Pääkalloraportti Seinäjoelta – Jarno Ihme mestaruuspokaalin takuumiehenä

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Salibandyliigan Suomen mestari on selvillä. Vastoin monien odotuksia SPV voitti finaalisarjan 3-0 -otteluvoitoin. Ratkaisevassa kolmannessa finaalissa seinäjokelaiset eivät missään vaiheessa päästäneet SSV:tä iholle, vaan nappasivat lopulta voiton selvin 7-3 (4-1, 0-1, 3-1) -lukemin.

SPV vei finaalisarjan komeasti voitoin 3–0. Samoin numeroin SPV vei myös puolivälierä- ja välieräsarjat NST:tä ja Classicia vastaan, joten joukkue ei hävinnyt pelin peliä tämän kevään pudotuspeleissä. Mestaruus on SPV:lle toinen peräkkäinen.

Mihin ottelun ratkesi?
SPV oli murhaava alussa. 4-0-johto 12 minuutin pelin jälkeen oli liian pitkä karkumatka SSV:lle kiinniotettavaksi. Maalivahtipeli oli myös astetta paremmalla tasolla isäntien tolppien välissä, kuin vieraiden luukulla. Henri Toivoniemi toki kokosi itsensä vaikean ensimmäisen kolmanneksen jälkeen, mutta kolme hörppyä ensimmäisessä erässä on liikaa finaaliottelussa. Jarno Ihme esitti todella vakuuttavia otteita kotijoukkueen maalinsuulla ja oli koko sarjankin osalta mestaruuden uusimisen viimeinen lukko.

Ottelun hahmo?
Ihme napsi avauserästä lähtien huikeita koppeja ja antoi tänään SPV:lle loistavat valmiudet voittaa. Kaikkiaan torjuntoja kertyi ottelussa 21 torjuntaprosentin ollessa 87,50. Ihmeen lisäksi upeasti pelasi härkämäinen target-hyökkääjä Henri Myllymäki. Töysän Vedon kasvatti oli illan tehokkain pistein 1+2 ja voitti lähes kaikki kaksinkamppailunsa ja tiputteli ketjukavereilleen useampaan otteeseen loistavia syöttöjä toiseen aaltoon maalipaikoille.

Ottelun puheenaihe?
Koko sarjan osalta voidaan puhua tehokkuudesta. SSV oli tehoton ja SPV rokotti huomattavasti isommalla prosentilla. Etenkin ratkaisupaikoissa yleensä parastaan esittänyt Viikinkien ykkösvitja Mikael Järvi–Juho Järvinen–Harri Forsten vaelsi yössä. Myös maalivahtipelin osalta voidaan todeta, että kaksikosta Henri Toivoniemi–Jarno Ihme, vei SPV:n Ihme selkeän voiton ja kyseenalaisti viimeistään nyt Toivoniemen aseman valtakunnan parhaana maalivahtina. Paljon puhetta herättivät tottakai SSV-luottopelaajien, Saku Lehden ja Riku Kekkosen, poissaolot.

Tilastohuomiot
SPV: Seitsemän maalia ja seitsemän eri maalintekijää, Henri Myllymäki 1+2, Teppo Mäkelä 1+1, Mikko Kohonen 1+1, Jarno Ihme 21 torjuntaa
SSV: Henri Toivoniemi 22 torjuntaa

Linkit:
Ottelun tilastot
SPV:n otteluraportti