Ruotsin ”superketju” oli liikaa – Sveitsillä ei juuri sanottavaa maailmanmestareita vastaan

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Hallitseva maailmanmestari Ruotsi kohtasi Sveitsin perjantain alkuillan Euro Floorball Tourin ottelussa Tampereella. Ruotsalaiset kaatoivat Petteri Nykyn valmentaman maajoukkueen lukemin 8-4(3-2,3-2,2-0). Sveitsi voitti ottelun jälkeen ammutut rangaistuslaukaukset lukemin 2-1, joten Ruotsi ei kerännyt ottelusta täyttä pistepottia.

Mihin ottelu ratkesi?
Ruotsin kovempi miehistö oli alusta alkaen liian vaikea pala purtavaksi nuorehkolle sveitsiläismiehistölle. Ruotsi piti taidokkaasti palloa ja Sveitsi joutui ajoittain pahaan myllyyn. Pelin tempo ei ollut huippuluokkaa, mutta kovaa fyysistä vääntöä nähtiin, kuten kansainvälisille kentille kuuluukin. Ruotsalaisten yksilötaito ja varsinkin supertaitava ykkösketju oli kuitenkin liikaa sveitsiläisille.

Ottelun hahmo?
Alexander Galante Carlström oli maineensa veroinen tässäkin kamppailussa. MM-kisoista loukkaantumisen vuoksi puuttunut maaliruisku taiteili tehot 2+1 ja oli alati vaarallinen. Nuori Alexander Rudd pelasi myös erinomaisen ottelun kolmosvitjassa ja tehtaili kaksi maalia.

Ottelun puheenaihe?
On vaikea kuvitella, että maailmassa olisi tällä hetkellä kovempaa ykköshyökkäysnyrkkiä, kuin Ruotsin Galante Carlström-Johan Samuelsson-Kim Nilsson on. Nämä kolme taituria rakentelivat upeita kuvioita ja tehtailivat puolet Ruotsin maaleista.

Tilastohuomiot:
Ruotsi: Galante Carlström 2+1, Alexander Rudd 2+0,M.Samuelsson 1+1, J.Samuelsson 1+1, Henrik Stenberg 0+2
Sveitsi: Mattias Hofbauer 2+0

Linkit:
Ottelutilastot

One comment