Poikien maajoukkue MM-kisoihin – miesten liigassa loistanut SSV-pakki ulkona

Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala toimii myös poikien nuorten maajoukkueen päävalmentajana. Arkistokuva: EFT Skoda Cup - www.skodacup.cz

Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala toimii myös poikien nuorten maajoukkueen päävalmentajana. Arkistokuva: EFT Skoda Cup - www.skodacup.cz
Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala toimii myös poikien nuorten maajoukkueen päävalmentajana. Arkistokuva: EFT Skoda Cup – www.skodacup.cz

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien 20 pelaajaa käsittävä maajoukkue ikäluokan seitsemänsiin MM-kisoihin on nimetty. MM2013-kisat pelataan Hampurissa 8.-12. toukokuuta. Suomi lähtee MM-areenalle hallitsevana maailmanmestarina. Kaksi vuotta sitten Suomi voitti MM-finaalissa Ruotsin 4-3.

Päävalmentaja Jarkko Rantala kertoo Salibandyliiton tiedotteessa olleensa vaikean tehtävän edessä valitessaan lopullista joukkuetta.

Suurin yllätys on SSV-puolustaja Erik Storgårdsin puuttuminen ryhmästä. Nuorukainen pelasi isolla itseluottamuksella mainiot pudotuspelit miesten Salibandyliigan pudotuspeleissä tänä keväänä. Helmikuun EFT-ryhmästä kisajoukkueen ulkopuolelle jäivät myös muun muassa Erän Aaro Koski ja NST:n Juho Kaila.

– Hyviä poikia jäi monta kotiin varamiehiksi ja kisajoukkueen ulkopuolelle. Valinnoissa suuri painoarvo oli aikaisemmissa maajoukkuetapahtumissa ja kyvyssä pelata kovia kansainvälisiä pelejä. Painotimme henkisiä ominaisuuksia, kykyä toimia paineen alla ja elää hetkessä urheilun ehdoilla. Ensisijaisena tavoitteena oli kerätä parhaiten toimiva joukkue eikä kahtakymmentä parasta yksilöä, hän painottaa.

Edellisestä MM-joukkueesta arvokasta kokemusta tuovat SC Classicin 1994-syntyneet puolustajat Krister Savonen ja Nico Salo. Joukkueen johtohahmoihin lukeutuu miesten Salibandyliigassa läpilyönyt Peter Kotilainen, joka tehtaili 25:ssä runkosarjan ottelussa lukemat 20+30=50 sijoittuen pistepörssin sijalle 7. Tahti jatkui väkevänä myös yhdeksässä pudotuspelissä luvuin 8+8=16.

Maalinteko- ja ratkaisukykyä löytyy myös Kotilaisen takaa. Finaalisarjassa ennakkoluulottomasti hyökännyt SSV:n Roni Laasonen, OLS:n maalitykki Valtteri Parviainen ja Happeen Lassi Kotovaara ovat myös päävalmentaja Rantalan luottomiehiä ratkaisujen hetkillä.

Poikien U19-maajoukkue valmistautuu MM-turnaukseen leireilemällä Latviassa 24.-28.4., jolloin Suomi kohtaa kahdesti Latvian U19-maajoukkueen. Latvia on myös Suomen avausvastustaja keskiviikkona 8.5. Muut vastustajat lohkovaiheessa ovat Tshekki ja Tanska. MM-kisojen A-sarjassa pelaa kahdeksan maata kahdessa neljän joukkueen lohkossa. Lohkojen kaksi parasta etenevät välieriin, loppujen jäädessä sijoitusotteluihin. Toisen lohkon maat ovat Ruotsi, Sveitsi, Slovakia ja Norja. Turnaus päättyy sunnuntaina 12.5. pelattaviin mitalipeleihin. Loppuottelu alkaa klo 17 Suomen aikaa.

Suomi on saavuttanut U19-poikien MM-historian aikana kaksi MM-kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Vuoden 2013 U19 MM-kisat on tarkoitettu 1994-1997-syntyneille pelaajille.

Suomen MM-joukkue U19 MM-kisoissa, 8.-12.5. 2013 Hampuri, Saksa

Maalivahdit
Mikko Kirvesniemi 1994 Westend Indians, Espoo 4, 0+0=0
Lassi Toriseva 1994 SC Classic, Tampere 3, 0+0=0

Puolustajat
Krister Savonen 1994 SC Classic, Tampere 17, 5+12=17
Atte Eronen 1995 SC Classic, Tampere 4, 0+0=0
Vertti Wigren 1994 SC Classic, Tampere 9, 4+3=7
Veli-Pekka Turula 1994 OLS, Oulu 10, 5+2=7
Nico Salo 1994 SC Classic, Tampere 17, 3+2=5
Eemeli Peltonen 1995 SPV, Seinäjoki 4, 0+1=1
Samu Saari 1995 Koovee, Tampere 1, 1+0=1

Hyökkääjät
Eino Pesu 1994 Westend Indians, Espoo 1, 1+0=1
Lassi Kotovaara 1994 Happee, Jyväskylä 10, 10+9=19
Valtteri Parviainen 1994 OLS, Oulu 6, 13+2=15
Petro Rautio 1994 OLS, Oulu 10, 2+5=7
Miika Mertaniemi 1994 Westend Indians, Espoo 5, 4+9=13
Markus Markkola 1995 Westend Indians, Espoo 3, 1+4=5
Peter Kotilainen 1994 Happee, Jyväskylä 7, 11+5=16
Henri Alho 1994 TPS, Turku 10, 1+1=2
Rasmus Horn 1994 PSS, Porvoo 4, 2+2=4
Roni Laasonen 1994 SSV, Helsinki 2, 3+1=4
Tuukka Vettenranta 1994 Tapanilan Erä, Helsinki 6, 3+1=4

Päävalmentaja Jarkko Rantala
Valmentajat: Miikka Lamu, Mikko Laurikainen, Tapio Tamminen
Joukkueenjohtaja: Esa Johansson
Huoltajat: Keijo Matilainen ja Timo Kolehmainen

Edit 17.4. klo 17.43: Nimilistaan tehty muutoksia Salibandyliiton uuteen tiedotteeseen perustuen. Joonas Föhr on vaihdettu Rasmus Horniksi. Eino Pesu on vaihdettu pakista hyökkääjäksi ja Samu Saari hyökkääjästä pakiksi.

86 comments

  1. hienot valinnat! otetaan huonompia kans mukaan niin ei tuu paha mieli. huomaa et jarkko ei oo ite koskaan pelannu kun valinnat meni noin pahasti vihkoon. parempi ois kultaa tulla muuten tulee sanomista ja siltikin

  2. 1 enemmän kun viime kisoissa vaikkei ollut valmentaja tampereella käynnykkään! Peter happeesta….

  3. karavaani kulkee ja koirat haukkuu, ja kun kultaa tuli niin tulipa muuten hiljaista ;D , toivottavasti nytkin.

  4. Nyt tuli Pääkallolle virhe, Ilkka Koski on kyllä 1993, eli ei edustuskelpoinen näissä kisoissa!

    ”kisajoukkueen ulkopuolelle jäivät myös muun muassa Erän Ilkka Koski”

    ps. pikkuveli Aaro Koski on kyllä 1995 syntynyt…

  5. Jos omia perustelujaan olisi käyttänyt niin pelaaja valinnat olisivat kattaneet nyt finaalissa pelanneet.
    Ensin Kettunen ja nyt…

  6. Nimimerkille Tammerkoski: Niin tuli. Ilkka korjattu Aaroksi.

    Jutussa myös muita korjauksia, jotka perustuvat Salibandyliiton uuteen tiedotteeseen. Ensimmäisessä tiedotteessa Rasmus Hornin paikalla oli virheellisesti Joonas Föhr.

  7. Freshin näkönen porukka. Fyysisyyden kans voi tulla ongelmia mutta se ny ei ollu uutinen kellekään.

  8. Kylläpä on merkilliset puolustajavalinnat. Eronen ja Peltonen eivät mahtuneet liigajoukkueeseen, mutta Storgårds pelasi isoja minuutteja. Hyökkäjät sentään kohtuullisen ok.

  9. Läppä jätkä tää Rantala, paremman jengin sais ylijäämist

  10. Muistakaa että peter kotilainen, lassi kotovaara vastaa kymmentä pelaajaa! Huikea kaksikko liigassa.

  11. Ei auta että kyseiset herrat mättää maaleja jos puolustus vuotaa.
    Peter pelasi lisäksi Boråsissa aivan penkin alle joten toivoa sopii että Hampurissa peli kulkee, muuten on joukkue pulassa.
    Ei taida kultaa tulla, mutta toivotaan parasta

  12. Eerikki epäonnistui Ruotsi-matsissa Växjössä Marraskuussa. Silloin hänen pelinsä oli aika hasardia. Siinä osasyy putoamiselle.

  13. Jeps, viidellä puolustajalla näyttävät menevän josta neljä Tampereelta.
    On se huikea tuo puolustamisen taito Mansessa!

  14. classicin edustusta ihmettelevät? kenet jättäisitte pois? torisevan joka pelasi mm. salibandyliigan playoffeja? wigrenin joka pelasi niin ikää clasun miehissä? erosen joka väänsi a-junnujen sm-sarjassa pakkina 20 kaappia ja yli 30 pistettä? savosesta turha edes mainita..

  15. Herää nyt saakeli! On niitä puolustajia muuallakin kuin tampereella!! Eronen,wigren ja saari kotiin!

  16. Todennäköiset kentälliset:
    1. Savonen-Peltonen, Kotilainen-Kotovaara-Laasonen
    2. Salo-Wigren, Pesu-Mertaniemi-Parviainen
    3. Eronen-Turula, Alho-Rautio-Vettenranta

    Kiertävät/varalla olevat pelaajat=Markkola, Saari, Horn

    1-YV Savonen-Mertaniemi, Kotilainen-Kotovaara-Parviainen

  17. kyllä kulta on suuren työn takana tänä vuonna, ehkä valitettavasti liian suuren. pakit ihmetyttää

  18. Classicista pääsee a:ssa pelaavat mukaa kooveesta kolme liigamiestä aho immonen myllykangas ulkona?? Ja muutenkin suomen puolustus savosen ja salon jälkeen.. Huhhu

  19. Veikkaan et Saari löytyy pelaavasta kokoonpanosta! Oli kooveen äijissä vika peleissä paras. Se on hyökkääjä….

  20. Mo eihän J.Rantala edes käy juuri Tampereella katselemassa muiden joukkueiden kuin Classicin pelejä. Mutta näillä mennään nyt!

  21. Herra näkijä

    Olen samaa mieltä kanssasi että erkki ei pelannut parhaalla mahdollisella tasollaan ruotsissa, taisi pelimiestä vähän jännittää? Toisaalta pelasi hienot pudotuspelit, ja mielestäni kuuluisi joukkueeseen.

    Nuorten maajoukkuella on ollut tapana ottaa pelimiehiä joukkueeseen joilla on liigasta tai divarista kokemusta, jota esimerkiksi peltosella ei ole. Ovatko eri tyyppisiä puolustajia? En tiedä. Storgårdsin jättäminen pois ihmetyttää, eiköhän rantala tiedä mitä tekee…

  22. herranjumala:

    Classicissa kaikki ovat olleet pelaamassa liigan pelejä. Myllykangas ja immonen ovat olleet käytännössä poissa koko kauden…

  23. Kyllä nähty ja monesti kooveen peleissä, muitten jengien pelejä tampereella nyt ei varmaan tarvinnut katella jos näitä kisoja ajatellaan.

  24. Ainoastaan yksi TPS:sta. Koskahan viimeksi näin vähäinen turkulaisedustus ollut? En väitä, että ketään olisi lisää pitänyt ottaa, mutta pisti silmään.

    Toivottavasti Nico Salo on täydessä pelikunnossa. Taidoiltaan ilman muuta kuuluu joukkueeseen.

  25. Yhtään sen enempää kommentoimatta valintoja niin taisipa immonen (myllykankaasta en oo varma) pelata ennen herroja salo ja laasonen? En kylläkään tiedä miten meni pelit joten en puutu tarkemmin

  26. Mikäli Alho on ainut Turun suunnalta pätevä edustamaan mj, niin Turussa on järjettömän paljon duunia edessä!

    H.Alho pelaajana korkeintaan keskitasoa ikäluokassaan, mutta pitäähän sitä ajatella joukkueen etua ja ottaa nöyrä/hyvä jätkäporukka istumaan penkille.

  27. Ei koutsit käy välttämättä enää paikan päällä. Ne näkee kaikki liiga- ja divari-matsit liiton videopalvelusta. Sieltä ne pääasiassa pelaajia tarkkailee. Tosin palvelun kuva on aika suttuinen, mutta kyllä siitä pelaajien peliesitykset selviää.

  28. Ohhoh…glasusta noin monta ja esim storgord, immonen pihalla…haisee vähä familyltä. Eikös koko valmennusryhmä ole sieltä

  29. Muutama mielenkiintoinen valinta, Wigrenin, Erosen tai Peltosen tilalle olisi Storgård ja varauksin Aho mennyt. Immosen puuttuminen ymmärrettävää, mutta valitettavaa. Rikkonainen kausi kuitenkin takana, eikä vähissä peleissä pelannut samalla tasolla kuin ennen loukkaantumista mielestäni.

    Hyökkäys- ja maalivahtiosasto näyttää kuitenkin hyvältä, puolustuksessa tuntuu heikolta Savosen ja Salon jälkeen.

    Täytyy kuitenkin muistaa että joukkuetta näissä valitaan, roolitukset jne. Rantala kuitenkin yhden MM-kullan jo koutsannut, joten pelataan nyt ensin ennen kuin tuomitaan.

  30. Muistakaa taikasana ROOLITUS. Sillä valmentaja(t) aina perustelee katsojien mielestä oudot valinnat ja poisjättämiset. SSV:n Storgårdsin poisjättämistä ei kyllä sekään selitä.

  31. Käyttäjälle ’Itku’ tiedoksi, että Alho on jengin ehdottomasti parhaimpia hyökkääjiä. Ei ole tehokas, mutta ylivoimasen hyvä 3. sentteri. Ei poika oo turhaan vääntäny koko kautta tepsin kolosessa ja pitäny ketjua pystyssä, tsekkaa vaikka +-. Tsemiä sinne suuntaan 🙂

  32. Hyvää tässä oli se, että nyt nähtiin, ettei mikään olisi miesten mj:n tapauksessakaan muuttunut, jos Rantala olisi tullut Kettusen tilalle. Rantala pelaa itsensä pihalle seuraavan mj-koutsin paikalta tänä keväänä.

  33. Storgårdsin pois jättäminen ei välttämättä ollenkaan huono juttu, kun tilalle on valittu ryhtiä,innokkuutta, sitoutumista,urheilullisuutta ja positiiviisuutta. Mielestäni tässä jengissä on sopiva miksaus edellemainittuja, mutta myös tähteyttä ja taitoa.

  34. Jos pelaa play offsit ja finaalit murtuma jalassa silläkin uhalla että ehkä omat MM kisat joutuisi jättämään väliin, niin se jos jotain osoittaa sitoutumista, ryhtiä urheilullisuutta ja suurta sydäntä tehdä kaikkensa edustamansa joukkueen eteen.

  35. Siis Kooveesta ei ketään mukana.Saari on kyllä saanut säbä-oppinsa Fosussa.

  36. Mitä valitatte jos classicista on viis pelaajaa onhan inkkareistakin neljä pelaajaa. Sitä ihmettelen että Miks ei Oilersista ketään.

  37. Valmentaja Laurikainen ottanut mukaan 4 omaa pelaajaa Inkkareista. Farssi, sanon minä.

  38. jos luet tekstin niin siinähän sanotaan että ehkä olisi voinut aiheuttaa ongelmaa, sitä kait ei etukäteen tiedä.
    Voihan se olla että kyse sen verran ”pienestä” vaivasta että ei olisi enään tässä vaiheessa edes ollut olemassa.
    Eipä se näyttänyt menoa haittaavan play offeissa tai finaalissa.

  39. Viisi ”oikeaa” pakkia joista neljä classikista ja yksi on peltonen joka on korkeintaan keskitason pelaajaa asm:ään. Turula ja saari jotain rantalan käsittämättömiä kokeiluita. Kyyti tulee olemaan kylmää

  40. 30lista herättää ihmetystä, storgords myllykangas aho ja ehkä koskinenkin vois korvata koska vaan kenet vaan noista puolustajista (paitsi salo ja savonen)

  41. Hyvä ”Vosu”! Hienoo, että Saari on nykyään Kooveen mies! Fosusta ois tuskin maajoukkueeseen ja liigaan asti päässyt!

  42. Itkulle: En löytänyt TPS:n edustuksesta ja A-nuorista kuin muutaman 94-syntyneen pelaajan. Syytä en tiedä, mutta muita ikäluokkia on enemmän.

    Ville Laineella näyttäisi olevan A:ssa 21 peliin ihan kelpo pisteet 18+13 mutta ei taida olla ihan maju-tasoa.

  43. Kooveen Immonen, Aho ja Myllykangas ovat olleet kaikki sen verran paljon loukkaantuneena kauden aikana, että poisjättäminen on perusteltua. Olen täysin varma, että kaikki kolme olisivat olleet joukkueessa mikäli olisivat välttäneet ikävät loukkaantumiset. Taitavat olla vieläkin käytännössä loukkaantuneita. Ei tuossa mitään ”omat pojat” -meininkiä ole, uskokaa pois. Koko Classicin viisikko ja Inkkarinelikko on aivan ansiosta mukana kisakoneessa. Peltonen on listasta ehkä ainoa, jonka mukanaoloa ihmettelen, ei ole kaveri näyttänyt missään vaiheessa mitenkään erikoiselta. Muuten ryhmä on aika lailla paras mahdollinen, uskon Rantalan tietävän mitä teki Storgårdsin suhteen.
    No kaiken kaikkiaan, uskon että kultaa tulee ja selkeästi. Varmasti kovin ikäluokka sitten -85.

  44. Ruotsia ei tule aliarvioida. Heidän maalivahtinsa mm. torjui Falunin juuri Ruotsin mestareiksi

  45. Miksi Erikin kaltainen pelimies ei ole joukkueessa? Kaveri oli finaalisarjassa SSV:n paras puolustaja. Kun vert. esimerkiksi Nico Saloon SPV-sarjassa, Salolla paljon virheitä – Erik avasi hyvin ja oli rauhallinen finaaleissa. Salo ei vielä vaikuta playoff-esityksillään täysin pelikuntoiselta, niin paljon heikompaa peliä kuin ennen loukkaantumisia. Classic-Family kirkastuttaa nuorien pelaajien mitallit pronssista näissä kisoissa hopeisiksi.

  46. En ota kantaa muuhun, mut SSV:n Iso Erikin pois jättö on täydellinen munaus! Todennäköisesti ikäluokkansa paras pakki jätetään rannalle, ei hyvää päivää. Hienoa scouttausta???

  47. Mitä tuolla tekee Eronen ja Wigren? Ei pärjää kyllä ollenkaan kumpikaan kisoissa.

  48. ”Valinnoissa suuri painoarvo oli aikaisemmissa maajoukkuetapahtumissa ja kyvyssä pelata kovia kansainvälisiä pelejä. Painotimme henkisiä ominaisuuksia, kykyä toimia paineen alla ja elää hetkessä urheilun ehdoilla. Ensisijaisena tavoitteena oli kerätä parhaiten toimiva joukkue eikä kahtakymmentä parasta yksilöä, hän painottaa.”

    Tuossahan nuo perustelut näkyy, että miksi joku on mukana ja miksi ei ole. Se on hyvä aina haukkua ennen kisoja kaikki ihan paskaks ja sit jos menestystä tulee niin todeta että: ”Mähän sanoin”. Antakaa nyt jumalauta työrauha. Se on aivan se ja sama ketä sinne valitaan niin aina täällä joku urpo on lässyttämässä, kuinka hänen mielestään jonkun ei kuuluisi olla ja hänen pitäisi itse olla jne.

  49. ”kovin ikäluokka -85 syntyneiden jälkee” HERÄTYS NYT!
    Viime kisojen jengi oli aivan jumalattoman paljon parempi kuin nykyinen! vaikka silloinkin oli parran pärinää valinnoista.
    Mutta asiaan, Peltonen on aivan susi ei mitään järkeä että jengissä… Saarikin kohtalainen (eden) hazardi….
    Isopihan jättäminen rannalle todella suuri virhe rantalalta.
    No mielenkiinnolla seuraamme kisoja ja ihmeteellään sitten uudestaan! Det blir spännande sanoisi Sundin ja Foppa nyökkäisi!

  50. Ihmetyttää kovasti toi Alhon mukanaolo..Taitaa riittää kun on sopimus liiga-joukkueen kanssa..Eronenkin on arvelluttava!.Olisin mielelläni nähnyt valinnoissa joitakin B-nuorten SM-sarjassa loistaneita pelaajia,joiden kohtalo on jäädä pois kisakoneesta,vain koska omassa seurassa edustusjoukkue ei pelaa liigassa.. mm: Koljosen Perttu HU,Kainulaisen Roope HU,Tuomisen Sami FBC. ja Anttilan Miro PSS.
    Lisäksi oppimatkalla olisi järkevää ollut ottaa pari 96-syntynyttäkin esim: Turkulaiset pakit Olli Laine ja Kalle Tuominen
    Toivottavasti kaikille edellämainituille ”pojille” annetaan vielä maajoukkue elämyksiä joissakin maaotteluissa..Uskon vahvasti ,että nämä 96-pakit ovat seuraavassa MM-turnauksessa mukana.

  51. Jos pelataan kannusta niin ei kait sinne mitään 95/96 turisteja mukaan oteta. Varsinkaan Erän 95:ia jotka ovat sitä tasaista ja harmaata Erän juniorityön ”tulosta”. Alho on ihan ok telaketju-ketjussa Raution kanssa. Peltonen myös ok pakki ja pelannut Majussa ykkösessä. Storgås pelannut kolmosessa, joten ei ole suurta luottoa koutseilta saanut. Tehnyt myös paljon virheitä U19-peleissä.

  52. Loppu se nillittäminen Alhosta. Kaksi täyttä kautta liigassa johtanut kolmoskenttää ja sama rooli maajoukkueessa. Ei taida B-junnusarjoissa loistaneet pystyä samalla tavalla vetämään kahteen suuntaan kansainvälisessä vauhdissa.

  53. Aivan oikein ei 95 turisteja voi mukaan ottaa jos kullasta kampaillaan. Nyt sinne kyllä muutama on eksynyt, sorry vaan.
    Sen verran luottoa oli kuitenkin Storgårdsilla, että pelasi joka ottelun sekä Växsjössä että Boråsissa.
    Pakkipari taisi vaihtua melkein joka otteluun mikä ei sekään varmaan tee pelaamista kovin helpoksi.
    Henri Alho on mies paikallaan ei hirveästi loista mutta on tasaisen varma.

  54. Storgårdsin kohdalla pitää lisäksi kyllä huomioida että alkoi SSV saamaan paljon vastuuta vasta Boråsin jälkeen ja kehityyi pelaajana tosi paljon kevään aikana ja oli kyllä ehdottomasti ikäluokkansa kuumin pakki keväällä.

  55. Miten on mahdollista että Erik Storgårds jätetään pois esim. peltosen tilalta joka ei ole pelannu edes liiga pelejä, kun taas storgårds kovimpia pelejä mitä löytyy. heti mm-kisojen jälkeen.
    Ja nyt V****un toi nuori suomi meininki että ei ole tarpeeksi urheilija?? Miten ihminen ketä pärjää huoletta suomen korkeimalla sarja tasolla voi olla huonompi urheilia kuin joku ketä on pelannut vain A-sm.
    Valot päälle…

  56. Nykyisen joukkueen taso on parempi kuin edellisen joukkueen taso. Esim. liigapelaajia huomattavasti enemmän kuin edellisessä joukkueessa ja pelaavat vielä isossa roolissakin. Lisäksi -92 kisoihin mahtui -94 syntyneitä joukkueeseen joten sekin kertoo jo tasosta hieman.. Nyt ei -96 syntyneillä ollut mitää jakoa tähän joukkueeseen. Vaikka valinnat eivät nappiin ole menneetkään näihin kisoihin, niin silti kultaa on tulossa huippu ikäluokan ansiosta.

  57. Keskustelussa on kokonaan mielestäni unohdettu valmentajan rooli menestyksessä.
    Kaksi viimeistä peliä Ruotsia vastaan ovat ollett hyvin saman laisia, unelma alku ja sitten Ruotsin meno ohi voittoon.
    Itse seurasin molempia otteluita T4Playstä ja heidän erittäin osaavat kommentaattorit pistivät tappiot täysin valmentajan piikkiin.
    He eivät voineet ymmärtää miksi ei reagoitu voimakkaammin, nopeammin eikä myöskään sitä miksi ketjuja jotka eivät tilanteessa toimiineet muutettu. Ei ollut Rantalalla Boråsissa kanttia siirtää Kotilaista sivuun 1 ketjusta vaikka tämä pelasi täysin penkin alle ja ainakin 2 maalia omissa voidaan laittaa suoraan hänen virheidensä piikkiin.
    Joten itse uskon että jos Suomi ja Ruotsi kohtaavat finaalissa niin kultaa saattaa tulla jos Suomi pystyy johtoasemassa pelata.
    Jos Ruotsi menee ohi niin Rantalan selkäranka napsahtaa ja hopeeta tulee.
    Luultavammin jäämme tänä vuonna korkeintaan hopealle.

  58. En allekirjoita joidenkin näkemystä siitä, että liigakokemus olisi ratkaiseva tekijä valinnoissa. Se että pärjää liigassa jossakin roolissa ei tarkoita, että U19-kisoissa loistaisi isommassa tai edes samassa roolissa. On eri asia pelata ”miesten kanssa” kuin olla nuorissa liideri. Toisinaan A-junnupelien ratkaisija voi olla osuvampi valinta kuin liigan runkopelaaja.

  59. Laasonen, mertaniemi, salo, joukkue vahvistunut sit finnkampenista. Vettenrannasta ei varmuutta oliko mukana.

  60. Ei tarvi j allekirjoittaa mutta se on vaan sellainen juttu että Ruotsia vastaan pelatessa tempo on vähän eri kuin A-junnujen SM-sarjassa. Liigavauhtiin kun on tottunut niin se auttaa sopeutumaan. Samaan syssyyn voin ihmetellä Storgårdsin poissaoloa näillä perusteilla.

  61. Jonkun verran on puhuttu (jopa ihan asiallisesti) maajoukkueen valintakriteereistä. Toivottavasti yhtenä valintakriteerinä näiden nuorten mj pelureiden valinnassa on ollut riittävä henkinen kapasiteetti, myös kaiken ”kannustavan” asenteen käsittelemiseksi…

    Tsemppiä jokaiselle junnu mj jannulle, olette varmasti jokainen paikkanne ansainnut jo vuosien näyttöjen perusteella!

  62. Ne jotka kritisoivat Turulan valitsemista pakiksi eivät todellakaan tunne kaveria. Urheilullisin, taistelevin, sekä tsemppaavin pelaaja koko 94 ikäluokassa. Uskomaton kyky voittaa kaksinkamppailut ja peittää kuin eläin. ROOLIT. Isopihan poisjääntiin luultavasti vaikuttaneet hölmöilyt majuleirillä minkä Toni Lötjösen twitteristä pystyi lukemaan. Peltosen Eemeli kannatteli yksin lähinnä joukkuettaan ASM sarjassa, ja saa aika lailla etsiä pelaajaa B-juniori ikäisistä joka kykenisi pelaamaan SPV:n edustusjoukkueessa kun liigapelittömyydestä kritisoitu. Eiköhä siellä pelaa paras mahdollinen jengi joten turvat tukkoon ja kannustamaan!

  63. Onko Lötjönen kirjoittanut muutakin kuin kehunut itseään ja haukkunut liittoa. Pitää käydä vilkaisemassa.

  64. Eipä siellä mitään sen kummosia hölmöilyjä kait ole tapahtunut.
    Ei vain taida herra Rantalan vihkoon sopia iloista, äänekästä sosiaalista henkilöä vaan hän on varmaan kuten joku yllä sanoi
    halunnut nöyrän/hyvän jätkäporukka istumaan penkille.

  65. Ei tää homma nyt voi herran jumala olla yhdestä pelaajasta kiinni! Jos kaveri säätää leireillä/ kentän ulkopuolella niin kaikki koutsit ei siitä pidä. Kyse ei mielestäni ole kumminkaan mistään ylivoimaisesta starasta. ( Kuten kaartinen viime kisoissa) jos ymmärrätte…
    Eikös se rantala viime kisoihinkin tehnyt siitä vanhemmasta turulasta pakin ja hienosti meni herran pelit.

  66. Kyllä tuo sillä tavalla vähän samankaltainen on kuin viime kisojen Kaartisen homma( Masanhan siis Rantala otti ja tulos on kaikkien tiedossa), että Suomella ei yksinkertaisesti ole edes lähelle yhtä hyviä pelaajia tilalle. Salon ja Savosen jälkeen puolustus on lähinnä iso vitsi.

  67. Oletettavassa finaalissa jouduttaneen pelaamaan osittain kahdella parilla ja uskoisin kyllä Savonen/X Salo/X pärjäävän tuolloin ok. Hyökkäyksessä suurin potentiaali ja samalla suurin riski on P.Kotilainen. Ongelma on se, että Kotilaisen pitää ampua joka paikasta vaikka kuinka menisi päin vastustajaa. Ruotsin tasoinen vastustaja rokottaa armotta moisista virheistä. Toisaalta Kotilaisen ratkaisutaitoa tarvitaan Ruotsia vastaan, jotta kultamitalleista voidaan tosissaan taistella. Ja YV pitää saada kuntoon – se oli viimeksi Bårosissa luokattoman huonoa. Ilman tehokasta YV:tä Ruotsia vastaan ei tulla pärjäämään.

  68. Osoittaa Rantalalta hyvää pelisilmää ja kokemusta valita pelaajat, jotka hän parhaiten tuntee eli Classicista. Näin hän varmistaa, että pelaajat tietävät mitä hän haluaa eivätkä turhaan kyseenalaista hänen ratkaisujaan. Classicin kannalta loistava maajoukkue! Hyvä!

  69. Säätämisen mahdollisuus on johtamiskysymys. SSV:n poitsu pelas hienot finaalit ja olis ansainnu paikkansa tuossa joukkueessa. Jos Rantala kokee, ettei saa herraa kuriin/ pelikirjaan, niin koutsin kompetenssi on liian vähäinen näihin kuvioihin.