keväänä ensimmäistä kertaa juhlinut SPV ovat kahdella edellisellä kerralla ratkoneet mestarin pitkällä kaavalla viidennessä ottelussa. Kaukana se ei ole tälläkään kertaa, sillä marginaalit ovat erittäin pienet.
Lähtökohdat:
SSV oli selkä seinää vasten hienosti taistellutta Oilersia vastaan ikimuistoisessa puolivälieräsarjassa, mutta Mikael Järvi vei Viikingit lopulta välieriin hetki ennen ratkaisevan ottelun rangaistuslaukauskilpailua. Välierissä Happee puolusti öljymiehiä heikommin, ja maalintekokilpailuissa SSV oli jokaisessa kolmessa ottelussa niukasti vahvempi. SPV selvisi helsinkiläisiä helpommalla puolivälieräsarjastaan NST:tä vastaan, mutta välierissä Classic ahdisteli Pohjanmaan ylpeyden kahdesti jatkoajalle. Puhtaista välieräsarjoista huolimatta molemmilla joukkueilla on ollut omat ongelmansa, ja finaaleihin lähdettäessä ennakkosuosikkia on todella vaikea löytää. Varmaa on se, että edessä on kahden edellisvuoden tapaan huikeita jännitysnäytelmiä.
Knopit:
SPV on hävinnyt edellisestä 16 ottelustaan vain yhden. Kahtena edellisenä keväänä kotiedun omannut joukkue on myös vienyt mestaruuden. SPV:n edellinen voitto Mika Ahosen suojateista on edellisen kevään viidennestä finaalista. Sarjan venyessä vähintään neljään otteluun finaaleja pelataan peräti neljässä eri hallissa.
Kommentit:
– Välillä on ollut vähän liian hyvää tekemistä, ja välillä huonompaa. Uskotaan, että pystytään nyt pelaamaan kauden parhaat pelit. Nälkää riittää viime vuodesta, ja se on meille parempi, SSV-maalivahti Henri Toivoniemi kertoi Ylen Urheiluruudulle.
– Tosi kliseistä, mutta puolustuspeliin tämä ratkeaa. Pelit voitetaan hyökkäämällä, mestaruudet puolustamalla, SPV:n maaliruisku Sami Koski pohti Urheiluruudussa.
Seuraa heitä:
SPV: Jarno Ihme on toipunut virustaudistaan, ja hän aloittaa Peliveljien tolppien välissä. Mikä on Ihmeen pelikunto, ja ennen kaikkea torjuntavire? Pudotuspeleissä monesti onnistunut Tuukka Kiviranta on ollut vaisu, löytääkö mies itsensä jälleen ratkaisuhetkillä? Mikko Kohosen kovia kokenut polvi ei välttämättä salli enää uran jatkoa, joten nyt saatetaan nähdä ”Kipparin” joutsenlaulu Salibandyliigassa. 10 maalia kuuteen pudotuspeliin kertoo siitä, että vanha kettu on vaivoista huolimatta iskussa.
SSV: Kapteeni Mikael Järveä ei voi hehkuttaa liikaa. Kädet eivät ole samettia ja tossukin alkaa pikkuhiljaa painaa, mutta silti mies iskee jatkuvasti tärkeitä maaleja ja on korvaamaton johtaja isolla J:llä. Kakkosketjun tandem Riku Kekkonen-Markus Olkkonen on ollut kovassa iskussa, ja heidän roolinsa korostuu mestaruutta ratkottaessa. Henri Toivoniemen täytyy skarpata otteitaan ja voittaa Jarno Ihme maalivahtien taistelussa, mikäli SSV haluaa palauttaa valtikan Pasilaan.
Kauden aiemmat kohtaamiset:
21.9.2012 SPV-SSV 3-7, 11.1.2013 SSV-SPV 5-5
Näin pelataan:
Pe 5.4. klo 18.30 SPV – SSV, Seinäjoen Urheilutalo
Su 7.4. klo 17.00 SSV – SPV, Pasilan Urheluhalli
Ke 10.4. klo 18.30 SPV – SSV, Seinäjoki Areena
Pe 12.4. klo 18.30 SSV – SPV, Vantaan Energia Areena (tarvittaessa)
Su 14.4. klo 17.00 SPV – SSV, Seinäjoki Areena (tarvittaessa)
Kumpi voittaa:
SSV palaa valtaistuimelle voitoin 3-2.
Linkit:
SSV:n finaaliennakko
SPV:n finaaliennakko
Ylen uutinen finaaleista
Urheiluruudun juttu finaaleista (Juttu alkaa ajassa 07.15.)
Salibandyliigan finaalien ohjelma – näin näet pelit netistä ja televisiosta
/
Ei löydy sivua tuolle jutulle!? Kiva olisi tosiaan lukea mistä illan pelin pääsee katsomaan (Euroopasta).
Kiitos huomiosta. Nyt näkyy linkki.
Tiedoksi myös muille lukijoille, että jos etsitte jotain tiettyä juttua Pääkallo.fi:stä, niin kannattaa kirjoittaa sivuston oikean yläreunan hakukenttään esimerkiksi osa otsikosta tai vaikka pelaajan nimi ja painaa ”löydä”. Sieltä tulee lähimpiä osumia tarjolle.
Finaalien huomiot:
Järvi – voitko tehdä jotain tuolle sun vesiletille. Mun siskokin sano siitä ja se on vasta kymmenen.
Koski – Jos sä niiaat kulmissa yhdeksän kertaa kymmenestä, niin turha sillon kerran kun et sitä tee pyöritellä päätä ja ihmetellä.
Muuten kivaa peliä.
Tuomarilinja näyttäisi taas olevan ”hieman” SSV:tä suosiva. Esim. Järvi saa tehdä ihan mitä tykkää, ja Forstenia ei näköjään saa ottaa ollenkaan.
Itse asiassa ollut aika hyvä tuomarilinja.
katsokaa kolmas peli kun tulee vilkki tuomariksi,ketä silloin suositaan.
Mun mielestä tuomarit puhalsivat hyvin ekassa matsissa. Suosimisesta tuli mieleen, että vaikka tuomarit ovat ihmisiä, jotka varmasti pyrkivät tuomaroimaan objektiivisesti niin he myös ovat ihmisiä, joita ärsyttävät samat asiat kuin meitä katsojiakin: joku roikkuu aina niskassa, joku niiaa aina kuin parempikin tarjoilija, joku taas aina urputtaa joka asiasta.
Jos oma pelityyli sisältää jotain sellaista, jonka takia joutuu aina tuomareiden ”kaltoin” kohtelemaksi, niin pitäisikö miettiä voiko omaa pelityyliä/reagointia muuttaa vai toimiiko aina kuten ennenkin ja kestää 50/50 tilanteiden ”väärinmenon” kontekstissa aiempaan toimintaan?
Hyvin vihelsivät. Yhden 10 olisi saanut Tero antaa. Mielestäni silloin jos urputtamisesta sanotaan kahdesti tilanteessa ja uhataan että seuraavasta lähtee, niin sen kannoilta kääntymisen jälkeen ja urputtamisen jatkumisen jälkeen olisi pitänyt henk.koht. 10 lävähtää. Jos uhkaat niin ole valmis myös toteuttamaan. Muuten ihan ok viheltämistä. Toki tosta Järvestä olen kyllä jiin kanssa samaa mieltä.
Molempien joukkueiden vahvuuksiin kuuluu, että tietävät hyvin tarkkaan mitä mitkin tuomarit antavat tehdä. Osa pelaajista osaavat muuttaa pelityyliään paremmin kuin toiset, ja tässä Järvi on todennäköisesti Suomen paras. Tämä on yksi osa taitoa, siinä missä laulaukset, toisen joukkueen pelaajien huomioiminen jne.
Molemmilla joukkueilla on myös vahvuus keskittyä omaan tekemiseensä. Pronssiottelun joukkueilla olisi aika paljon opeteltavaa tästä. Siinä vaiheessa, kun toinen joukkue keskittyy 100% omaan juttuunsa, ja toinen käyttää 1% tuomareihin, ero yleensä näkyy tulostaululla. Vai monessako sarjassa enemmän purnannut joukkue olisi mennyt tänä keväänä jatkoon?
Täyttä puppua. Kukaan ei laita pelityyliään erotuomareiden mukaiseksi. Ikuinen väärä olettamus. Tuomarit joko onnistuvat, tai epäonnistuvat. Ja ” epäonnistumisista ” 70-80% on sekin puppua. Se on olettamus ja tunne pelin jälkeen. Hieman myöhemmin totuus tulee esiin jokaiselle.
Aivan uskomatonta kommentointia taas. Tuomarit sitä ja tuomarit tätä. Ei voi käsittää. Kukaan ei kommentoi SPV:n vahvaa peliä laajalla rintamalla tai SSV:n ykkösen umpisurkeaa iltaa. Tai Jarno Ihmeen vahvoja otteita ottelun lopussa. Ainoa mistä jaksetaan jauhaa on tuomarit. Kyllä on sulkeutunutta ja pikkusieluista porukkaa. Hankkikaa elämä.
J. Kannunen, kyllä joukkueet vaihtavat pelityyliään. Hyvin yksinkertainen esimerkki ovat tilanteet, jossa tuomari varoittaa toistuvista rikkeistä. Jos olettamuksesi pitäisi paikkansa, joka ainoan varoituksen jälkeen tulisi jäähy.
Mitä alemmalla sarjatasolla pelataan, sitä huonommin toiminta muuttuu. Jopa miesten liigassa joukkueilla on eroa.
ET, eiväthän joukkueet vaihda pelityyliiään minkää varoittavan rikkeen takia. Pelityyli on pikkaisen laajempi käsitys kuin yksittäinen tilanne. Yksinkertainen esimerkki, päättävätkö joukkueet karvauksen vastustajan vai tuomareiden mukaa, uskoisin vastustajan.