Raataja Myllymäki tehomiehenä: ”Kulmaväännöt tehty meikäläiselle”

Seinäjoen Peliveljien tehomies kolmannen finaalin 7-3-voitossa oli raataja Henri Myllymäki (1+2). Hyökkääjä pääsi sinetöimään huiman finaalisarjansa ratkaisevan finaalin päätösminuutilla tyhjään maaliin.

– Siinä ennen kuin pallon sain lapaan luulin, että maalivahti (Henri Toivoniemi) oli vielä tonteilla. Oli helppo paikka laittaa pallo tyhjiin, Myllymäki kuvaili maaliaan Nelonen Pron televisiolähetyksessä.

SSV:n kirin lopullisesti päättäneen 6-3-maalin lisäksi Myllymäki antoi avauserässä upean pudotussyötön Teppo Mäkelän avausmaaliin, minkä lisäksi hän syötti myös Jyrki Holopaisen 4-0-maalin. Myllymäen kokonaistehot ottelussa olivat 1+2.

Kahdella Veikkauspörssi-pisteellä palkittu Myllymäki oli maalivahti Jarno Ihmeen ohella ratkaisupelaajia myös finaalisarjan edellisessä ottelussa Pasilassa, jossa hän teki maalin edestä kaksi maalia.

Kevään yhdeksän pelin tehosaldo nousi mukaviin lukemiin 7+2. Myllymäki ja Sami Koski olivat Mikko Kohosen (13 maalia) jälkeen Peliveljien parhaat maalintekijät.

Finaalisarjan pelejä tiukoiksi väännöiksi kuvaillut Myllymäki iloitsi viihtyneensä likaisen työn tekijänä.

– Maalinedusväännöt ja kulmaväännöt on kuin tehty meikäläiselle, Myllymäki sanoi televisiohaastattelussa.

Toinen peräkkäinen Suomen mestaruus sai kahdessa viimeisessä finaalissa pistetehtailuun yltyneen hyökkääjän ylistämään joukkuetovereitaan.

– Meillä on todella hyviä äijiä, aivan uskomaton ryhmä.

2 comments