Painetta SPV:n pakeille, SSV:n päätypelaaminen ja molempien ylivoima

Pasi Kotilainen antaisi enemmän painetta SPV:n kakkos- ja kolmosketjun pakeille. Harri Karjala (kuvassa) luutii seinäjokisten kolmosketjun alla. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pasi Kotilainen antaisi enemmän painetta SPV:n kakkos- ja kolmosketjun pakeille. Harri Karjala (kuvassa) luutii seinäjokisten kolmosketjun alla. Kuva: Mikko Hyvärinen
Pasi Kotilainen antaisi enemmän painetta SPV:n kakkos- ja kolmosketjun pakeille. Harri Karjala (kuvassa) luutii seinäjokisten kolmosketjun alla. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigan kolmas finaali pelataan keskiviikkona Seinäjoella. Mestaruus on jo katkolla SPV:lle, sillä sunnuntain rankkareihin venyneen kamppailun jälkeen sarja on tilanteessa 2–0. Pasi Kotilainen arvoi tuoreessa Pääkallo-bloggauksessaan kolmannen finaalin lähtökohdat.

– SSV tulee tekemään kaikkensa voiton eteen. Ja niin toki tekee SPV:kin. Mitä keinoja joukkueilla sitten on jäljellä lähdettäessä kolmanteen peliin? Kotilainen kysyy.

Hän nostaa esille kolme kohtaa: SPV:n kakkos- ja kolmoskenttien pakkien paineistuksen, SSV:n päätypelaamisen ja molempien joukkueiden ylivoimapelin.

– SSV:n pitäisi pystyä antamaan enemmän painetta SPV:n kakkos- ja kolmoskentän puolustajille. Ja siellä varsinkin Miika Malkamäki, Harri Karjala ja Henri Urmas ovat sellaisia kavereita, joihin kannattaisi pyrkiä iskeä kovempaa. Nyt tämä paineen anto on jäänyt aika vaisuksi ja vaillinaiseksi, Kotilainen kirjoittaa ja jatkaa:

– Ihmettelen tätä erityisesti sen vuoksi, että SSV:n Oilers–puolivälieräsarjan viimeinen peli oli todella vauhdikasta päädystä karvaamista. Se toimi ajoittain todella hyvin. Ja silloin painetta pyrittiin antamaan aktiivisesti lähes koko peli. SSV:n välierä- ja finaalisarjoissa paineen anto on ollutkin sitten aika vaihtelevaa. Välillä on tultu ylhäältä ja silloin homma on toiminut paremmin. Jopa SPV:n ykköskenttää vastaan.

Lue Pasi Kotilaisen bloggaus kokonaisuudessaan:
Mitkä ovat kolmannen finaalin asetelmat?

32 comments

  1. saa käyttää, mut ei kannata. SPVn pakit on pallolla ja ilman nopeampia kuin SSVn kärkikarvaajat et luvassa on sit nopeita 3vs1 tilanteita Henun maalille.Hyvin tää Kotilainen värittää. Toivotaan et uusi dumari pari ei lähde ylisallivalle linjalle..Huomenna on päivä punainen.

  2. Tää uus dumaripari ei todellakaan salli kaikkea. Vain valkomustien rikkeet katsotaan läpi sormien. Tarvittaessa keksitään muille lisää, jotta vihellysten määrä on sama kuin rikkeiden.

    Tähän perään vielä pitää lisätä, että kahden ensimmäisen pelin tuomaripari oli loistava. Sen voi varmaan Lödekin videoiden jälkeen tunnustaa.

  3. Järven saldo finaaleista yksi vahingoittamisyritys, 120 min puuskuttamista ja 1+1. Alakare&Vilkki tuomitsi viime vuoden finaalit ja ihan ok. Tosin antavat pelata todella kovaa.

  4. Siiloa ei kyllä varmaan kukaan tiedä maakunnan ulkopuolelta. Siihenkin löytyy syynsä sillä eihän se koskaan ole muistettavasti pulassa.

  5. Ehkä kotilainen tarkottaa että malkamäkeen kannattaisi laittaa painetta että vihdoin nähtäis kun se on ensimmäistä kertaa pulassa.

  6. Malkamäki oli selkeästi epäluotettavin pakki ja ainoa joka jatkuvasti ongelmissa viime matsissa. Porukan heikoin lenkki, vaikka pelasti nahkansa antamalla yhden namupassin.

  7. Käsittääkseni jutussa ja viestiketjussa on käsitelty SPV:n puolustajia, etenkin 2 ja 3 paria. Toivoniemi ei tietääkseni näihin kuulu.

  8. Malkamäkeä ei kukaan muista, ei se maaleja tee, mutta ei se kyllä omissakaan sössi. Suomen yksi aliarvostetuimpia pakkeja. Ja se on hyvä niin. Näkymätön mutta hoitaa aina moitteetta oman ruutunsa.

  9. Aika ykspuolista uutisointia. Yritetään uutisella päästä SPV:n pelaajien pään sisälle. Ajattelis, että Kotilainen Jyväskylän miehenä näkis asioita laajemmasta perspektiivistä. Vai jäikö SPV:n vuosista jotain hampaankoloon……..

  10. Voit vaan kuvitella kuinka jyväskyläläisiä jurppii jos kaiken sen ylihypetyksen jälkeen mestaruus menee taas Seinäjoelle. Sellaista analyysiä missä mietittäis kuinka Seinäjoki voittaa mestaruuden seuraavassa pelissä on turha odottaa. Suomalainen kauna ja katkeruus kunniaan.

  11. Näkisin mielelläni teoreettisiakin spekulaatioita SPV:n vaihtoehtoisista ketjukoostumuksista ja peluutuksista eri SSV ketjuja vastaan…tässä toivottavasti kevään viimeisessä finaalissa 🙂

    Osaisiko joku heittää analyysiä näistä ? Eli esimerkki spekulaatiota….

    SPV:n ykkönen on tyrmäävä jos se saa tilaa. Mutta nyt kun SSV:n vauhti käy kielekkeen reunalla hurjaksi ja tila loppuu niin Kosken vedot käy vähiin. Pallottoman pelin merkitys korostuu, eikä Kohonenkaan sotaveteraanipolvella pysty menemään ihan entisenlaisena myrskykoirana tilanteisiin…

    Mikä neuvoksi. Mennäänkö vain näillä vai mikä voisi olla vaihtoehto ?

  12. Koski-Kuusela-Kohonen, Myllymäki-Hulmi-Mäkelä, Taurama-Kiviranta-Härkönen, Kujala-Hakala-Keski-Sipilä / Mäkelä Niko

  13. Ei kai Koponen lähde muuttamaan ketjukoostumuksia. Vaikea ajatella, että SSV lisäis vauhtia. Happeeta vastaan se oli niin paljon helpompaa kun happeen puolustajat oli todella heikkoja ja kokemattomia. SSV:n ykkönen ei tosin varmasti ole forsten-järvi-järvinen koostumus, joten siihen joutuu ehkä reagoimaan jossain kohtaa. Myllymäki-Kuusela-Mäkelä varmaan ensisijaisesti pelaa ykköstä vastaan. Toivottavasti vetoja saadaan heti alusta lähtien paljon Toivoniemelle.

    Pelin sisällä on vienyt Amua 6-0. Viime pelissä Härköselle sattu 2 mustaa hetkeä ja reagoi siihen laittamalla Kujalan kentälle. Vastaavasti myrskykoirat tulee aina juuri sopivasti kentälle niin että tempokontrolli pysyy SPV:llä. Kivimäen heittäminen torjumaan superhypermegajunnun rankkua oli edelleen loistava heitto.

  14. Tuskin lähtee muuttelemaan… Mutta spekuloiraan nyt vähän…

    Jos/kun tulee sallivampi tuomarilinja ja tuomarit ehkä vielä sallivampia SSV:lle….(koska tilanne on 2-0) niin tässä tilanteessa soturisählymäisyys korostuu.. Tässä tilanteessa voi SSV:n konkarit saada hurmosta päälle ja täten vauhti kiihtyy..

    Tähän skenaarioon täytyy löytää sopiva lääkitys.

  15. Kuusela & Hulmi on sotureita siinä kohtaa kenttää mikä on kriittisin. Ei sillä ole isoa merkitystä edelliset 2 peliä nähneenä kumpi kenttä pelaa ssv:n ykköstä vastaan. Mutta nythän SPV vaihtaa toisena. Toki jalkoja löytyy enemmän Kuuselan kentästä, JOS tuo hurmos laukeaa. Kivirannan voi heittää Kohosen/Kosken tilalle myös. Jos Järvinen otetaan siitä tosiaan pois niin vedot tulee kauempaa. Olkkonen ei varmaan maalinedustalla seiso.

    Ei Koponen lähde näyttään joukkueelleen ettei usko siihen vaihtamalla ketjuja pelin alkuun..jos siis kaikki on terveenä. Se olis sille luonteenvastaista.

  16. No ei lähdekkään. Mutta jos joitain pitäisi vaihtaa niin noin vaihtaisin. Jostain syystä Hulmiin ei riitä luottoa ykkösessä. Riittää kun Koski on hurlumhei -pelaaja jolle saattaa sattua mustia hetkiä, mutta korvaa ne toiseen päähän yleensä aika hyvin. Valitettavasti tänään on tuomarit isossa osassa. Jos linja pysyy sallivana ja tasaisena molemmin puolin niin sanoisin että Tuutsi nousee tässä pelissä sille jalustalle jolle kuuluu. Ja Japelle pari syöttöpinnaa. Isot tanssit tulossa.

  17. Hulmiin ei riitä luottoa? Teki ratkaisevan maalin viime vuoden 5. finaalissa. 7-5 maalin tänä vuonna ekassa finaalissa, viime pelissä upotti voittorankun.

  18. LOL @Kivimäen vaihto, huikee ratkasu. Eihän siellä ollu kun puol maalia mihin ”superhypermegajunnu” ois voinu pallon sijottaa, mutta nyt kun laukaus osu tolppaan, niin voidaan hehkuttaa Koposen ihanaa intuitioratkasua. Käsittämätöntä neppailua Koposelta toi mv-pelleily rankkareissa, koska Ihme >> Kivimäki

  19. Voisko siihen olla joku psykologinen syy? Pikkujunnu läks vetään Ihmeelle mutta maalilla oli Kivimäki ja veti ohi.

  20. Siellä oli jo aivolohkossa valmiiksi kikka, joka pitäisi Ihmettä vastaan toimia. Maalilla olikin eri mies, niin ei sitten muuta keksinyt kuin laukoa suoraan huonolla tuloksella. Onneksi letti pysyi kuosissa yllätyksistä huolimatta.

  21. Jos olisi mennytkin maaliin niin henkinen painolasti olisi ollut Kivimäellä… ei Japella. Jape saattoi torjua loppupelin hurjassa vireessä.

  22. Näin minäkin sen näkisin. Ihmeellä hyvät puolitoista erää alla ja tilanne tasan. Miksi ottaa riski, että Ihme menettää vireensä mahdollisen ”nöyryytyksen” jälkeen. Päästetty maali tuossa vaiheessa ja tilanteessa on pienempi riski.

    VL-kilpailun peluutus kuitenkin näytti, kumpi veskareista saa enemmän luottoa.

  23. Hehe, pakko kuitata ku niin tykkäätte espoolaisten valittamisesta (vaikka en Espoossa asukaan): Eli hieno homma kun kaivoitte Alakare-Vilkin naftaliinista näin hädän hetkellä (edellisissä finaaleissa olikin nähty mielestäni lajiin sopimatonta puolueetonta ja linjanmukaista viheltämistä). Koska tässä sarjassa sydän sykkii SSV:n puolesta lämmittää nähdä tuo tuomaripari taas kaukalossa. Ollut aina SSV:n voittojen viimeinen takuuvarma varmistaja joten eiköhän tää sarja vielä toivottavasti Helsinkiin päin käänny 2-3 ja dynastia juhlii!!! YEAH!