Peliveljet hakee toista finaalivoittoa – SSV-legendan paita kattoon

Mannerin pelipaita nousee tähän joukkoon. Kuva: Mikko Hyvärinen

Uransa viime kauteen lopettanut Santtu Manner pääsee katsomaan sivusta, kun numero 52 nostetaan sunnuntaina Pasilan Urheilutalon kattoon. Kuva: Mikko Hyvärinen
Uransa viime kauteen lopettanut Santtu Manner pääsee katsomaan sivusta, kun numero 52 nostetaan Pasilan Urheilutalon kattoon. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigan finaalit jatkuvat sunnuntaina kello 17.00 alkaen Pasilan Urheilutalolla, kun SSV yrittää löytää perjantain tappion jälkeen keinot puristaa finaalisarja Peliveljiä vastaan tasoihin. Ottelu alkaa juhlallisuuksilla. SSV-manageri Kurt Westerlund paljastaa Pääkallo.fi:lle, että ennen peliä jäädytetään mittavan uransa viime kauteen lopettaneen Santtu Mannerin pelinumero.

SSV saa näin yhden nimen lisää Pääkallo.fi:n viime kuussa koostamaan listaan kaikista liigan jäädytetyistä pelinumeroista.

– On hirveästi puhuttu, että missä menee se raja kenen paita on jäädyttämisen arvoinen. Santun tapauksessa sitä ei tarvinnut miettiä, sillä hän on sen todellakin ansainnut, SSV:n manageri Kurt Westerlund kertoo Pääkallo.fi:lle.

Mannerin pelipaita nousee yläriviin. Kuva: Mikko Hyvärinen
Mannerin pelipaita nousee yläriviin. Kuva: Mikko Hyvärinen

Hämeenlinnasta ja Ruunien Ruunista kahden liigakauden jälkeen SSV:hen vaihtanut Manner pelasi SSV:ssä vuodesta 2000 alkaen 11 kautta. Hän lopetti uransa viime kauteen.

– SSV:ssä on pelannut vuosien varrella loistavia pelaajia. Kun tapasin keväällä 2000 Santun ja Juuso Kiviharjun, näin heti, että Santulla on hirveä polte, Westerlund muistelee värväystä.

– Kiviharju ei lopulta uskaltanut lähteä. Kai sen voi nyt jo paljastaa.

Uransa aikana Manner saavutti SSV:n paidassa Salibandyliigassa seitsemän SM-kultaa, kaksi hopeaa, yhden pronssin. Hän teki 308 runkosarjaottelussa huimat tehot 331+248=579.

– Hän on ollut semmoinen sniper SSV:lle, että numero 52 nousee kattoon ansaitusti, Westerlund ylistää.

Kurt Westerlund (kuvassa) aikoo kirjoittaa Mannerista joskus kirjassaan. Kuva: Mikko Hyvärinen
Kurt Westerlund (kuvassa) aikoo kirjoittaa Mannerista joskus kirjassaan. Kuva: Mikko Hyvärinen

Manner oli juhlimassa myös Suomen paidassa maailmanmestaruutta 2008. SSV:n riveissä kansainvälisistä peleistä meriitteinä ovat muun muassa seurajoukkueiden Euroopan Cupin (2009) ja Champions Cupin (2011) voitot. Kaikkein hienoimpana hetkenä Westerlund nostaa esille Euroopan Cupin voiton.

– On yksi asia, mitä en tule ikinä unohtamaan ja laitan sen joskus tulevaisuudessa kirjaanikin. Kun voitettiin himoittu Euroopan Cup, ja Santtu teki 6-5 voitetussa finaalissa ne kaikki kuusi maalia. Hän sanoi, että omistaa kuudesta maalista viisi Kurrelle. Henkilökohtaisesti se on jäänyt mieleen.

Alle on koottu Pääkallo.fi:n finaaliennakointeja ja perjantain ensimmäisen finaalin juttuja. Tämän ennakkopaketin lisäksi kannattaa lukea myös Santtu Mannerin haastattelu viime syksyltä:

4.9.2012: Erikoishaastattelussa Santtu Manner: ”En enää nauttinut pelaamisesta”

36 comments

  1. Hieno homma että lajijistoriaa arvostetaan vaikka on nuori laji niin legendojakin löytyy.

    Toinen asia on sitten tulevaisuus ja tämän päivän ottelu. Toivottavasti mahdollisemmen monet nuoret tulevat paikan päälle kannustamaan SSV:tä ja hakemaan sytykettä omalle uralleen.
    Jos tänään saadaan halli täyteen niin nostan Westerlundin porukoille hattua!
    Näin saadaan myös kotijoukkueella kannatuksen kautta tunnetta peliin ja Viikkareilla on parempi mahdollisuus mestaruuteen.

    Ottelun markkinointi on ollut vaatimatonta ja tätä kyllä ihmettelen kun kuitenkin on kyseessä kauden huipentuma.
    Salibandylle olisi hyväksi noin laajemminkin ajatellen hakea nyt kaikki mahdollinen positiivinen julkisuus, myös ottelutapahtuman tunnelman ja mahdollisemman suuren yleisömäärän kautta.

  2. Lapset 18e, aikuiset 25e, parhaat paikat 30e….

    Noilla hinnoilla on helppo päätös jäädä kotisohvalle seuraamaan peliä.

  3. Hinnoitteluissakin nähdään taas se valtava intohimo omaa lajia kohtaan. Kun säbä on yksi tärkeimmistä asioista, niinkuin se saakin olla, sumenee ajatukset siitä miten ei niin fanaattisesti lajiin suhtautuva asennoituu. Lippujen hinnat aivan älyvapaat, markkinointitukisopimuksissa pyynnit täysin epärealistisia, odotukset harjoitusvuoroista ja rakennettavista halleista epärealistiset jne jne. Harmittavaa, mutta jotenkin ymmärrettävää. Näillä lipun hinnoilla lehmää lypsetään vain yhdestä nisästä ja jätetään kolme käyttämättä. Jää maitoa saamatta. Jään kotiin.

  4. Tuossa tuli kyllä se juttu minkä takia mä olen vielä hallilla. Sanen 6-5 peli Erää vastaan. Eurooppa Cupin finaali ja jätkä oli ihan liekeissä. Kiitos Sane…näemme taas areenalla!!

  5. niin ja lippujen hinnoista. Ne on käsittääkseni liiton säädöstelemät. Seurat vaan päättää miten ne kohdistaa.

  6. En usko että tämä yhtälö toimii mutta toivottavasti olen väärässä ja halli täynnä. Silloin on SSV tehnyt ylimääräistä yli 10t eli jos tulot tulee seuralle

  7. Onko SSVllä niin paljon faneja? Ei Seinäjoelta kuitenkaan niin monta fanibussia tule?

  8. Pääkallolla ei ole hirveästi ollut galluppeja. Nyt olis jutun ja gallupin aihe. Lippuhintojen kehitys viiden- kuuden vuoden aikana. Runkosarjassa, pleijareissa ja finaaleissa. Syyt ja perusteet hintamuutoksiin. Gallupiin kysely paljonko fani on valmis maksamaan lipuista missäkin vaiheessa.

  9. Omanlainen lajiylpeys ja tavoitteiden asettaminen on hienoa. En tiedä onko kyseessä liiton yritys ”opettaa” katsojia ostamaan lippuja kovilla hinnoilla, mutta näin lajin ”passiiviseuraajasta” nuo finaalien lippujen hinnat tuntuvat kyllä kovilta.

    Näillä hinnoilla juurikin ne uudet katsojat jäävät pois ja paikalle saapuu se porukka, joka tulisi jokatapauksessa. Finaalipelit ovat todella hyvää viihdettä ja nämä pelit toimisivat hyvin näyteikkunoina satunnaisille katsojille. Mutta jos perheen vieminen salibandypeliin maksaa yhteensä n. 120€, niin jää se monelta tekemättä.

  10. Komppaan Keijoa. 25 eur on yli kipukynnyksen. Kotisohva (baarin) vie voiton. Muistelisin liiton olevan sen tahon, joka hinnat näihin peleihin määrittää. Toisaalta ainakin Sjoella riittää katsojia, joten kai hinta on sitten oikea.

  11. Pienenä vertailukohtana voidaan pitää esim. Vuoden 2010 kotikisojen hintoja. Tuolloin Finaalilippupakettiin pääsi käsiksi 59 eurolla, ja tämä paketti kattoi molemmat välierät, pronssiottelun ja finaalin sekä sijoitusotteluita.

    Tuohon verrattuna yksi Finaali Pasilan urheiluhallissa 25-30€ tuntuu tyyriltä.

  12. Näkyykö peli veikkaustv:stä? Jos niin näkyykö myös normikokoisena?

    Ainakin jotkut Vtv:n lähetykset ”joutuu” katsomaan tulitikkuaski x2 kokoisesta ruudusta. ts. ei ole kovin häävi katsoa.

  13. Olisikohan mahdollista tuoda lätkässä tunnettua seisomapaikkahinnoittelua myös tähän? Tyyliin seisomapaikka 10/15€ ja istumapaikat kuten nyt 25/30€.

  14. Tarkoittaen siis, että seisomalipullakin pääsisi istumaan, jos paikkoja on ja istumapaikka lipulla saisi tietyn paikan varattua.

  15. kkk:lle kysymys. Pitääkö olla jomman kumman joukkueen fani, että saa mennä katsomaan finaaleja?

    Kyllä minustakin 30e alkaa olemaan jo liian kova hinta lipusta. Pitäiskö liiton hieman tarkistaa hinnoittelua.

  16. Tässä tullaan tilanteeseen, missä kysytään kaiken tarkoitusta. Onko liigalla halu täyttää hallit vai ei?

    Onko parempi nähdä television kautta tyhjä vai täysi katsomo? 25-30e lippujen hinnoisa ei mitään tolkkua. Halvemmalla saa lipun naapurimaan finaaliin. Tapahtumissa kuitenkin aikamoinen ero vielä.

    Runkosarjassakin 13-15e hintaiset liput ova tyyriitä. Jengi ei vaan tule ja se on ymmärrettävä. Laji ei ole vielä siinä pisteessä, että lippujen hinnat voisivat olla tuolla tasolla.

  17. liigan ahneille herroille on ilmeisesti parempi että laji loppuu.eihän se ahneus outoa ole nykysuomessa muunkaan alan herroille.

  18. joo vähän liika hehkutetaan Viikkareiden entisiä staroja, SPV vakuuttaa. SSV:n ykkönen -2 eli jatkavat mihin jäivät viime matsissa. Toivottavasti tuomarit eivät ratkaise suosimalla kotijoukkuetta.

  19. No niin. Nyt vaan sitten stadilaiset ja muut haukkumaan tuomareita kotiinpäin verämisestä. Miten pystyy räppäsemään vitosen tosta tilanteesta. Finaalissa. Räyh räyh vuh vuh tuomarit on paskoja räyh räyh kotiinpäin ssvtä suositaan vuh vuh

  20. Oikein tuomittu ja sitten valittavasti kuittituomio SPV:lle.
    Jos SPV uskaltaa nostaa karvaustaan niin selvä peli ja kaksi täplää Seinäjoelle

  21. ”Laatikkoon, marja lavasta…”, eikö selostaja voi millään ilveellä puhua asioista niinden oikeilla nimillä ! ! ! ÄRSYTTÄVÄÄ!!!!!! Parempi katsoa peli kotona, ei ois ollut 25€ arvoinen todellakaan….

  22. Ei urheiluseura pääse Suomessa rikastumaan 25 euron lipputuloilla.

  23. Kyllä Manner kelpaisi edelleen SSV ykköskenttään, ja vähän kun treenaa niin myös SPV neloseen.

  24. Api – ei Manner mitenkään mahtois SPVn neloseen… Ei pysyis vauhti äijällä oikealla tasolla…

  25. Itse olen sitä mieltä, että kotijoukkueen, joka kai suuremmaksi osaksi määrää lippujen hinnat, ei tarvitse ajatella miltä mahdolliset tyhjät penkit näyttävät telkkarissa. Siltikin 25€ on liikaa.