Ruotsin maajoukkuelegenda Divari-joukkueen valmennukseen

Kuva: Blackbirds

Kuva: Blackbirds
Kuva: Blackbirds

Blackbirdsin Divari-joukkue on julkaissut uuden, nimekkään valmennustiiminsä. Päävalmentajana aloittaa Matti Kaipio ja apuvalmentajina Esa Karjalainen ja Juha Pitkä.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Blackbirds neuvotteli valmennuspestistä myös muun muassa Tapanilan Erän jättäneen Teemu Kalinaisen kanssa.

Kaipiolla on valmennuskokemusta muun muassa naisten Salibandyliigasta ja naisten maajoukkueesta. Naisten maajoukkueeen Kaipio johdatti kaksi kertaa MM-pronssille.

Apuvalmentaja Karjalainen on kova ja mielenkiintoinen kiinnitys. Ex-huippupakki on
muun muassa voittanut kaksi MM-kultaa Ruotsin paidassa. Yksi kaikkien aikojen salibandypelaajista on kuitenkin asunut jo pitkään Suomessa. Viikinkien ja SSV:n riveissä Karjalainen pelasi Salibandyliigaa yhteensä kahdeksan kautta voittaen muun muassa kolme SM-kultaa.

Valmennustiimin viimeinen lenkki on Juha Pitkä, jolla pitkä valmennuskokemus lajista. Pääsarjatasolla hän on luotsannut aikanaan muun muassa SSV:tä, HNMKY:tä ja NST:tä.

Balckbirdsissä selvästi yritetään viedä toimintaa eteenpäin, sillä valmennustiimin lisäksi miesten edustusjoukkueelle nimitettiin uusi johtoryhmä, johon kuuluvat Matti Karjalainen, Antti Määttä ja Pekka Raitala.

8 comments

  1. Kaipio johdatti kerran naisten maajoukkueen pronssille surkealla esityksellä ja oli toisessa mukana apu-apu valmentajana.

  2. Kaipio yksi tämän valtakunnan aliarvostetuimmista valmentajista. Muistan, kun aikanaan johdatti lännen kohtuu lahjattoman joukkueen aluejoukkueiden kisoissa hopealle. Itse en tuolloin mahtunut joukkueeseen. Olin siis aika varmasti lahjattomista lahjattomin.

  3. Onko Kaipiolla yhtäkään länsirannikon seuraa käymättä palloseuraa lukuunottamatta ? Kaikista tosin saanut kenkää, heh 🙂

  4. Juha Pitkän saaminen takaisin valmentajaksi oli Blackbirdsiltä hyvä veto. Kaipiokin saatta onnistua hänen ja Karjalaisen tulella?

  5. Hyvinhän kaipio veti tällä kaudella Hollolassa. M2-div joukkue pääsi karsintoihin!

  6. Voi ei! harmi birdsin kannalta… saas nähä kauan menee että riitautuu… muutenki outo pelinjohtamissysteemi

  7. Ei huono veto seuralta. Kaipiota en ymmärrä, mut muut ihan jees. Tietty miehiin tarvitaan esikuvia, mut Kaipio ei ole sellainen. Nyt jollekkin kjärki käteen.