Ruotsi EFT:n voittoon – synkkä viisiminuuttinen koitui Suomen kohtaloksi

Risto Töllikkö (numero 5) on noussut mukaan Suomen maajoukkuerinkiin. Kuva: Salibandyliiga

Risto Töllikkö vastaanotti onnitteluita ensimmäisen maajoukkuemaalinsa johdosta. Kuva: Salibandyliiga
Risto Töllikkö vastaanotti onnitteluita ensimmäisen maajoukkuemaalinsa johdosta. Kuva: Salibandyliiga

Suomi ja Ruotsi kohtasivat tänään Tampereen Euro Floorball Tour-turnauksen viimeisessä ottelussa. Maailmanmestari Ruotsi oli tälläkin kertaa etevämpi lukemin 2-5 (0-0,2-4,0-1). Suomi voitti rangaistuslaukaisukisan 3-1, mutta Ruotsi pokkasi varsinaisen peliajan voitollaan koko turnauksen voiton.

Mihin ottelu ratkesi?
Suomen ja Ruotsin välinen taisto oli tasainen alusta loppuun. Varsinaiset ratkaisut nähtiin ottelun puolessa välissä, kun Ruotsi iski viiden minuutin sisään neljä maalia Suomen verkkoon. Suomi sisuuntui takaiskuista, mutta seuraavan kahden minuutin aikana nähdyt kaksi maalia jäivät ainokaisiksi Suomen puolelta. Positiivista oli kuitenkin se, että maalaareina kunnostautuneet Petri Hakonen ja Risto Töllikkö osuivat ensi kertaa maaottelussa. Ruotsille joka tapauksessa täysin ansaittu voitto.

Ottelun hahmo?
Johan Samuelsson pelasi jälleen vakuuttavasti Ruotsin ykkösviisikon keskellä. Samuelssonin panos näkyi tänään siinä, että hän nosti aiemmissa otteluissa epäonnistuneiden Henrik Stenbergin ja Rasmus Enströmin tasoa omalla tekemisellään.

Ottelun puheenaihe?
Tuomarilinja puhutti. Pilliin vihellettiin kohtuullisen useasti. Jäähyjä nähtiin jälleen paljon ja osa niistä tuli helpohkosti.

Kommentit:
– Rohkeutta pitäisi saada ja uskaltaa haastaa näissä peleissä enemmän. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen omaan esitykseeni ja siihen, että sain maalihanat auki maajoukkueessa, arvioi Suomen parhaimmistoon kuulunut Petri Hakonen.
– Vaikea peli. Vauhtia oli paljon. Intesiteetin taso oli todella korkea. Tuntui, että tässä laitettiin kaikki peliin, kommentoi Ruotsin päävalmentaja Jan-Erik Vaara pelin jälkeen.
– Pari virhettä tuli ja yksi ylivoimaosuma, sekä rankkari. Kun ottaa neljä maalia noin omiin, niin siitä on vaikea nousta. Olen silti tyytyväinen joukkueen esitykseen, sanaili Petri Kettunen pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Tilastohuomiot:
Suomi: Petri Hakonen 1+0, Risto Töllikkö 1+0
Ruotsi: Patrik Malmström 1+1, Johan Samuelsson 0+2

Linkit:
Ottelutilasto
Salibandyliigan kuvat
Jari Turusen ottelukuvat

25 comments

  1. Luulis suomesta löytyvän parempiakin rightin snipereitä kuin tämä Pfizner. Muuten kelpo peliä, Tiitu kanssa vähän jäissä. Kukkola on kentän kingi.

  2. Suomelta maailman nopeinta peliä ei taaskaan nähty.
    Mikä oli muuttunut? Miehet peliasuissa, ei paljon muuta.
    Kommentaattori sanoi noin sata kertaa et missä on Suomen nopeat hyökkäykset? Moni UUSI yksilö vakuutti mutta pelitapa ei vieläkään.En usko että pelkillä pelaajavaihdoilla Ruotsin etumatkaa kurotaan kiinni.

  3. Kyllä oli ihan hyvin väkeä ja Suomelle positiivisissa tapahtumissa kuului kohahduksia ja taputuksiakin :). Aamun pelissä arviolta 250-300 katsojaa? No, Suomi-Ruotsi ehdottomasti turnauksen paras peli ja olikin hieno ottelu. Aamun peli aika höntsyä siihen nähden.

  4. Hyvä joukkuehan toi on jos vertaa maailmanlaajuisesti mutta ei Ruotsia vastaan mitään jakoa..Suomalaisten pitää tehdä kaikkensa että pääsee edes kohtalaiseen maalintekopaikkaan kun taas hurrit pystyy puolivaloilla tekemään mitä haluaa..Jos Ruotsi halutaan haastaa niin laittais koko SPV:N joukkueen sinne tulis vähän asennetta.Varmasti haastais paremmin.

  5. Vois itkijät nyt hetkisen olla hiljaa. Voi olla pelaajilla aika vaikeaa yhden kokoontumisen jälkeen pelata maajoukkueen pelityylillä (varsinkin huomioidessa monien pelaajien seurojen pelityylit). Se vaatii aikaa. Meneehän seurajoukkueillakin monta kk:tta saadakseen paketin kasaan. Osalla se ei onnistu koko kauden aikana.
    Projekti alussa ja vuoden päästä nähdään tarkemmin mitä maajoukkueen valmennus on saanut pelaajissa aikaiseksi ja mikä on lopullinen ryhmä.

  6. Ei tullu tukkaan kuin parilla maalilla, tosin tyhjiin Rudd olis tiukemmassa paikassa laittanut varmemman ehkä. Ihan hyvä projektin alku verrattuna n. 10 maalin eroon kisoissa.

  7. Kettunen kiteytti mielestäni ylen haastattelussa hyvin, mikä näkyi tässä turnauksen ajan eli lyhyt yhteinen harjoittelu ei ole riittävä jos halutaan saada Ruotsin etumatka kiinni.
    Nyt vielä suurin osa pelaajista oli ollut lähes kuukauden pelaamatta.
    Ylivoimapelissä molemmat ongelmat tulivat esille. Ymmärrän hyvin valmentajien ratkaisun, pakko luottaa pelaajiin joiden kanssa on ollut jo kokemusta yhteispelistä.
    Jatkossa voisi olla paikallaan kasvattaa yhteisharjoittelua ennen turnauksia jos halutaan esim. tehokkaampaa ylivoimaa.
    Ylen selostaja ja komentaattori jankuttivat mielestäni liikaa kokemattomuutta ja asettivat vastakkain konkarit ja nuoremmat lahjakkuudet.
    Pelissä näkyi paikoittain liikaa myös Kivilehdon ja Tiitun pakki-pakki peliä, varovaisuusko oli syynä vai kokemattomuus uusista pelaajista?
    Positiivista oli kuitenkin peli tasakentällisillä, hyvin pysyttiin Ruotsin vauhdissa.

  8. Tänään oli todellisuudessa n. 1000 ihmistä, jossa mukana muiden joukkueiden pelaajat+tomitsijat + talkoolaiset ja muut passikaulaiset. Tärkeintä kohderyhmää, maksavia penkkiurheilijoita, ei montaa sataa halliin eksynyt.

    Kokonaisuutena tapahtumaa leimasi amatöörimäisyys; markkinointi ja sen seurauksena yleisömäärät floppasivat pahasti, tapahtuman muut ainekset myös hyvin tavanomaiset ”sählypuitteet”. Joka päivä ainoana oheisohjelmana samat pikkupojat veivaamassa ja yksi laukaisututka. Oheispalveluihin voisi jatkossa hivenen panostaa lisää, ja tarjota yleisölle mielenpainuvia elämyksiä.

  9. Ihan jees kun pelaajakohtaiset tauot ja vähäinen treeni huomioidaan. Kyllä suurin ongelma on palloton pelaaminen kuten Kettunen sanoi. Miehet seisoskelee liikaa paikoillaan, ykkössyöttö viipyy ja syöttölinjoja ei saada auki riittävän nopeasti. Sen vuoksi 1-sektorille ei päästä juurikaan laukomaan. Turhaa yritettiin Kapasta ja co. hakea keskustasta kun oli aivan tukossa koko ajan. Molemmat nyytit tuli taustasta, josta olisi pitänyt laukoo enemmän. Vanhoilla ja jokusella uudellakin pallo viipyy liikaa ja hyökkäys pysähtyy. He eivät ole tämän pelitavan miehiä.Yv oli mitä oli kun sitä ei ole harjoiteltu. Mutta miehet siinäkin voisi jatkossa pistää ainakin osittain uusiksi.

  10. Kyllähän se on vaan niin et Kivilehdon ja Tiitun nopeus ei näköjään riitä. Ne pilas kakkoskentän pelin täysin; ne toteutti sitä Amun 2000-luvun SSV-alakolmiota ja palloa ei todellakaan saatu ylös. Oli siinä Pfitner ja Pajukoski ihmeissään kun ovat toottuneet aivan toisenlaiseen pelityyliin. Eli papat pois. Ja YV:kin meni pilalle noiden takia !!!!!

  11. Tekikö Suomi yhtään maalia ylivoimalla kolmessa matsissa? Sivistäkää joku tarkemmin seurannut.

  12. Kettunen kertoi että joukkue lyödään lukkoon vasta kuukautta ennen MM-kisoja, herää kysymys, ehditäänkö harjoitella yhdessä joukkuepeliä valittujen viisikoiden osalta jos aikaa on vain kuukausi?

    ”veikko nieminen” kommentoi hyvin yhden ongelman, kaksi eri tyyppistä pelitapaa ei kohdannut, sukupolvien välinen ero myös pelitavassa? Ei nähty nopeaa suunnanmuutosta pelissä vaikka nuoremmat olivat monta kertaa lähdössä vauhtiin, silti pallo pidetiin vain omalla puolustusalueella ja syötettiin mielummin pakille kun vauhdissa olleelle hyökkääjälle. Viisikkopeli siis ontui, varsinkin kakkoskentän osalta.

  13. Kuinka moni täällä valittavista oli itse eilen paikalla?? Katsoja, MM kisoihin on hiukan enemmän kuin kuukausi. Juuri uutisissa kerrottiin että jääkiekon maajoukkue lyötiin lukkoon, kisoihin aikaa alle kuukausi. Ei ne sinun ajatusmaailman mukaan kerkiä harjoittelemaan viisikkopeliä keskenään.

  14. Kivilehto ja Tiitu veivät Pajukosken ja Kapen mahdollisuudet pelata ja käyttää hyödyksi nopeuttaan ja taitojaan…sääli.

  15. Ihan hyvältähän suunta (tavallaan) vaikuttaisi näyttävän, nuoria jätkiä pitää peluuttaa ja propsit siitä Kettuselle. Itse odotin paljon Tiitulta jne. vanhemmalta kalustolta, mutta ei lyödä lyötyä. Huomattava parannus siihen mitä nähtiin viime kisoissa, mutta matkaa on. En kyllä ole hirmuisen vakuuttunut Kettusen pelitapaan, mutta luultavasti vähäinen yhdessäolo ja yhteiset harjoitukset vaikuttavat asiaan.Ehkä ruotsin henkilökohtaiseen taitoon ja kovaan kuntoo pitäisi vastata paremmalla liikkeellä esim. pakeilta enemmän haastoja ja nopeutta, mitä uudet naamat kivasti osoittikin. Taitoa ja palloa liikkeelle, ei nähty sitä maailman nopeinta salibandya ainakaan suomen osalta.

  16. Kettusen valmentaja taidot ei minua ole ikinä vakuuttaneet.

    Ihme kommentti oli kun vedottiin siihen että osalla pelaajista on ollut pitkä tauko pelaamisessa eikä joukkue ole harjoitellut pitkään yhdessä.
    Aivan sama tilannehan on myös Ruotsilla, eikös?

  17. Aivan samaa mieltä Peten kanssa. Molemmat lähtivät samasta lähtökohdasta turnaukseen. Suomella ehkä treeni tai kaks enemmän kun ei matkustuspäivää. Kohta varmaan joku vetoaa, et Ruotsilla lähes sama joukkue kun kisoissa. Myönnetään reilusti, että Ruotsi parempi ja sama ralli jatkuu seuraavissa kisoissa. Suomen kannattaa laittaa suoraan tähtäin vuoden 2016 kisoihin.

  18. Vetoan siihen että ruotsilla oli lähes sama joukkue kun viime kisoissa.

    Nyt Karski varmaan sanoo et mitä mä sanoin.

    Kohta joku varmaan vetoo siihen et oli ihan hyvä peli tai joku toinen siihen et oli ihan huono peli.

    Harmi ku ei oo mahista 40 maajoukkueeseen niin kaikki kaikesta tietävät sais ihan ikioman maajoukkueen valmennettavaksi ja vois tehä just niitä valintoja kuin itse haluaa ja tietää parhaaksi…

    Surkea laji, tosi surkeat valmentajat, surkeat pelaajat paitsi et yks on hyvä ku se pelaa aina hyvin ku se on kytösalmen oma poika ja kaiken kruunaa tosi surkeet taustajoukot jotka ei tajuu mitään ja sit aika surkeeta on myös yleisö.

    Unohtamatta mainita että media inhoo meitä ja kukaan ei koskaan tienaa mitään ja jos tienaa ni se on väärin koska toisen joukkueen puolustaja on hitsaaja ja käy oikeissa töissä.

    olympialaisiin ei oo koskaan asiaa ja ruotsi voittaa aina.

    Mut jotain hyvääkin, näit kommentteja on ainakin hauskaa lukea et kiitos vaan pääkallolle tästä väylästä. Tosin juttujen ja kommenttien taso varmaan nousisi, mutta myös lukumäärä vähenisi jos pitäisi kirjoittaa omalla nimellä…. En usko että monikaan juuri mopokortin saanut tai vanhempi suuppia aikoinaan viljellyt vanhempi vasenpakki enää tänne kirjottelis.

    Tästä avautumisesta kiittäen Jani Karhulahti, vuodesta 1993 salibandyä hakannut nykyinen pääsylipusta sen parikymppiä maksava satunnainen fani.